icon

Koľko stojí kompletná prerábka bytu s rozlohou 80 m²?

27. dec 2023

Koľko by ste povedali ze vyjde do 80m2 bytu komplet prerabka kupelne, stierky, malovka, interiérové dvere 5ks, vchodové bezpečnostné dvere a vinylova podlaha 15eur za m2? Cena komplet za materiál aj robotu?
Aspoň cca...

zuzubb007
27. dec 2023

Okolo 50.000

saimooon852
27. dec 2023

@lol2219 ved mohlo to byt kupelna + dvere v byte a podlaha, nic nezvycajne😀

vanilkovazmrzka
27. dec 2023

Radovo v desattisicoch. Vsetko zalezi, kolko ludi ti bude robit kolko roznych prac, na materialoch, na case, za ktory to chces mat hotove… neda sa povedat konkretne cislo 🤷‍♀️

saimooon852
27. dec 2023

Tak dobre som to pochopil, cize tak ako som pisal pred tym, material do bytu cca 4000eur, ak bude treba aj nivelacku, co je dost drahe a robotnikov tak kludne aj tych 8000eur by som pocital na byt samostatne, tie veci ktore chcete prerabat. Takze 8000eur byt plus este kupelna. Ale tam je tiez otazka ake obkladacky date, akych majstrov najdete, aku vanu si vyberiete, ake su stare trubky, odpad a podobne. Ale myslim si ze tak tych cca 20tisic so vsetkym sa bude dat, plus minus.

sella38
28. dec 2023

My sme prerabali min rok 62m2, z toho bezpecnostne dbere sme mali a elektrinu tiez-len sa upravovala niekde a stalo nas to 30.000€ s odretymi usami a po znamosti
.Mysliet si, ze dnes prerobis tak velky byt za 20.000 je uplne mimo realitu. Resp. taku prerabku by som teda nechcela. My sme sa pred dvanastimi rokmi nastahovali sem do bytu,ktory sa tvaril ako prerobeny a postupne sme zistovali, ze je to jeden hnoj,robeny majstrami Oat a Mat, o kvalite materialov a roboty ani pisat nejdem.

palicka
28. dec 2023

@saimooon852 my sme podlahu davali sami. Podlaha je len zlomok prerabky

kasssiopea
28. dec 2023

My sa živíme tým, že staviame nehnuteľnosti na predaj a niektoré dokončujeme do štandardu(podlaha, dvere, kupelňa, kuchyňa).
50tis+ je naozaj extrémne veľa a do bytu by som toľko určite neinvestovala - táto suma je akceptovateľná len ak by zahŕňala naozaj kvalitnú kuchynskú linku a nábytok na mieru do celého bytu.
Ak to má byť vyslovene to, čo si napísala, tak sa dá dostať na cenu 20tis (s použitím normálnej kvality, nie lacnota z MM ale ani luxusné bezfalcové dvere) keď vieš, koho s čím osloviť a kde čo kupovať. Samozrejme záleží veľa od predajne, kde obstarávaš, lebo jednu a tú istú obkladačku vieš kúpiť aj za 20e/m2 ale aj za 80e/m2 ak je to "špeciálna" predajna v Bratislave.

kasssiopea
28. dec 2023

Musím však doplniť, že pre nás pracujú majstri naozaj veľa a je to zrejme zohľadnené v cene ale aj tak, treba si o tom pozisťovať aj podľa miesta pobytu na Modrej streche, nejakých overených majstrov. Mne tiež vedia naceniť obklad kúpeľne ma 4.000 ale aj za 2.000 (a kvalita práce rovnaká). Len veľa odborníkov si naozaj pýta extrémne peniaze keď vidia, že sa majiteľ nevyzná. Ale moja rada znie - dobré je ísť podľa recenzií a reálnych skúseností s daným človekom/odborníkom.

zuzinabila
28. dec 2023

Autorka,rok 2019 s cenami je nenavratne prec.vsetko islo velmi hore,aj praca aj materialy.my sme rekonstruovali 2021/2022,nieco sa podarilo este za starsie skladove. ceny,napr.radiatory sme brali posledne kusy za nizsi cenu,potom uz boli o 30%drahsie.

danik1505
28. dec 2023

My sme prerábali na jar toho roku, spravili sme kúrenie, vodu a elektriku. Natiahli sme nové stierky kompletne v celom dome, položili podlahu v obývačke, inde už sme mali,dali novú kuchynskú linku a obklad v kuchyni a v kupelke. Celkovo nás to vyšlo na cca 26000€. Dom má zhruba 85m2.

sono2
28. dec 2023

Že 50 az 80 tisíc?? Veď to je extrem

sono2
28. dec 2023

Ináč ta vinylova podlaha je hrozna a to som videla fakt drahú.
Za mňa jedine drevo

saimooon852
28. dec 2023

@palicka ano a este raz si treba precitat ze pani nechce prerabku bytu, nikde to tam nepise. Napisala len podlahu

michal711
28. dec 2023

@saimooon852 prečítaj si ešte raz od začiatku a pomaly čo pani písala.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
saimooon852
28. dec 2023

