Koľko úspor by mal mať slobodný tridsiatnik?
Ahojte, zaujímal by nezainteresovaný názor koľko by podľa vás mal v dnešnej dobe mať slobodný človek okolo 30tky vlastných úspor. Ďakujem.
@balerina2025 tak nehovorím o fondoch ani o žiadnych sporiacich účtoch ale o bežnej rezerve napr pri vypadnutí príjmu
@denkabemommy presne tak. je jedno ci zije sam ci s rodicmi, kazdy NORMALNY clovek si v dnesnej dobre spori/setri.
ak investuje do svojho vzdelania rozhladu atd tak nemusi len setrit asi by mal amt byvanie s hypo a nejaku malu rezervu pre vypadok prijmu na polroka
Dosť na život rodinný
@balerina2025 súhlasím
@hianicka13 súhlasím
v jednom podcaste povedal Peter Krištúfek - skromná žena má za následok lenivého muža ( autor Tomáš Baťa ).
Záleží od viacerých faktorov...nedá sa pausalizovat
Mal by mať toľko koľko má žena ktorú to zaujíma.
Kazdy by mal mat rezervu aspo 10 tis. Je jedno kolko ma rokov a aky ma prijem a ci ma deti alebo nie, alebo nehnutelnost alebo nie.
Nikdy som sa nad tým nezamyslela. Nechcem aby mal vlastne bývanie asi by som sa k chlapovi nedokázala presťahovať. Jedine spolu a mat vlastne.
@personality ♥
Tolko, aby vedel pokryt vypadok prijmu minimalne na tri mesiace, idealne na sest
zalezi aky ma prijem, vydavky, kolko rokov pracuje, ale mal by usetrit cca 10-20% z vyplaty, idealne mat odlozenu financnu rezervu vo vyske 6 nasobku mesacneho prijmu
Desiatky tisíc eur
. Rozumne investovaných
@betulinka1 to.mysli sa vážne, čo si napísala?Je jedno koľko má rokov, aký má príjem, či má nehnuteľnosť a deti?
@mateson2004 tak je jasne, ze študent na VS skole. Ale urcite pracujúci ludia Ano. Vzdy treba mysliet na zadne vratka, zial taka je doba. Strata prace, choroba, odchod partnera…. Ved len strojček na zuby pre deti stoji 3000€. Nemusis suhlasit, pisala som svoj nazor.
Záleží aj či človek s VŠ čo pracuje 4 roky-tam za mňa minimálne 5000 eur. Ak človek čo má strednú a pracuje od 19-tky teda viac ako 11 rokov za mňa minimálne 10 000, ale skôr by som čakala 20 000-30 000. Čo poznám slobodných nad 30 so strednou školou majú tých 20 000-30 000 eur. Koľko máš ty?
@mateson2004 ja súhlasím s betulinka. Budem morbídna ale len taký pohreb stojí s karom cca 2500 eur . Dnes 1000 eur nie je peniaz. Ak nejaké rodiny majú rezervu 1000 eur nepríde mi to ok a je to mylná predstava že to stačí...

@personality inac zaujimavy pod dotaz. kolko sa nahana a v 40tke ma infarkt ci R