icon

Koľko prispievate rodičom z výplaty?

xddddoxxxx
26. aug 2024

Ahojte, byvam s rodicmi a moja otazka je, kolko ste prispievali alebo prispievate rodicom. Byvame v jednej miestnosti 4členna rodina a rodičia chcu aby som z vyplaty prispievala 400€ ked budem mat cca 800. Otec ma 70 mama ma 53 mam brata ktory ma 14. Otec ma dochodok 320€.

marsmykkok
26. aug 2024

@skeblicka777 až neskôr som čítala že by bývala v jednej izbe, nie je tam voda a tak. V tom prípade určite radšej nájsť samostatnú izbu kde dá 200 eur a bude mať elektrinu, vodu, teplo a 200 prestravuje sa a 400 jej ostane.

abbey1
26. aug 2024

@xddddoxxxx Ešte raz. Kde bývaš? Ak v Londýne, tak áno, nájom 800. Inak výmysel ako hrom.

lucia245
26. aug 2024

@xddddoxxxx čo najskôr sa odsťahuj

ina2405
26. aug 2024

@0silvia0 ja by som sa snažila nájsť ešte lepšiu prácu a brata z toho domu vytiahnuť, nech býva so mnou. Smutné ozaj.

top_manazerka
26. aug 2024

Mňa zaráža jedna vec - to naozaj ešte v dnešnej dobe niekto žije, mimo rómskych osád, v jednej šmykni bez vody a elektriny? 53 ročná a nechce sa jej pracovať??? Tam by sa mala aj sociálka pozrieť.. ani si nechcem predstaviť koho asi tak volia… 😕😕😕

guudy
26. aug 2024

@top_manazerka ak byva v Lamaci ako ma v profile, tam je aj zahradkarska oblast, kde maju ludia v roznej kvalite chatky. Vo vela z nich byvaju ludia celorocne. Ale pokial viem, tak voda a elektrina tam normalne je🤷🏼‍♀️

sense
26. aug 2024

Postav sa na vlastné nohy, odsťahuj sa nemusíš prispievať nic.
Ja som prispievala 1/4nakladov na bývanie a stravu

nikushik12345
26. aug 2024

@xddddoxxxx my platíme elektrinu , vodu a.plynna polovicu a ja.platim internet čo je 177€ plus 100€ na potraviny plus kupijem aj ja potraviny keďže nas tu je dokopy 6 mama oco priatel ja a dve moje deti

skeblicka777
26. aug 2024

@top_manazerka žiaľ akurát len pozrieť, dnes bytové podmienky nie sú dôvodom na odobratie dieťaťa. Max dostanú na pár mesiacov dohľad, podľa toho ako autorka popisuje rodičov, tak ten dohľad chvíľu zvládnu, pokiaľ brat chodí do školy,nehladuje, není o čom.

marsmykkok
26. aug 2024

@nikushik12345 internet 177 eur, nemáš tam preklep?

misana84
26. aug 2024

@0silvia0 aj my sme to tak mali… moji rodičia nič odomna nechceli…len nech si šetrím a dosť mi to pomohlo ale zasa veľmi som ich ani finančne nezaťažovala

0silvia0
26. aug 2024

@misana84 ved hej, dobre vychovane deti si to vazia a vedia ocenit a nezneuzivaju to.

mamamasama
26. aug 2024

Dávala som 100€ a ani to nechceli zobrať. Najdi si nieco

kristinapetronela
26. aug 2024

Fuu tak to je veľa .... 100,150 alebo 200 ... Viac nieee .šetrí si ,kúp občas niečo bratovi .a mamina koľko zarába ?

kristinapetronela
26. aug 2024

Rodičom som dávala tuším 100 ,a občas nákup alebo som kúpila spotrebic ... Potom na svadbe mi dali dosť peňazí .určite o dosť viac ako som im za pár rokov prispela.oni vraj len mobil z toho platili a ostatné odkladali 🙂

kristinapetronela
26. aug 2024

Ocinko ti tiež platil výživné 400 eur ? Kašli naňho ...ozaj takto vypytovať ...

katkaa01
27. aug 2024

@xddddoxxxx mamu treba poslať do roboty ma len 53 rokov.Ja si myslím ze 200e je tak akurát mozes trebars prispiet este obcasnym nakupom.4ria keď bývate v jednej miestnosti to tam nemáš ani súkromie poriadne.Otec keď ma dochodok 320e to tiež asi moc nerobil.A kde bývate?To skôr do podnájmu by som išla keď máš platiť 400e a budeš mat kľud.

maryetta
27. aug 2024

To vazne mas ty teraz tahat celu rodinu? ☹
Otec ma tych 320 a co prispieva mama? Ani tych 200€ nie je dostacujucich na to ze to ste v jednej izbe ☹
Fakt ako ti pisu radsej podnajom resp nejaky privat-zdielane byvanie. Toto co pises nema buducnost….

