Koľko vám prišla predpokladaná výška dôchodku?
Pochopiteľne, že je tu možnosť anonymných príspevkov, tak nevidím na tejto otázke nič presahujúce súkromie a je to otázka čisto pre zaujímavosť, pochopiteľne že z toho nič nevyplýva.
Podla mna je to hlupost porovnavat sa - a ak, tak len s ludmi z tvojho rocnika...!
Pretoze inflacia.
A ak nerozumiete slovu inflacia, tak nerozumiete, preco niekto, kto pojde do dochodku o 15 rokov ma dochdok 800 a niekto, kto pojde o 35 rokov ma 2500. A je to ok.
Pretoze za tych 20 rokov rozdielu, je odhadovana taka inflacia...
To je ako spytajte sa svojej babky aky mala prvy dochodok. A aky ma dnes napriklad vasa mamina, ak uz je v dochodku - bude tam taky isty obrovsky rozdiel, vek medzi nimi cca tych 25 rokov - cize aj nastup do dochodku rozdiel asi tolko... a medzitym ta inflacia...
Babke ten dochodok kazdy rok pravidelne zvysuju, nema ho ako ked do dochodku nastupila - aj to by bolo zaujimave porovnanie...
13 zapocitanych rokov, 4200e odhad. Vôbec mi ta info k životu nechýbala, ale tak trebalo asi takto nezmyselne vynaložiť v SP peniaze…
@anonym_autor reálne týmto papierom niekto verí? Podľa mňa zas len zbytočne vyhodené peniaze a strata času. Aj pre laika musí byť zrejmé, že dôchodkový systém tak,ako je nastavený teraz, je neudržateľný. Síce chcem veriť, že sa dožijem dôchodku a budem si užívať voľno, vnúčatá a koníčky, ale treba to brať aspoň trochu reálne. Odchod do dôchodku sa bude stále predlžovať a nebude mať kto robiť na dôchodky, takže v lepšom prípade dostaneme nejakú almužnu, v horšom to jedno teplé jedlo denne,ako tu už bolo spomenuté.
Mne 2222. Az som sa nad sumou presne zo styroch dvojok pousmial. Ale realita aka bude, kto vie.
@anonym_autor pokial nemáš aspoň tých 60 rokov je to uplne jedno. O 10-15 rokov už žiadne dochodky nebudú, lebo cely systém krachne, lebo je neudržateľný. Fér by bolo keby teraz ludim povedali pravdu a to, ze šetrite si sami na seba, lebo nič nedostanete. Ja som úplne za. To, čo mesacne platím do vzduchu by som si sama v pohode odložila a neriešila. Žiaľ, treba zivit tu armádu dôchodcov, ktorí vraj celý život robili a zaslúžia si. V reali vsak mnohí odrobili menej, ako sú teraz už na dôchodku. Istoty si zaslúžia len oni, my nie. Verím, že za toto sa hlas ani nedostane do parlamentu, tak myslíte na to pri urne. Myslím tej volebnej.

Ja som reálne 11 rokov po skončení vysokej školy. Počas tohto obdobia som bola dokopy 3 mesiace na úrade práce. Mám zapocitanych 13 odpracovaných rokov.