Koľko stojí týždenný nákup pre rodinu?
Ahojte koľko platíte týždenne za nákupy? Sme 4-členna rodina s 2 malými deťmi a každý týždeň nechám v obchode 130-140€ + raz za mesiac objednávam drogeriu a plienky z dm za 150€ 🙈 začala som nakupovať potraviny online a tam to vychádza do 120€ na týždeň, snažím sa niečo pošetriť ale nemám odhad či robíme až take drahé nákupy alebo ta drogeria je až taká drahá (2x po mesačných balení plienok a zvyšok to čo sa používa každý mesiac..) 😕
Tak to tá obdivujem skvelá cena, keď sa zmestis do 120 eur, my priemerne 2+2 okolo 200-250 euro bez kozmetiky, prachu a podobne len čisto jedlo
S drogeriou aj 150. Cca 100 velky nakup + cez tyzden ked nieco chyba k vareniu, pecivo.. drogerka plienky.
Si natom podobne ako my...len stym ze my mame 3deti...manžel si už hlada prácu v zahraničí...aby sme to utiahli
Cca tych 100e tyzdenne je velky nakup mam.zoznam na varenie na cely tyzden plus pecivo zelenina sunka syry salamy jogurty.ovocie zelenina.ak kupujem tablety do umyvacky plienky alebo prach na pranie tak platim aj 140.
A to tam nahadzem aj chipsy a nejake mnamky.babetku presnidavky Ale!!zacala som uz varit s rozumom aj lacnejsie jedla.nekupujem halabala somariny pozeram akcie.ak je v akcii kare robim rezne na milion sposobov aj je v akcii pliecko spravim gulas cez tyzden privarky polievky cestoviny kolace..
@subartic na raňajky podľa posledných týždňov zjeme 16 rožkov, v tom sú aj co si pripravujeme desiatu....ale aj perník na desiatu kúpime...pripadne iné croasant a tak....obmiename.....
@saxana000 takto fungujem aj ja s tromi deťmi momentálne a s mužom . Varím podľa toho čo je v akcii , nie som na to odkázaná , ale tie peniaze viem minúť aj inak , efektívnejšie ( dovolenka, detské tábory, športové campingy deťom , turnaje v zahraničí , jazyky ). Plus ja mám ešte aj záhradu , takže nazavárané, nasušené ,
@nyusika tak to áno. Sladkosti alebo chipsy si tiež nekupujem. Len raz za uhorský rok. To musím mať na to chuť. Raz za čas aj tu mrazenú pizzu či holandský fast food, ktorý si upeciem v rúre a nie vo fritéze, kde je veľa oleja 🤢 tento rok som pridala do jedálnička oveľa viac zeleniny a ovocia. Tak ta výsledná suma za nákup bude o niečo vyššia.
Kupujeme kuracie mäso, bravčové (hlavne panenku, ale aj iné), občas tiez to hovädzie. Údeniny mame radi, ale chcela by som to trochu obmedziť.
150€ až 200 € týždeň, v tom je zarátaná už aj drogéria
4 členná rodina v BA/ deti vek 9 r. a 3 r.
Vajcia máme domáce od rodičov z mužovej strany a niekedy aj hydinové mäso.
A vieš, ze neviem? Tusim si to od februara zacnem zapisovať. Ale mam pocit, ze najviac peňazí necháme v lekárni. Lieky na tlak, na zaludok, na astmu a nehorazne drahe ocne kvapky.
Tak zacnem a sama som zvedava na vysledok.
mne to príde ok, my sme teda 5, ale žiadne plienky a pod. už nekupujeme a teraz som pozerala do výpisu a v priemere to je 250 € len za potraviny (všetko online, drogériu/kozmetiku kupujem raz za čas v kamennom obchode).
@evansova nieco mi hovor o lekarni. V at to funguje tak, ze receptova polozka (doplatok pacienta) je tusim 7,50. Ceny v lekarnach sialene. Ked som bola teraz s dcerou na pohotovosti na svk, tak mi v lekarni vravi, ze aby som s blockom sla na poistovnu, aby mi to preplatili. Platila som ako samoplatca 5e za atb. Som sa zasmiala.
Este donedavna sme vela veci kupovali na svk, ale uz to masaker. A to mi pridu ceny za potraviny v at tiez riadne vysoke... ale ked to porovnam, tak sme na tom stale lepsie ako na svk. Fakt netusim ako tam ludia caruju s peniazmi
Teraz iddm na svk a uz mam "objednavku" - prasky na prsnie, cokolady na varenie, nutelly, atd...
Syn 17 r. Bezlepkovo bezlaktozovy.sme momentalne len dvaja a veru aj 200 e a viac za tyzden padne. Ale on zje za troch, lebo cvici😀 vzdy daco dokupujem🤨

@subartic tak áno...ja nemám nejaký vyhradený rozpočet...ale nerobím online nákupy...som este stara skola