Takto len budes podporovat mamu ze ona ostane doma. Ak nema zdravotne problemy nech ide aspon nieco zarobit. Ze ty im budes pomahat a zivit ked to uznas za vhodne. Resp ozaj potrebne ☹ ale toto by ma velmi mrzelo.

katkaa01
27. aug 2024

@marsmykkok zrejme dokopy aj plyn,voda,elektrika,internet

som_realistka
27. aug 2024

@xddddoxxxx prepáč, ale kde hľadáš keď najmy sú od 800,

som_realistka
27. aug 2024

Inak aj zdieľaný za 800 je asi lepší ako to kde bývaš teraz, za takú istú nehorázne cenu by si mala aspoň izbu sama pre seba

margotka17
28. aug 2024

@xddddoxxxx za 400 € už môžeš mať podnájom. A máš kľud a pokoj.

vreckovka2
28. aug 2024

@top_manazerka akeby vies kolko vela ludi takto zije....a kolkokrat matka samozivitelka aj pracuje, ale skratka nema na to, aby tu vodu dala dotiahnut do domu.

vreckovka2
28. aug 2024

@xddddoxxxx je to vela penazi. Ak s nimi ostanes, tak sa z bludneho kruhu nevymoces. Rozumiem, ze sa nechces s rodicmi rozhadat, ale nemas vela moznosti. Mozes ostat a platit im casom vsetko. Ostat s nimi a vydupat si, ze tolkoto prispejem, ostatne je moje - tu bude treba urcitr vela energie na to, ze viac nedas. Drankat pravdepodobne budu. Alebo odides. Asi nemas uplne predstavu kolko stoji najom. Skus napisat, kde to byvanie ppotrebujes a mozeme ti tu pomoct najst inzeraty. Zdielane byty su za dobre ceny. A ked budes chciet, stale ti ostane aj na pomoc rodicom. Len ked budes mimo domu, nebudu na teba robit az taky velky natlak.

vroni
28. aug 2024

@miruska1923, nie. Otec je v starobnom dôchodku, podľa jeho výšky mal tiež zrejme celý život tuleniu chorobu, mater sa vala doma, lebo je lenivá hnida a mladé hlúpe tela im to má financovať. Ja by som dala maximálne 50 euro na brata a inak ani cent.

gaby22
28. aug 2024

My bývame tiež u tata na dome a platíme polku energie cca 70e +strava cca 250 robíme nákupy kupujeme co treba platíme pol na pol aj drevo keď treba alebo nejaka vecsia kúpa platíme pol na pol sme 3 aj s dcérou

netoppierka
28. aug 2024

V BA nájdeš aj lacné bývanie a nie za 800€ ako píšeš. A garzónka ti postačí. 400€ za teba čo máš dávať rodičom je prehnane veľmi veľa. Dobre ťa maminka osklbava, aby nemusela ísť pracovať, lebo je lenivá. Ooooooooch Bože 🫣 včera bolo neskoro

martinadomianova
28. aug 2024

Podľa mňa je to príliš veľa. Pakuj sa odtiaľ, čím skôr. Dúfam, že nebudeš taká sprostá a pristaneš na to. Je to zdieranie.

libusak
28. aug 2024

Ja by som nebyvala za 400€ u rodicov v jednej miestnosti. Hybaj do podnajmu. Budes to mat lacnejsie

zazka666
28. aug 2024

@xddddoxxxx ja som dávala 50 e, a podľa uvazenua doniesla nákupy. Boli sme tam tri roky aj s malým. A to sa mi ešte 2 roky starali zadara o malého. Ovocie, zeleninku , kompóty a j zajačiky sme mali tiež zadara. Mama sem tam kúpila aj niečo malému, oblečko, hračky, mlieko... Otec nas furt vozil lekarovi, a ď tak uvažujem, som si to dosť nevážila

@haley7897
@lucia13022023 100 je tak akurát