icon

Koľko vás stojí ročne auto?

5. júl 2025

Tak odhadom? Nemám predstavu vôbec a rozmýšľam nad kúpou auta, ale keďže žijem z jedného platí s dcérou, tak neviem či by ti nebola veľká finančná záťaž...

Strana
z2
balerina2025
5. júl 2025

zavisi ci nove ci stare auto
ale vzdy sa moze nieco pototo. min rok servis 400 euro ( stale chodime do autorizovaneho) a tento rok 1300. lebo kazdy rok treba daco aj menit a neviem co. nove auto samozrejme nie. ale uz ked ma co to odzite, ano.
auto je velka FI zataz.
a to auto prevazne pouzivame len do a z prace, takze 40km denne. max.

marsmykkok
5. júl 2025

Mám 10 ročný benzín, manuál. Poistky ročne okolo 220 eur, dialničná 90 eur, prezutie pneumatík 2 krát po 60 eur to je 120 eur, výmena oleja cca 150 eur raz ročne, nejaké opravy-výmena toho čo treba dajme tomu 300 eur ročne-také spotrebné veci ako brzdové doštičky, stierače a podobne. Teda okolo 900 eur ročne len taký bežný servis s tým že mám auto od nova a teda sa o neho starám a mám jednoduché auto čo sa moc nekazí. Ak kúpiš z druhej ruky môže to byť horšie. Potom každý druhý rok stk a ek, to je okolo 100 eur, teda 50 na rok, pneumatiky každých 5 rokov výmena letné aj zimné to je za 2 sady okolo 600 eur za 5 rokov teda 120 eur na rok, teda dobre cez 1000 eur ročne bez tankovania.

alyson29
5. júl 2025

Každý mesiac tankujeme plnú za 75 eur, ročná poistka 150 eur, pred dvoma rokmi výmena bŕzd 400 eur, teraz sme dávali meniť motor za 3300 eur a to máme auto len 2017, ale uvoľnila sa ojnica a prerazila blok motora. Po 8-10 tisíc najazdených km výmena olejov a filtrov cca 160 eur, raz za dva roky STK 150 euro cez servis, vysávanie/umývanie auta, doplnky do auta.. výmena (leto, zima) alebo kúpa nových pneu, keď sa ojazdia.. auto je žráč peňazí.

olimuc
5. júl 2025

PZP 260 €, + vymena oleja /filtrov atd 130-150€ …. Samozrejme STK … ak pripada na ten rok, este pomozes mat defekt, potrebujes nove pneumatiky raz za cas, takisto bateria nie je vecna alebo Ti kamienok roztrepe sklo . Moje auto je plnolete a po 300 Tkm sa na km nepozeram. Jazdim velmi dlhe trasy +1000 km a aj kratke. Mam ho ale od 1500 km takze si ho poznam aj udrzbu som robila vzdy poctivo. Mam VW 1.9 TDI. Kym nas STK nerozdeli.

bavlnka92
5. júl 2025
@billy_jean

Ak budeš mať starú šunku - tak ročná poistka nebude taká drahá, rátaj max 1/3 z ceny. Diaľničnú ti nebude treba. Do servisu budeš chodiť keď to bude potrebné. Umyješ si auto wapkou 4x do roka. Budeš mať celoročné pneumatiky a nebudeš platiť za prezúvanie a uskladnenie. PHM ti bude stačiť 60 eur/m. Čiže dohromady možno 900 eur/ročne. Ak sa ti nič nepokazí, v pohodičke si niekde tu nákladovo.

@billy_jean na to by som sa nespoliehala že čím staršie auto tým menšia poistka. ja som mala 20r fabiu a posledná poistka mi prišla vyše 150e 🙊

klarissa25
5. júl 2025

Poistky spolu cca 800e…
Dialnicna 90e.

misanthropicdann
5. júl 2025

Vždy som si myslel ze nove auto stojí menej. Škaredo som zistil opak.
Na starom aute môžeš chodiť do hocijakých servisoch. Na novom aute nechceš prísť o záruku takže chodíš do autorizovaného servisu. Tam ročne nechám len na štandardnej prehliadke 600€.
Je pravda ze ročne najazdím 20.000-25.000km ale len čisto servis, pzp, prezutie + pneumatiky tak som niekde 1500€ ročne. Ak by som si platil havairjnu poistku tak ďalších 1000€.

