Koľko ste nasporili deťom na budúcnosť?
Ahojte zienky co už máte odrastene deti, koľko ste im nasetrili na budúcnosť a dali?
10 % z hodnoty bytu, 10 % si dal z vlastného našetreného, zbytok hypo. Keby nekupoval byt, nedostal by od nás peniaze len tak
@anonym_autor už zase toto porovnavanie? K čomu je to dobré?
Mám kamarátku ktorá už kúpila byť dcéra ktorá je ešte len na prvom stupni ZŠ . Zatiaľ ho prenajíma.
Ja som nemám našetrený žiadem majetok. Všetky úspory som bola ,,nútená,, minúť na konkrétny účel a.moje.už dospelé dieťa to presne vie.
@anonym_autor ved každý podla svojich možností... niekomu rodicia zaplatia aspoň svadbu, niekto dostane od rodičov rovno dom a niektorí rodicia ešte od svojich detí zobru ...
@anonym_autor ja som dostala od mojich rodicov podporu pri vzdelavani, aby som mohla mat dobre platenu pracu. Vsetko ostatne som si potom zafinancovala sama z tej prace.
Ja už otca nemám ale so sestrou sme od rodičov nedostali nič, bohužiaľ ešte dlhy sa splácajú....keď vidím ako niektoré deti niečo dostanú, že rodičia mysleli na ich budúcnosť, tak trochu tiško závidím
@anonym_autor
Deťom sa nešetrí ale investuje.
@anonym_autor
Deťom sa nešetrí ale investuje.
@zmrzlinka2021 tak v akej hodnote dostali bitcoiny?
@anonym_autor my sme 4 súrodenci a 2 bratia dostali pozemky a pomoc pri stavbe domu atd a my sestry cash 10000 eur..platili nam vzdelanie, vodičské všetkým ..my mame 2 deti a už sme 50 tnici a nemame pre nich nič ušetrené😕..ešte sú len teens ZS a neviem, či sa nam podari nieco usetrit v dnešnej dobe..neinvestujeme, mame dom a žijeme pre prítomnosť…čaká nás ešte dlha finančná cesta, kým deti budú samostatne..
Tak syn 17r uz dostal vodicak,ale musel aj on ,,,prispiet,,,nechali sme mu nase auto,to si predal kupil podla seba.Po skole ako start dostane moznost byvat dalej doma,chodit do prace a setrit si na zaklad hypo.
na rok na unverzite co je 10k+ zalezi kam sa rozhodne ist ...este mam cas dosetrit na dalsi a zvysok si zaplati sama ... som sama takze viac sa nedalo -otec neplati ani alimenty ... ale tvrdi jej ze jej tiez nasetril nieco-kolko a ci vobec netusim..mozno jej odklada alimenty -vydavok co inak ja musim tahat za neho
mne mama nechala dva stavebne pozemky investicny byt a dom kde byvam
Ale najlepsie ked su 2ja s holou ritou a vsetko si nadobudnu spolocne,spolu a pol na pol.Taketo zaobstarane deti,si uz tazsie hladaju partnerov,lebo ono uz ma nieco a ten druhy nic,neni to vyrovnane.Alebo ked obaja maju zas sa tazsie dohodnu kde budu byvat a ako si podelia financie a pod.no len vela problemov to prinesie.No ked obaja spolu pracuju na ich je to uz uplne nieco ine.A samozrejme v manzelstve.
Nam nedali rodicia ziadne financie/pozemky, ale nevadi mi to. Nasa dcera bude mat 2 byty a raz aj ten nas. Ta je zahojena 😅
Ja som dostala 40r dom, brat pozemok. Muz 20tis.-predal zdedeny pozemok. Ved kazdy podla moznosti...
synovi investujeme každy mesiac cca 55€ dostane to ked bude mať 20r
ptm dostane byt po svokre a možno ešte nejakú čiastku k tomu uvidime ešte ako na tom bude jeho učet
ale zdedi 3 byty tak snad mu to bude stačiť 🤣
haciendu na Floride a milión na účte
stavebny pozemok na marse
@anonym_autor bez urážky, ale čo je koho do toho? Akú výpovednú hodnotu má pre teba informácia, koľko som ja dala svojmu dieťaťu?
@anonym_autor
Ja som dostal gény,vďaka ktorým mám tri zdravé, slušné a vzdelané deti. 😀👍
Investovali (a ešte stále investujeme) do dcerinho vzdelania. Peniaze jej mimo nejakej núdzovej rezervy nesetrime ziadne, nevidím dovod. Ani na kupovanie investičného bytu. Snáď neposkytnem decku perfektne vzdelanie a budem čakať, že ho prikujem bytom k sebe pod sukňu. My máme dom aj investičný byt, raz zdedia.
@anonym_autor my sme deťom kupili po byte. Deti su zatiaľ male ale ak vyrastú akurát bude splatená hypotéka. Byty prenajímateme. Plus mesačne 60€ každému do ETF aj tam už majú po 5 000

@anonym_autor mne dala mama 20000 ked som si kupovala byt