Koľko ste dostali energopomoc?
Kolko ste dostali energopomoc?
Mne dnes prišiel tiež z spp mail, že bola na mojom odbornom mieste uznaná energopomoc, a že nemusim nič robiť, že to bude zohľadnené v najbližšom ročnom vyúčtovaní. Čiže budem vedieť možno vtedy.
Zatial 3 emaily 2 SPP - ze nemusim nic robit a 1 ZSE - mam sa informovat, ked chcem nieco vediet (2 rozne nehnutelnosti) … pockam uvidim.
@anonym_autor 49 eur
16,20e 😂🙈 (4e/mesiac),vraj ďalší šek príde v apríli
@anonym_autor nerozumiem aka energopomoc? ved na mk vsetci predsa zarabaju nadpriemerne, ci? 😀
@anonym_autor nerozumiem aka energopomoc? ved na mk vsetci predsa zarabaju nadpriemerne, ci? 😀
@cherrystone tiež ma to napadlo vsetky 10k mesačne a zrazu socky sa chvália šekmi či čo vam to chodí.
Mne 45€ prišlo …
Zatial 3 emaily 2 SPP - ze nemusim nic robit a 1 ZSE - mam sa informovat, ked chcem nieco vediet (2 rozne nehnutelnosti) … pockam uvidim.
@olimuc aj si sa niekde registrovala na energopomoc?
Mne schvalili na byt ktory prenajimam a nikdy som v nom nemala trvaly pobyt. Dalsi dokaz ze tam maju chaos a ta pomoc je uplne odveci.
Bolo by OK napísať aj sumu o akú sa zvýšila cena za kúrenie, nie len výšku energošeku.
Nám zvýšili cenu za kúrenie mesačne o 69€ a energošek sme dostali na sumu 171€ za 1/4 rok čiže reálne sa nám náklady na kúrenie zvýšili len o 12€. To už pre matku samoživiteľku alebo dôchodcu s min.dôchodkom výsmech nieje. A fakt im to pomôže. Výška šeku sa odvíjala od plochy bytu a aj sumy o ktorú sa zvýšili náklady na kúrenie., od vyúčtovania nákladov na kurenie za predošle obdobie. Susedia dostali cca rovnako, ďalši z bytovky vedľa napr 120€ . Plyn odrátajú vo vyúčtovacej fakture, to mame my na jeseň, elektriku odrataju zo zalohovych platieb. Dnes prišiel meil, že mám urobiť odpočet na vyúčtovanie za rok 2025.
Ja som niekde čítala, že výška závisí od vykurovanej plochy bytu a rozdielu v nákladoch od roku 2022 a 2025. Ale či to je pravda, netuším. Podľa mňa by sa mal zohľadňovať príjem v rodine podľa počtu členov a tak prispôsobiť výšku. Ale tak to nie je. Výsmech ľuďom toto celé. Neprehľadné to je, hanba.
@anonym_67585a samozrejme ze to je neprehladne, a to je ciel. Lebo sa zasa nekontrolovatelne prizivia ti hore.
@anonym_autor teraz prislo 2 218 eur, celkom potesilo
@anonym_autor teraz prislo 2 218 eur, celkom potesilo
@anonym_d7cb9f nejak vela nie?
Bolo by OK napísať aj sumu o akú sa zvýšila cena za kúrenie, nie len výšku energošeku.
Nám zvýšili cenu za kúrenie mesačne o 69€ a energošek sme dostali na sumu 171€ za 1/4 rok čiže reálne sa nám náklady na kúrenie zvýšili len o 12€. To už pre matku samoživiteľku alebo dôchodcu s min.dôchodkom výsmech nieje. A fakt im to pomôže. Výška šeku sa odvíjala od plochy bytu a aj sumy o ktorú sa zvýšili náklady na kúrenie., od vyúčtovania nákladov na kurenie za predošle obdobie. Susedia dostali cca rovnako, ďalši z bytovky vedľa napr 120€ . Plyn odrátajú vo vyúčtovacej fakture, to mame my na jeseň, elektriku odrataju zo zalohovych platieb. Dnes prišiel meil, že mám urobiť odpočet na vyúčtovanie za rok 2025.
@lalenka33 ono to treba chapat komplexne, cela tato maskarada vysla dalsie peniaze , dalsie peniaze za porjekt za tlacenie sekov atd atd a v case ked konsoliduju a beru, idu rozdavat, je to proste zvlastne myslenie. tak mali drzat ceny a neriesit energoseky. a jasne ze 12 eur pomoze mesacne. len to proste cele nedava zmysel. niekto sa nam to riadne zas nabazil. a my len suchame nohami a klopime zrak. niekto tu dostal 2000 euro, no to by som ozaj chcela vidiet potom podla coho to vyratali.
Mne schvalili na byt ktory prenajimam a nikdy som v nom nemala trvaly pobyt. Dalsi dokaz ze tam maju chaos a ta pomoc je uplne odveci.
@anonym_c97307 tak to je jedno, si na fakture, si , peniaze idu tebe.,
16,20e 😂🙈 (4e/mesiac),vraj ďalší šek príde v apríli
@stastnamamulka a o kolko vam mesacne dvihli, asi nie o dost ci?

@lakebabe tak to si počkáme skoro celý rok🙈😂
@anonym_f041d5 vyúčtovanie spp je u nás teraz v marci a elektrina pride teraz v januári tak ked to otvorím budem múdrejšia ako to tam rozpisu