Koľko platíte za elektriku?
Ahojte baby koľko platíte za elektriku? Bývame v dome, 4izbovy , podlahove kúrenie, psi majú svoje kúrenie , vírivku v lete , klímu v lete, el. platna, el rúra..všade LED svetlá máme ,normálne práčka, sušička,umývačka .myslím že zbytočne neplytvame .platíme 100e zálohové platby ..je to veľa? Malo? Akurát?
@zuzkaa1991 nie nie, bazen mame len v lete na terase, sice taky dost velky, a teda filtracia denne 2h istotne, ale ozak len 2mesiace
@zuzkaa1991 a mozem este ohľadne panelov? Tiez uvazujeme.. Mate fotovoltaicke alebo termicke panely? A ak foto tak zohrievate len teplú vodu?
@elizabet173 to určite je dosť rozdiel ale je tu kopec komentárov na byt, otázka tiež nebola položená koľko platíte za elektrinu tie čo bývate v dome? Bola položená všeobecne
@kris_tin257 ale hneď v úvodnom príspevku bolo rozpísané, že je to rodinný dom, počet izieb, spôsob kúrenia...info, koľko sa platí v byte nemá pre autorku témy žiadnu výpovednú hodnotu a názov možno zmenili admini, sem tam to upravia tak, že to pomaly ani súvis s témou nemá
My platime 150e. Mame ordinny dom 3 podlazny s 2wc a 2kupelnami plus 6 izieb. Pouzivam mimo standardu susicku a micku a mam 3 susicky na ovocie tie idu od leta do jesene 24 hodin denne, plus 2 roboticke vysavace ktore idu 2x denne oba. Stale prerabame dvory takze ide casto miesacka, cirkular. Varim na plyne to mam aktuapne na 50e ale bude sa znizovat, lebo sme prestali kurit plynom a sli sme na olejove kurenie. Voda vonku studna a dnu zatial mestska a to platime okolo 100eur rocne.
110 e
@katuskamala1 dd5 mame kedze kurime a.mame.taku spotrebu(o tych tariffach som sa náhodou dozvedela a hned som z dd1 menila na dd5 ;) ) aj to je velky finančný rozdel podla mna....co sa tyka panelov netusim to by som sa musela.opytat muza.... ;) viem ze dajake trubice mame tak som to diktovala pri kolaudácii tak bazen nezozerie vela hkavne kurenie
Po starom sme platili 75 euro a prišiel 700 eurový nedoplatok. Momentálne platíme 277 euro. 5 členná rodina, a vykurujeme bojlerom, ktorý je na elektrinu. Bez plynu.
My mame 2,5i byt, telka ide nonatop prakticky, niekedy idu aj dve, plus klasicke spotrebiče a platime 40eur.
@zuzkaa1991 dakujem ti
@zoro9836 ano tarifa sa meni podla toho naco sa používa elekrina plus aka je ročná spotreba....je aj dd6 sa mi zda a to je len pre tepelne cerpadlo.....domacnost ktora kuri s elekrinou ma dd5 (ak sk clovek zmeni v spoločnosti ja prvy rok som nevedela ze su tarify kedze spoločnosti na to klientov neupozornia pre nich je vyhoda dd1 ;) ) prvy rok sme platili za stavbu smeisne okolo 40 eur to sme kurili hrubu stavbu uzavretu vtedy sme mali nedoplatok hned nato som zvýšila zmenila tafiru a mame 4roky preplatky....otazne buduci rok...ale podla spotreby mali by sme byt na nule
Okrem vírivky a sušičky sme na tom tak isto a dali sme si zálohové 150€, vyrátané sme mali 130 ale takto keď navyšime vždy sme mali preplatok...
My platíme 150€, dom ma 200m, nemáme ale žiadne iné zálohové platby, ani plyn nič, všetko to tu ťahá elektrika a ja som bola ešte polroka doma s deťmi, teraz chodím do prace, domácnosť sa moc nepoužíva, snáď to bude vidno aj keď budú zvyšovať ceny
Mame cca to co vy a platime 120. Radsej platim viac a zatial nam to vychadzalo na pekne preplatky, tak si takuto mesacnu splatku ponechavam aj teraz
Poschodový dom 160m2, už druhý rok všetko elektrika, čiže kúrenie, čerpadlo(vlastná voda), ohrev túv, indukcia, rúra, chladnička s mrazničkou, sadzba dd5, čiže 2 taríf, 1 členná domácnosť, tento rok som to o 40€zvýšil na 180€/mes. keďže som pri vyúčtovaní doplácal
@zoro9836 viete si zavolat spytat sa ci mate na danú. Tarifu narok oni vidia v systéme. Spotrebu ;)
@zoro9836 ja som v telefóne povedala kurime elekrinou menim tarifu na dd5 a bodka ;) a zmenili
@zoro9836 tak isto je pri elekrike....mne aj pred 4r povedala kolko min rocne musi byt spotreba
@kris_tin257 nie faktúru nepotrebujem, ale je rozdiel, či mám el. sporák a chladničku, alebo či mám el. sporák, chladničku, mrazničku, myčku, pračku, sušičku, a xy ďalších elektrospotrebičov.
@katuskamala1 my platíme 230€ takže v tom nie ste sama 😭
@eva_u ach :(
@katuskamala1 stačí ak máte niekoľko nabíjacie nonstop v zásuvke napríklad a ono to pekne nadkakuje, osvetlenie vonku tiež nemusíte mať zapnuté keď nie ste vonku aj to vetranie tomu prispeje, aj od spotrebičov veľa závisí
@mamusa123456789 dakujem. Uz sme prisli na príčinu. Mame rovnamu spotrebu ako kamoska a ta plati 90 (plati viac ale rozratala som preplatok) a my s nedoplatkom viac ako raz tolko, resp 1.5x tolko. My mame sse a ona inu spolocnost lacnejšiu. Skoro som oci vyvalila na zem...
@doriiis U akej ste spolocnosti,ked mozete platit mesacne podla spotreby?
@petrika141 ...ZSE

@zuzkaa1991 dakujem ti pekne za odpoved. Manzel sa ta este chce opytat :D ze aku sadzbu mate z elektrarni ci dd1, dd2,...?