Koľko stojí poplatok za registráciu bytu?
Dobrý večer, chcela by som sa opýtať,vie niekto koľko je približný poplatok za registráciu bytu?
@autorka financna Vam vyzisti v ktorej banke dostanete najlepsi urok a ponuku. My sme cakali skoro mesiac. Vybavovala nam vsetko realitka takze len nam oznamili kde to mame za najlepsi urok atd. Kedze nas uz tlacil cas tak sme zobrali prvu ponuku. Zacali sme to riesit lenze mi sme museli davat aj znalecky a to tiez dost zdrzalo ale mali sme uzasnych predavajucich ktory nam dali kluce uz po podpise hypoteky. Stahovali sme sa koncom aprila.
Mate aj 20% z tej sumy?
Tak zajtra máme ísť s finannčnou poradkyňou do banky,ktorú sme si vybrali... s tým čo nam f.p. vypočítala tak úver by sme mali dostať 68tis., byt stojí 75tis. Takže ešte medzi úver nám treba...
@tilly dakujem za odpovede a zdielanie skusenosti 🙂 Na kupu a prenajom v zahranici sa necitim, neviem ako by som to vybavila na dialku, po spanielsky neviem 😃 Hlavne rozmyslam nad tym, ci ak ten byt kupim a prenajmem ci to nebudem lutovat a nezarobim si v konecnom dosledku iba na problem...
@larinka552 ja po španielsky tiež neviem. A kúpila som tam byt bez problémov... ale nie na dlhodobý prenájom. Ja len uvažujem, že keď chceš zarobiť, musíš ísť tam, kde je dopyt. Napr. v ba okolo vysokých škôl môžeš zobrať 3izbak a prenajať viacerým študentom, alebo naopak garsónku alebo 1 izbak a prenajať max papriku študentov. Musíš si zrátať náklady, návratnosť, výhody, nevýhody, klasická ekonomika.
Osobne by som neprenajimala rodine s deťmi.
@tilly porozmyslam aj nad Ba ale mam to trochu od ruky a tie ceny bytov tam su oproti zvysku Slivenska poriadne premrstene 🙁 A rodine s detmi preco nie? Su nespolahlivi, neplatia?
@larinka552 no, rodinu ťažko dostaneš z bytu aj ak máš zmluvu o krátkodobom prenájme. Nemôžeš im vypnúť elektriku a tak, keď nebudú platiť. Keď budeš mať troch študentov, jeden nebude platiť, máš aspoň od zvyšku a môžeš ho vyhodiť... všeobecne sa najlepšie prenajímajú malé byty jednotlivcom.
@tilly rozumiem a dakujem za vsetky rady 😊 No v okresnom meste v ktorom by som kupila ten byt nie su vysoke skoly, iba stredne, cize studenti tu nie su, aj ked mladych je tu stale dost.
@larinka552 aha, no to je iná situácia

Co realitak hovoril je jedna vec, co je napisane v rezervacnej zmluve vec druha. A ked sme pri tom az ti neschvalia hypo, ty budes ta, ktora bude odstupovat od kupy. Vyhodnot si to sama.