Kedy môžeme očakávať energopomoc?
Ahojte
Bola nám priznaná energopomoc este v min.roku a doteraz žiadny šek, žiadny email nič..neriešila som zatial nič, dokedy čakať?
Ja som riešila a potom prišla. Už 2x. U nás sa to rieši v klientskom centre, tam kde sa vybavujú doklady
Pride ti to, az ked v buducich volbach preukazes, ze si volila Fica.
Ale to si mala riešiť hneď - najskôr zájsť na okresný úrad, kde by ti vytlačili tvoj kód (a prípadne dali aj formulár, ktorý vyplníš). A potom si to mala poslať doporučene na príslušné ministerstvo. Mne potom doplatili 1. sumu, vzápätí aj druhú a teraz mi prišiel šek na nové vykurovacie obdobie. Ale sú to fakt smiešne sumy (tá prvá bola v cene poštovného za doporučený list, ktorým som namietala, že mi energopomoc bola schválená a šek nikde 🤣).
Ale to si mala riešiť hneď - najskôr zájsť na okresný úrad, kde by ti vytlačili tvoj kód (a prípadne dali aj formulár, ktorý vyplníš). A potom si to mala poslať doporučene na príslušné ministerstvo. Mne potom doplatili 1. sumu, vzápätí aj druhú a teraz mi prišiel šek na nové vykurovacie obdobie. Ale sú to fakt smiešne sumy (tá prvá bola v cene poštovného za doporučený list, ktorým som namietala, že mi energopomoc bola schválená a šek nikde 🤣).
@ivanaks Kocurkovo.
byvas v bytovke/panelaku a mas centralne vykurovanie /ustredne kurenie, alebo byvas v dome a kuris si sama?
Uz vam prišla faktúra. Ak vam odpisovali elektrinu ? Na tej faktúre je pred energomocou a po ceny
Boli sme na okresnom a tam spísali námietku a majú nato neviem koľko dní . Takze čakáme
Pride ti to, az ked v buducich volbach preukazes, ze si volila Fica.
@anonym_980dd9 to je čo za odpoveď?no coment
My v dome mame matvo vyuctovsni no to bude az koncom maja dovtedy to sj zrusia🤣
@anonym_980dd9 to je čo za odpoveď?no coment
@malulienka Lebo toto o energopomoci tu byva kazdy druhy den...to ta tych 15 eur(a to som asi prehnala) z biedy vytrhne?
@malulienka Lebo toto o energopomoci tu byva kazdy druhy den...to ta tych 15 eur(a to som asi prehnala) z biedy vytrhne?
@anonym_980dd9 neviem akých 15€ myslíš ale my sme mali 140€
@anonym_acf0db elektrina
@malulienka nic ti nepride, mas to vo fa.
to si ani nekontrolujes?
už x krát informácia:
rodinné domy majú energopomoc zohľadnenú vo faktúre za elektrinu a plyn. vyslovene šeky do schránky nedostanú lebo tie dostávajú len BYTY VYKUROVANE Z CZT.
Byty: pokiaľ neprišiel žiadny energošek treba ísť na klientske centrum môže byť chyba že chýba číslo bytu v systéme, alebo je to družstevný byt a treba dať námietku že je to síce družstevný byt ale občan tam má TP alebo je v byte tarifa na plyn D2 miesto D1 a vtedy to automaticky systém vyhodil z AEP.. lebo to berie ako odpojený z CZT.
pokiaľ niekto len pasívne čaka , nedostane nič🙂
Chudobná spodina furt otrča ruky a čaká na nejaké dávky a príspevky, choďte makať do roboty!!
Chudobná spodina furt otrča ruky a čaká na nejaké dávky a príspevky, choďte makať do roboty!!
@anonym_00528d ako si vôbec dovoluješ niečo takéto napísať? Nepoznáš ma a keby aj, kto ti dáva právo odsúdiť človeka a zaškatuľkovať ho názvami aké ty používaš? Predstav si že normálne pracujem od skončenia školy,nonstop.Celý život odvádzam dane a odvody do tohto štátu.Tak snáď mám aj nejaké práva a nielen povinnosti voči nemu? Nemyslíš?
@ivanaks Kocurkovo.
@anonym_980dd9 a dokonca az tak, ze je pomoc priznana. Na infolinke ministerstva ju potvrdia. Daju kod. Vyplnis tlacivo a posles doporucene. Bum, poslu list, ze sek nebude.
@anonym_00528d ako si vôbec dovoluješ niečo takéto napísať? Nepoznáš ma a keby aj, kto ti dáva právo odsúdiť človeka a zaškatuľkovať ho názvami aké ty používaš? Predstav si že normálne pracujem od skončenia školy,nonstop.Celý život odvádzam dane a odvody do tohto štátu.Tak snáď mám aj nejaké práva a nielen povinnosti voči nemu? Nemyslíš?
@malulienka reagujem len na posledné vety - aj ja cely život pracujem, počas školy a od jej skončenia bez jedného jediného voľného dňa (medzi zamestnaniami) už vyše 22 rokov, platím dane, odvody, nikdy som od štátu nič nedostala a ani teraz na energipomoc nemám nárok. Nediv sa, že niektorým ľuďom potom tieto večne otázky, kedy už konečne dostanem peniaze, pohnú žlcou.
@malulienka reagujem len na posledné vety - aj ja cely život pracujem, počas školy a od jej skončenia bez jedného jediného voľného dňa (medzi zamestnaniami) už vyše 22 rokov, platím dane, odvody, nikdy som od štátu nič nedostala a ani teraz na energipomoc nemám nárok. Nediv sa, že niektorým ľuďom potom tieto večne otázky, kedy už konečne dostanem peniaze, pohnú žlcou.
@sandy18 Hlavne, ked to nema hlavu a patu. Ludia so 4 bytmi ju dostali, a rodiny s 1 bytom a x detmi nie. Nema to proste logiku.
@anonym_acf0db elektrina
@malulienka tú máš vo faktúre, takže nič čakať nemusíš, pretože ti nič nepríde. Vybavovať tiež nič nemusíš, pretože ju máš.

@malulienka ani nám nič neprišlo😵💫