@michal711 precitaj si to este raz ty, asi si nepochopil, na konci prveho riadku nie je ciarka ani bodka. Chce komplet prerabku kupelne, plus ostierkovat a namalovat byt. To nie je komplet prerabka celeho bytu, uz som sa jej na to pred tym pytal, asi 10 komentarov naspat ;)

cafelatte
28. dec 2023

Podlahy rátaj 20 Eur m2 s lyštami, podkladom a cena uloženia tiež 20 Eur m2, plus mínus 3500 Eur.
Kupelku idu teraz naši prerábať, nový murovaný otvor, znižený strop, starý otvor zamurovať, nové okno, dlažby, vc, umývadlo, sprchový kút, odpady, voda, elektrika, cena práce 5000 Eur plus materiál si vyrátaj podla tvojej volby.( tiež cca 5 tis )
Dvere plus obložky kus do 500 Eur už parádne, spolu 2500 plus montáž 500 e.
Vchodové 2 tis. plus montáž 200 Eur
Omietky, stierky, malby..netušim..

Rátaj spolu okolo 25 tis je reálna cena. Aspoň u nás, daj si to naceniť viacerým firmám.

cafelatte
28. dec 2023

@sono2 ved za 80 tis kupiš byt, čo majú na stropoch talianský mramor? alebo ich majstri riadne ošmekli.

saimooon852
28. dec 2023

@cafelatte montaz dvier 500 a 200eur ? ved nepisala ze chce menit aj zarubne a vsetko, len proste vymenit dvere, dat dole stare a zalozit nove. Cize asi uz zarubnu ma a to ze jej niekto na panty nastokne dvere beru 200-500eur ?😀

christian2
28. dec 2023

My máme o máličko väčší byt a prerábku bytu sme robili v 2018 roku. Mali sme známeho murara, elektrikára aj vodoinštalatéra ( platili sme o niečo menej). A vyšlo nás to 45000€ cca a to sme nedávali celú elektriku novú a nemenili sme okná, už boli vymenené.

portret7
28. dec 2023

@kasssiopea prosim do ip kontakt na vašu firmu, dakujem.

meringe70
28. dec 2023

Kamarát prerábal 2021-2022 trojizbový byt, rozlohou cca ako tvoj, komplet všetko nové (byt bol v pôvodnom stave po prarodičoch), stálo ho to okolo 35 000€ aj so spotrebičmi

oblecenie99
28. dec 2023

@sella38 tiež sme podobne dopadli, pred pár rokmi sme kupovali ako kompletnú rekonštrukciu, a po nasťahovaní sme zistili, že elektrina v polke bytu je zo 60.tych rokov, a druhá prerobená polovica robená z káblov, ktoré sa používajú do predlzovaciek, doteraz ďakujem vyššej moci a som rada, že sme nevyhoreli. Jadro nove, ibaže celá stena bola krivá. Také veci, čo na prvý pohľad nevidíš pri obhliadke, ale bývaním vyskočí. Teraz sme kupovali znova byt, a v jednom som na drzovku dala rozobrať vypínač v izbe a veru i tam bola pôvodná elektrina, v rozpore s tvrdením majiteľa. Napokon sme byt kúpili opäť zrekonštruovaný ale od známych, čo viem s kým dali robiť a kedy.
Do pôvodného stavu sme sa báli ísť, lebo dnes sú tie ceny prerábky vyššie ako pred dvoma rokmi, autorka počítaj aj s rezervou na "prekvapenia", ktoré vyskočia pocas rekonštrukcie. Čo sme my počítali, tak cca od 30 000 a hore.

danik1505
28. dec 2023

Ešte som zabudla - znižovali sme stropy a zatepľovali ich.

autor
28. dec 2023

@sono2 na celom MK ju prechvalujete. Že je to super podlaha. Tak som si dala poradiť ze vinyl ano

oblecenie99
28. dec 2023

Skús sa poradiť na modrej streche, tam to rozoberajú asi častejšie.

sella38
28. dec 2023

Ja ti odporucim kompozit - vyzera ako drevo, vodeodolny 🙂 Nas sa uz par navstev pytalo, ci mame drevenu podlahu. Aj pocitovo je tepla.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
cafelatte
28. dec 2023

@saimooon852 ja som myslela osadenie jedných dverí 100 e krát 5 kusov u nás sa tak platí aj s obložkovou zarubnou. A vchodové osadenie 200.

slniecko5
28. dec 2023

Takže 80m2 mi
To vychádza tých 40-50 tis. Aj s výmenou okien, čo určite odporúčam, aby ste zase o pár rokov nemuseli riešiť toto.