icon

Končí zubný benefit vo všetkých poisťovniach?

15. apr 2024

Ahojte, naozaj končí zubný benefit u všetkých troch zdravotných poisťovní? Na stránke poisťovní k tomu nie sú infirmacie, ale začínajú sa objavovať o tom články, keďže štát šetrí (opäť na nás)... Nejde mi ale do hlavy, prečo tomu podliehajú aj súkromné poisťovne ako union a dôvera... Od akého dátumu bude zrušený? Ďakujem

stormie
15. apr 2024

@lucik194 ano aj union to ma a preplacaju podla svojich tabuliek takze napr blomba ktora ma stala realne 70€ mi preplatili par eur - doslova! Neviem ci 2 alebo 3€ a tak isto to maju aj v dovere

rozculena
15. apr 2024

@raffaella hygienu môžeš aj u nezmluvného.Len treba na to iné tlačivo ako u zmluvného.

lakebabe
15. apr 2024

@erikavesela smrteľne vážne ženská mi dala blok na 52 eur 20 sono 30 cytologia. Ze union by mi preplatil všetko a ostatní len cyto. Vravím aspoň čosi a vo VšZP mi oznámili že to je benefit ktorý mi dajú až keď budeme aspoň traja v skupine som tam ja a muž a koniec . Že mam popytat susedov mam na to 60 dni😁 blok letel do kosa a v septembri mením poisťovňu

stormie
15. apr 2024

@ivana11155 a skusala si si to dat niekedy aj preplatit? Vid vyssie moj prispevok a to este cele funguje tak ze si ides k zubarovi, ten vypise tlacivo ze co ti pojde robit a za aku sumu, potom ti to musi poistovna schvalit (klasika maju na to 30 dni) a potom ta moze zubar osetrit, blocek im posles a preplatia ti pr eur. Skusila som raz dobre som sa povavila aj so zubarom a nakoniec som nevedela ci nemam radsej plakat nad takouto buzeraciu za par eur … a to opakujem - platim rovanke odvody ako pacienti zmluvnych zibarov tak nechapem co je problem dat kazdemu rovnaku sumu na osetrenie

raffaella
15. apr 2024

@rozculena aké iné konkrétne tlačivo, keď na stránke je len jedno tlačivo? A hlavne - v podmienkach je jasne uvedené že poistenec si má vyhľadať zmluvného lekára a overiť si, či vybraný lekár má zmluvu s poisťovňou. Pretože ak uvediem niekde, že niečo má byť tak ako píšeš tak musím mať ku tomu zdroj. A ja čerpám priamo zo stránky Union ZP a nikde nevidím jedinú zmienku o tom, že zubný benefit sa dá čerpať aj inak ako u zmluvných lekárov 🤷 tak kde sa prosím píše to, čo tvrdíš?

stormie
15. apr 2024

@raffaella paci sa tu mas info o nezmluvnych,takisto zo stranky unionu

https://www.union.sk/osetrenie-u-nezmluvneho-le...

rozculena
15. apr 2024

@raffaella nepresviedčaj ma prosím ťa,že to neexistuje,keď mám od Unionu peniaze na účte. Možno stačí len čítať.

raffaella
15. apr 2024

@stormie dík. Ale to sa vzťahuje iba na DH, nie na zubné ošetrenie. A rozporuje si to s podmienkou absolvovať výkon u zmluvných doktorov, ale budiž.

@rozculena ja som ťa požiadala, aby si napísala ktoré konkrétne tlačivo na to treba - možno stačí len čítať 🤷

sinusoida
16. apr 2024

Alebo mi zubár po výkone povie s papierom 100, bez 50...čiže ak mi zo 100 poisťovňa preplatila 50, mám to detto...čiže smiešne celé.

stormie
16. apr 2024

@raffaella ano lebo zubne osetrenie uz u nezmluvneho zubara zrusili uplne,maslim ze minuly rom to bolo. Uz sa tak da len dentalna hygiena ale postup je rovnaky - na hlavu a nefer voci rovnako platiacim poistencom

mary841
16. apr 2024

@stormie presne ako píšeš, veď aj my si platíme odvody a od začiatku nás vyčlenili len preto, že chodíme súkromníkom, ktorí sú nezmluvní s poisťovňami? To teda boli benefity ozaj... Niektorí sme celé roky z toho i tak nemali ani euro...

sickynickyobsadene
16. apr 2024

@raffaella u nás je to trávnych 600 eur ročne,keďže sme doma 5. "Fakt trávnych 600"

sickynickyobsadene
16. apr 2024

Pamätáte ako prvé zdvihli sebe plati tak ,že vymysleli akési diéty ci co to...a potom vyšší odvod do zdravotnej poisťovne a teraz toto...

