icon

Koľko stojí mesačný nájom v Ružinove?

4. nov 2024

Ahojte, prosim za kolko prenajimate alebo si prenajimate 1i byt v Ruzinove? Nemusi byt novostavba ani neviem ako zariadeny drahym nabytkom. Aj s energiami a internetom/TV. Dakujem za info ☺️

Strana
z2
autor
4. nov 2024

@stanulienkat chapem tvoj nazor, tiez som sa takto na to pozerala, ze aspon cast splatky ked pokryje tak super. A potom som sa rozpravala so znamymi, ktori prenajimaju byty, ale vacsie (3izbaky vacsinou) a ti sa zhodli ze prenajom im musi pokryt vsetko co mesacne musia zaplatit za byt, v ktorom byvaju podnajomnici. Ale dan z prijmu neplatia, tak im je to jedno

autor
4. nov 2024

@stanulienkat nechajme tak, toto je uz filozoficka tema pomaly 😀 skor ma zaujimalo ake je mesacne najomne za 1i byt, lebo sa v tom neorientujem a ked pozeram stranky realitiek, nehnutelnosti a pod tak to tam sialene lieta

maranta_leuconeura
4. nov 2024

@stanulienkat ale prosim ta, cenu urcuje vacsinou trh. Ked mozes prenajat za 1000, preco by si prenajimala ako jedina za 500? Samozrejme, uz som vyssie pisala, ze su aj prenajimatelia co sa hraju sa charitu, je to kazdeho vec a tiez to moze byt forma pomoci bliznemu, ze ide niekto do minusu... Ja koho poznam prenajimaju tak, aby boli aspon trochu v pluse. Ano, aj hypo to na pokryt. A nie, nemoze si kazdy zobrat hypo, nedaju kazdemu.

anjelok
4. nov 2024

Ja by som za pekny velky 1izb. s pivnicou, balkonom energiami kludne pytala 700 eur. Ja som ten byt v Petrzalke za 650 eur prenajala za tyzden - a to je cena za 1 osobu, za 2 som mala + 50 eur. Kolegyna tu Dubravku tiez hned prenajala, tento tyzden podpisuje zmluvu. Znizit vies vzdy.

autor
4. nov 2024

@anjelok Dakujem za info ☺️

raffaella
4. nov 2024

Nepýtaj sa na MK, ale otvor si nehnuteľnosti a bazos a urob si vlastný prieskum. Ak ideš prenajímať nehnuteľnosť, mala by si byť natoľko finančne zdatná aby si vedela kde a aké informácie máš získať. Stanovenie ceny prenájmu je v tom kolose to najjednoduchšie. Výber nájomníkov, zmluva, daňový úrad a ostatné povinnosti a potreby spojené s prenájmom sú iná kapitola.

autor
4. nov 2024

@raffaella preco by som sa nemala pytat na MK??? Ved ponuky na nehnutelnosti sk su ujete, mimo reality, preto tam tie ponuky lezia dlho. Zmluvu dane atd mam poriesene. Ako som pisala, prekvapila ma reakcia jednej slecny na vysku najomneho, ktora nedosahuje priemer na nehntlnsti.sk

autor
4. nov 2024

@raffaella ja sa cudujem, ze namiesto konkretnej odpovede si minula cas na viac-menej zbytocny komentar.

raffaella
4. nov 2024

Ja som ti odpovedala, ty nechápeš, preto to riešiš na MK a nie tam, kde by si mala 🤷 nuž, veľa šťastia!
Btw. odpovede vo fórach slúžia nielen zakladateľovi témy, ale aj ostatným návštevníkom ktorí si z toho môžu odniesť ponaučenie a radu do budúcnosti - z toho pramení aj dôvod mojej odpovede, ktorý u teba zrejme nepadol na úrodnú pôdu.

evaachesa
4. nov 2024

650€ v Ružinove komplet prerobený bez balkóna.

autor
4. nov 2024

@raffaella len asi nevies citat, lebo som ti exaktne odpovedala, ze stranky s realitami (tie najznamejsie) som si prezrela a nic mi to nedalo, odchylka bola prilis velka. Preto som si dovolila urobit diskusiu na MK, kedze ja ludi s 1i nepoznam (kto mal predal a siel do vacsieho, a uz ani tam castokrat nebyvaju) a ine diskusne forum na SK tiez nepoznam. Cize ak ty sa vyjadrujes v nejakej diskusii, aby to niekomu pomohlo, tak ja som zalozila tu diskusiu - aby ti pomohlo mne a snad aj niekomu inemu. Ale to by sme sa tocili dokola. Pekny zvysok tyzdna prajem

autor
4. nov 2024

@evaachesa dakujem za odpoved ☺️

mk1111111111
5. nov 2024

Zbytocne sa hnevas na
@raffaella . Dobre napisala. Porataj si, co od toho chces a od toho sa odpichni. Niekto chce zarobit na splatku a aj naviac a niekto nie. Kazdy ma aj inu vysku uveru. Jeden vlozil na zaciatku 0% vklad a hypo ma na 100% a niekto vlozil 50%, a uver uz len na 50% ceny bytu. Ale, mozu mat cenu za prenajom rovnaku, lebo taka je momentalne v kurze a jazdy ma iny vysku splatky. Jeden zarobi viac, druhy menej. Tak co Ti to pomoze?

autor
5. nov 2024

@mk1111111111 Ja chapem tvoj aj jej postoj, ale polozila som sem jednoduchu otazku. Keby chcem radu typu “ako napisat dobru zmluvu” alebo “ako stanovit cenu najmu” naformulujem otazku inak. Ale dakujem vsetkym diskutujucim. Dnes nakoniec podpisujem zmluvu

majlo1234
5. nov 2024

Mozes vyskusat nadhodit cenu. Ja si nemyslim, ze treba ist pod cenu, pripadne ze najom ma pokryvat len cast splatky hypo. Ved ak si chcu ludia vziat hypo, nech beru, ked im vyjde. Polovica ludi ma cast prijmov na cierno, takze im nevyjde ani na garzonku pri momentalnych cenach. My prenajimame jednoizbak, ale v biskupiciach, cca 40 m, bez balkona za 500. Ale je to dlhodoby prenajom a sme mega spokojni. V ruzinove prenajimame “dvojizbak” oddelena spalna a kuchynoobyvacka s dvoma parkovacimi miestami za 750.

autor
5. nov 2024

@majlo1234 dakujem za info ☺️

Strana
z2