Na starom aute je to omnoho lacnejšie nehovoriac veľa veci zoženieš na vrakovisku.

Auto je super ale zožerie asi tak 3x visc peňazí ako si myslíš.
Neviem ci je to len prípad môjho auta ale vždy sa objaví servis po tom co prídem k väčším peniazom alebo po tom co sa mi podarí niečo ušetriť.
Ročne odmeny juhu, bam nečakaný servis za 500€.

misanthropicdann
5. júl 2025

Ak auto naozaj nepotrbues nekupuj si ho.
Ak silno chceš nájdi si dáku 10-15 ročnú fabiu, to ti opraví každý.

autor
5. júl 2025
@misanthropicdann

Ak auto naozaj nepotrbues nekupuj si ho.
Ak silno chceš nájdi si dáku 10-15 ročnú fabiu, to ti opraví každý.

@misanthropicdann veru nejdem kupovať. Mám dosť z tých šum. Neutiahhla by som to popri ostatných vydavkoch

matusformanek
5. júl 2025

PZP cca 140€ ročne. tankujem mesačne tak za 60€ +- chodim len po meste. servis kazdy rok od 300 do 700e. 10ročny opel corsa, teda male auto. prve roky som platil ak havarijnu poistku, ta stala tak 250-300e ročne

lenkasarka
5. júl 2025
@really8

Pzp asi 800e, tento rok pravidelny servis kde nam menili cosi asi 400e, inak do 200, benzin kolko najazdime, cenu stk mame vsetci rovnaku

@really8 aké máš auto že platíš pzp 800 eur ?

really8
5. júl 2025
@lenkasarka

@really8 aké máš auto že platíš pzp 800 eur ?

@lenkasarka to je pzp a havarijne. Mam to dokopy nastavene v ib tak to beriem ako pzp.

nikha2809
5. júl 2025

Nás len benzín a pzp, potom každé dva roky STK...gumy opravy dokopy nič, okrem dielov, aj to ma muž za dobrú cenu, je automechanik.Inak mne koľkokrát až oči vyletia keď tu čítam koľko stoja opravy...

lenkasarka
5. júl 2025
@really8

@lenkasarka to je pzp a havarijne. Mam to dokopy nastavene v ib tak to beriem ako pzp.

@really8 takto to už chapem. Ja za pzp platím dosť,ale 800 to by bol už iný masaker.

margaretka_81
Odpoveď bola odstránená
anonym_d4cc05
14. júl 2025
@margaretka_81
Odpoveď bola zmazaná

@margaretka_81 precitaj si podmienky platformy.

margaretka_81
14. júl 2025
@anonym_d4cc05

@margaretka_81 precitaj si podmienky platformy.

@anonym_d4cc05 Aj napriek tomu som to tu dala čisto informatívne, že existuje takáto možnosť a hlavne z nezištnej pomoci 🙂 to je všetko

jamidea
14. júl 2025

@anonym_autor vela, velka zataz. Poistky, benzin, prehliadka, obcas nejaky ten kamen v celnom skle, nebodaj ta niekto tukne, ci ty, olej, atd.

urshullita6541
2. nov 2025

minimálne ! máme suv hodnu crv z áčiek - 5 ročná, 170 tis najazdených a je to hybrid - žiadna drahá údržba a spotreba keďže je to hybrid tiež okolo 6 litrov - poistku musíš platiť vždy tomu sa nevyhneš

anonym_2678bf
2. nov 2025

150eur poistka,plus vymena oleja tak do 100eur.Buduci rok plus dalsich 150eur stk.

Strana
z2