icon

Koľko stojí týždenný nákup pre rodinu?

23. jan 2025

Ahojte koľko platíte týždenne za nákupy? Sme 4-členna rodina s 2 malými deťmi a každý týždeň nechám v obchode 130-140€ + raz za mesiac objednávam drogeriu a plienky z dm za 150€ 🙈 začala som nakupovať potraviny online a tam to vychádza do 120€ na týždeň, snažím sa niečo pošetriť ale nemám odhad či robíme až take drahé nákupy alebo ta drogeria je až taká drahá (2x po mesačných balení plienok a zvyšok to čo sa používa každý mesiac..) 😕

Strana
z2
tetapetra
23. jan 2025

Len toľko, vitaj na Slovensku. A to rok ešte len začal. Vo februári si to vychutnáme ešte vo vyššom zvýšení,keďže všetkým firmám pôjdu náklady hore a niekto si to zaplatí

denisa_deniska
23. jan 2025

Podľa mňa nerobíš drahé nákupy, za mňa ešte fajn, keď sa vieš zmestiť do 120€/týždeň pre 4-člennú rodinu 🙂

gab1sol
23. jan 2025

Ťažko povedať, ty musíš vedieť, čo nakupuješ a kde vieš ušetriť. Ale skrz plienky predpokladám, že si minimálne s jedným dieťaťom ešte doma. Takže tej stravy na doma je viac. Ako som ja nastúpila do práce a deti do školy a stravovali sme sa mimo domu, tak tie náklady na nákupy klesli. Drogeria tiež poklesne, keď nebudete kupovať plienky… Je to len krátkodobé, časom to bude menej. 😉

0silvia0
23. jan 2025

veď to máš normálne ceny za nákupy. Nepošetríš, jesť treba, máte malé deti, treba im pestrú stravu.

personality
23. jan 2025

Odfot sem nákup a poviem Ti co si nemusela kúpiť 😀

kavasmliekom
23. jan 2025

Za 120e to môže byť hocičo, ťažko odpovedať. Ak sú to nevyhnutné potraviny a plienky, tak je to ok.

majamat
23. jan 2025

vobec netusim, nemram to an tyzden,lebo kazdy tyzden moze byt iny, niekedy robime vacsi nakup a nakupujeme do zasoby, preto jeden tt moze vyjst tak, druhy inak. no vseobecne na stravu mineme okolo 600e - 3 clenna rodina.

alenamihal
23. jan 2025

4clenna rodina 2dospely a 2 decka /12r a 6r/ tak mes 600-700 eur ...a to mame este vypomoc od rodicov-zavarane veci,vajicka,maso atd...no masaker a k tomu decka rastu ,tak vkuse oblecenie...kruzky,treningy..joj ani nejdem do detailov hahahahaa

zuzudrnda
23. jan 2025

Max 100 eur týždenne v potravinách. Látkové plienky, čiže drogéria tak 40 eur mesačne. Varím, nekupujeme polotovary, pečiem namiesto klasických sladkosti, zavárané a jablká máme svoje. Prevažne vege varím, mäsa menej. 4-clenna r

tinka_1807
23. jan 2025

Máme to cca rovnako. Myslím, že je to taký priemer. Jasné, asi by sa z toho dlao posetrit, ale bolo by to na úkor nejakej pestrej stravy, čo človek veľmi nechce ...

lucia13022023
23. jan 2025

120€ je ešte super cena pre štyroch.
My sme traja (2r dieťa) a platíme 140-160€ mesačne.
Drogériu sme tiež mávali 150€ pokým malý nosil plienky, teraz to je tak 70€ mesačne.

nyusika
23. jan 2025

smer dvaja, za potraviny cca 150 eur.
oproti minulisti viac a teraz uz dokonca aj sledujem niektore letakove akcie.
dobre na tu je, ze ?
drogeria je talych 80 eur mesacne

oli18
23. jan 2025

@nyusika co moze stat dvoch dospelych ludi 80e drogeria na mesiac?

lucia13022023
23. jan 2025

@lucia13022023 teda nie mesačne ale týždenne 🤦‍♀️

nyusika
23. jan 2025

@oli18 pracie gely, avivaz, cistiace prostriedky, raz mesacne cistim pracky specialnym pripravkom, aj umyvacku speci pripravkom...kapule do umyvacky riadu...nazbiera sa to.

