Koľko si mesačne odkladáte na finančnú rezervu?
koľko € sa vám darí mesačne odložiť?
Mozem sa uplne seriozne tych, co odkladaju 1 500 a viac spytat, aka je ich profesia? Ja by som rada viac zarabala, ale naozaj netusim, kde sa mam zamestnat? Ste pravnicky alebo sukromne lekarky? Podnikate v com presne a ako na to? Alebo do akej konkretnej firmy a na aku poziciu sa hlasit? Ja som ucitelka, plat mam cez 1 100, suseda psychologicka zaraba 1 200, kamoska graficka 1 100... nie sme chudery, studovane, muzi zarabaju podobne (tiez maju VS) a po vyplateni hypotek, strava, deti, bezne vydavky viac nikto ako 200-300 eur neodlozi. Lebo spolocny prijem je naozaj tych 2000 - 2500 eur (pridavky z Rakuska a investicne byty nemame, ani nikoho takeho nepoznam).
200-250. Som matka samozivitelka.
Momentálne sme v mínuse každý mesiac ale j to obdobie s ktorým sme počítali. Zvyčajne to bolo 150e mesačne. To automaticky. Niekedy viac, niekedy menej.
@anonym_6bb530 aj my to tak mame.. uz ked je konecne peniaztok nasporeny tak sa daco podazi, najcastejsie auto 😐
@ovecka31 mi tiež, keby sa to stalo len raz ,nepoviem ani slovo , ale u nás je to fakt stále, že keď už človek má niečo že ako tak , tak hneď to musí dať od seba preco lebo to , to. A to ..
My este pchame na dokoncenie domu prachy,ale dufam,ze to uz coskoro skonci a zacnem pchat do ponozky... plus ohladom deti nam idu vydavky hore...takze skoro nic..
My este pchame na dokoncenie domu prachy,ale dufam,ze to uz coskoro skonci a zacnem pchat do ponozky... plus ohladom deti nam idu vydavky hore...takze skoro nic..
@alenamihal u nas tie najväcsie polozky uz mame za sebou,uz len take par stovak ked nas nieco vynde.Dorabali sme svetlo pod pristreskom na auta,nemili strechu na sope.Teraz ideme dorabat 3tie statie na 3tie auto,tiez tam budeme menit komplet strechu na pristeskoch,nech je to rovnake.Ale to su take male polozky.
@anonym_autor každý mesiac sa snažím odložiť 1000 eur, ale málokedy sa mi to aj reálne podarí... priemerne usporím niečo cez 800
Ze 1000 a podobné sumy to sú také výmysly, že až, úplne človek, ktorý dokáže odložiť 1000 mesačne sedí na obed na modrom koníku 😅😅 my tak 100-200 € ja som na rodičovskom ☺️
@anonym_277489 niesu to blbosti, aj moja žena tak dokáže odložiť, v BA mate bezproblémové platy 1500+ a hlavne keď ste dvaja
@anonym_autor 30% prijmu aktualne a ked mam nejake odmeny nad ramec, tak polku odlozim a polku miniem na nieco co nam ako rodine alebo mne urobi radost.
Mozem sa uplne seriozne tych, co odkladaju 1 500 a viac spytat, aka je ich profesia? Ja by som rada viac zarabala, ale naozaj netusim, kde sa mam zamestnat? Ste pravnicky alebo sukromne lekarky? Podnikate v com presne a ako na to? Alebo do akej konkretnej firmy a na aku poziciu sa hlasit? Ja som ucitelka, plat mam cez 1 100, suseda psychologicka zaraba 1 200, kamoska graficka 1 100... nie sme chudery, studovane, muzi zarabaju podobne (tiez maju VS) a po vyplateni hypotek, strava, deti, bezne vydavky viac nikto ako 200-300 eur neodlozi. Lebo spolocny prijem je naozaj tych 2000 - 2500 eur (pridavky z Rakuska a investicne byty nemame, ani nikoho takeho nepoznam).
@anonym_7004cb ja sa venujem procesnym optimalizaciam a digitalizacii procesov a manzel je IT analytik. Nas spolocny prijem je skoro 8k v cistom, ja mam pod 35r a manzel pod 40r. Normalne makame, vzdelavame sa, 2 deti, hypoteka 🤷🏼♀️
Reálne mesačne odložím málo, lebo každý mesiac sa zaplatí, alebo kúpi niečo finančne nadicne: letenky, športová výbava, dovolenka, niečo finančné náročné na koníčky dcéry,...
Teraz 1500-2000, ale je pravda ze som druhym rokom na riaditelskej pozicii.
No, u nas je to s odkladanim biedne, som rada, ak odlozim 300. Mame ale dve hypoteky a uver na auto, cize viem, kam tie peniaze davam. Plus mesacne minieme 500-800 € ktore by sme realne minut nemuseli, ale proste sa "rozkotula". To sa nestazujem, len konstatujem.
@anonym_a040a2 ked mas hypoteku a leasing, ktory splacas (ako aj my) tak to berem ze to je tiez forma "ukladania" penazi. Cize nemines celu vyplatu do 0. 👍
U nás je to tak ze furt keď niečo odložíme a už máme aj niečo nasporené ,tak jak naschvál sa niečo pokazí , bud práčka, chladnička, auto atď.. takže bud na to mi nemáme šťastie alebo to je zákon schválnosti
..
@anonym_6bb530 alebo veď presne na to šetrite aby keď sa niečo pokazí tak ste si na to nemuseli ešte šetriť aby ste to mohli vymeniť dobre vám to vychádza...
Ze 1000 a podobné sumy to sú také výmysly, že až, úplne človek, ktorý dokáže odložiť 1000 mesačne sedí na obed na modrom koníku 😅😅 my tak 100-200 € ja som na rodičovskom ☺️
@anonym_277489 ...staci ze aspon 1 z dvojice je lekar, alebo robi v IT ..a ked nemaju hypo, tak by odlozit 1000 nemal byt vobec ziadny problem.
To hadam neopisujem nejaku raritnu rodinnu situaciu, nieco neuveritelne.
V takychto diskusiach stale krutim to iste dookola, len 1 priklad za viacere:
ako by potom cestovky prekonavali snad kazdym rokom svoje predchadzajuce rekordy, ak by rodiny co vedia usetrit rocne viac tisic eur - mala byt uplna vzacnost ?
Vsak ten dopyt vytvaraju realni ludia.
Som rada, že nám zostane na stravu do konca mesiaca. Mnohé čo tu píšete koľko odložíte, tak mnohí toľko v práci za mesiac ani nezarobia.
@anonym_7004cb podstatne aj je, ze sa nemoze porovnavat clovek co ma okolo 30r, s ludmi co maju okolo 50r. Ja som ten okolo 50r ...a hned uz len to, ze okolo seba v takomto veku nemam ludi co by platili hypoteku. Kedze moja generacia kupovala casto este za koruny, za zlomky sucasnych cien, boli aj taki co v hotovosti - ved sa dalo kedysi zarobit v zahranici aj cela suma.
Alebo hypoteky uz davno vyplatene.
A kto zaroven robi napr. v IT oblasti ...tak proste peniaze z vyplaty zostavaju, oproti cloveku s mensim platom, a este k tomu s hypotekou.

@kocuris s tou dcérou si sa asi upsal, nie?? 900 €? To by bolo cez 2800...
@tiezjedna študuje v CZ. 900 eur mením na CZK