OK, mozno nie kazdy mesiac tych 80, ale ked tak premyslam , cca priemerne to takto aj moze byt.

januska12323
23. jan 2025

Úplne normálna suma, samozrejme vždy sa dá šetriť.

klejkaez
23. jan 2025

Naozaj je to ešte veľmi dobré 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼.

akvi
23. jan 2025

My dávame minimálne tých 300 eur mesačne na potraviny plus časť drogérie. Sme traja dospelí. Plus jeden z nás sa stravuje denne vonku, to neviem zrátať , že koľko to je, ale keď len 10 éčok za obed spocitam, tak 200 éčok ako nič padne. Dvaja jeme doma aj obed. Je to podľa mňa aj tak obrovská suma, ceny sú nehorázne. A to som zvedavá, čo to ešte bude tento rok, je nám asi všetkým jasné, že kto zaplatí všetky tie balíčky našej vlády.

subartic
23. jan 2025

Sme piati teraz doma, dvaja dospelý a tri deti 15, 11, a 7 a týždenne miniem 130 eur + 20ER drogérie ( mimo mojej kozmetiky - krémy , masky atď ). Používam svoje zavareniny, džem a kompóty. Varím skoro každý deň . Nakupujem základné potraviny , minimum polotovarov.

nikha2809
23. jan 2025

Dvaja dospelý, dve deti, potraviny pod 200€ týždenne sme sa už dlho nedostali...

nyusika
23. jan 2025

@subartic tak toto je paradna suma - kupujete ale aj cerste ovocie a zeleninu ? ryby ?

ekira1
23. jan 2025

Míňali sme na môj vkus veľa, od augusta som nabehla na systém 140€ týždenne, 600€ mesačne. Sme 2+2, ak nejaký mesiac prekročím, ďalší sa snažím znížiť. Zatiaľ mi to vychadza, I keď v poslednom čase musím viac rozmýšľať, plánovať.. účtenky si nahravam do aplikacie, tak prehľad mám. Niečo máme svoje, ale nejaká veľká úspora to nie je, v sezóne čosi závarím, zamrazím.. drogéria neviem, to kupujem podľa potreby, keď niečo dochádza, začnem pozerať či to nie je niekde v akcii.

lentilka46
23. jan 2025

@subartic wau, klobuk dole, decka su uz velke a vojst sa do takej sumy je zazrak 👍

bellaa3007
23. jan 2025

dcéra školkarka + ja s mužom, je to cca 70-80€ týždenne na potraviny. S tým, že dcéra a ja máme stravu v práci/v školke ale navarené máme na 2 dni vždy kedže muž nemá stravu v robote.
Nedele varí svokor, čo je obrovská pomoc. My toho moc nenajeme, takže ta suma u nás je dosť nizka. A teda snažíme sa kupovať, tak, že nehadzem do koša čo mi padne do oka ale podľa toho čo mám naplanované variť.
Mávam často tesco kupony, tam sa dá tiež cosi usetriť 🙂 Ale vravím, môj muž neje ako ostatní chlapi je možno tak ako ja. Keby mám chlapa čo sa lubi vela najesť je to ine

hellwant
23. jan 2025

My 3 (coskoro 14 rocny syn) - cca 135 na tyzden. Kedze ale pri nakupoch z velkych retazcov ako Biedronka, Lidl, Kaufland a pod kde kupis skoro vsetko nerozlisujem - drogeriu, kozmetiku a obcas serepetičky ako baterky, skolske potreby - tak ta suma je uz s tym. Nikdy sme nevyclenovali cisto potraviny, nastastie to nemusime az tak sledovat. Cize moja suma je skreslena ak hovorime iba o jedle.( neratam nase obedy v praci )

pieksamaki
23. jan 2025

@denisa_deniska presne tak to je ešte málo....ja na raňajky nechám 30eur v potravinách pre 7 osob

lucik194
23. jan 2025

a to mas male deti, to mas super cenu. my teda ovela viac za tyzden, a sme 4ks.

u teens tie ceny narastu do ovela vacsich rozmerov.....

subartic
23. jan 2025

@pieksamaki prosím ta a čo také kupuješ , keď necháš 30 eur na raňajky pre 7 ľudí . Aj my sme boli kedysi doma siedmi , ale nikdy som neminula 30 eur na raňajky .

pieksamaki
23. jan 2025

@subartic podľa toho čo treba....je v tom aj desiata pre deti....pripadne dokúpim co není.....s tých základných potravín.....ale aj jogurty a take

subartic
23. jan 2025

@pieksamaki aha, takže nie len na raňajky, teda to čo sa zje ráno pri stole .

Strana
z2