heln
16. apr 2024

je to trapnych 100 euro, ked vezmem do uvahy, ze moj zubar pyta odo mna 5000 za 8 zubnych koruniek, ktore nemam.
ale ked mas 4 clenov rodiny, alebo 6, ako tuto nado mnou, tak to uz nie je take zanedbatelne pre rodinny rozpocet.
minuly rok mi nepreplatili, lebo mi chybala stale nejaka preventivka a bolo ich treba mat tri. uz ich konecne mam, tak mne preplatili, ale detom nie, lebo tym uz chybaju preventivky. a teraz sa dozviem, ze to rusia len tak zo dna na den, keby dali aspon nejaku lehotu.

matej2227
16. apr 2024

To že sa tu rušia benefity na zuby a rôzne iné benefity poďakujte predchádzajúcim vládam ktoré nás zadlžili. Táto vláda MUSI!!! konsolidovať verejné financie. Mali by zrušiť aj vlaky zadarmo ich slávne. A nenadavajte voličom.. Svedčí to o vašej inteligencii..

ivana11155
16. apr 2024

@raffaella nie, lebo mam nezmluvnu dentalnu a maju na to zvlast tlacivo na stranke, len v oficialnych podmienkach s tym nevyskakuju. Ja som kvoli tomu volala na infolinku a vsetko mi poslali do mailu.

erikavesela
16. apr 2024

@matej2227 prdel deravu...toto je hlavne vysledok 12 rocneho pannovania hranola...az potom pridu ine vlady...si uvedom, a bud realny, co za 12 rokov ti hajzli pre stat a ludi urobili?....jaaaj, par "nasich ludi" zabezpecili na x generacii dopredu...ano, ked to povazujes za zachranu a pomoc ludom, tak ano, nieco urobili...Btw...o inteligencii jednobunkovca sa naozaj rozpravat neda

ivana11155
16. apr 2024

@stormie nemaju to na stranke. Ja som tiez nechcela verit mojej nezmluvnej dentalnej ze to preplacaju. Volala som kvoli tomu na infolinku a tlacivo mi poslali do mailu aj postup kde sa to na stranke nahadzuje. Nahadzuje sa to inde ako zmluvny dentalny resp. zubar. Preplacaju len 80% ceny zmluvneho doktora. ...uz len 2tyzdne, takze uz je to jedno🙂

mandzula
16. apr 2024

@raffaella ked hovoris o svojej financnej situacii, moze to tak byt, no, bohuzial, pre mnohych to tak nie je, napriklad vacsina dochodcov sa na hygienu uz nedostane. Viem to podla svojich rodicov, ktori o 50 € nemozu hovorit ako o trapnych, kedze si rovnako ako ty musia platit aj ine osetrenia a zakroky, akurat ze z dochodkov.

ivana11155
16. apr 2024

@matej2227 fuuu ako sa ich zastavas. Hlavne nech ti zrusia prispevok na decko 150eur. Ze slavne vlaky...ved to oni zaviedli vlaky zadarmo pre svojich dochodcov.

777januska777
16. apr 2024

Daný benefit sme využívali celá rodina, takže áno mrzí ma to, ale jedine co ma teší je, že konečne voliči vládnej koalície okolo mňa sa zarazili a sú v šoku. Doteraz nič čo vláda urobila ich netrápilo, až toto.

erikavesela
16. apr 2024

@777januska777 nie su...to je to najhorsie...oni si vzdy najdu dovod ako konanie ficiakovcov ospravedlnit...si pozri prispevok @matej2227 o 7,37...a takychto je tu viac ako dost...
Keby ho zmazal...kopirujem
To že sa tu rušia benefity na zuby a rôzne iné benefity poďakujte predchádzajúcim vládam ktoré nás zadlžili. Táto vláda MUSI!!! konsolidovať verejné financie. Mali by zrušiť aj vlaky zadarmo ich slávne. A nenadavajte voličom.. Svedčí to o vašej inteligencii..

777januska777
16. apr 2024

@erikavesela ved áno to mi v rodine aj takto vraveli, potom stačilo pripomenúť 12 rokov vlády smeru a boli ticho. Ja len čakám co ešte vláda zruší, ved už má plnú moc, môžu všetko.

luccija
16. apr 2024

Každá senzácia trvá 3 dni ja som bola na dentálnej hygiene cez Zľavomat za 35 eur ozaj nebol rozdiel medzi tou za 65 u môjho zubára.Bude chodiť menej ľudí a budú nútení ich dávať na portál lacnejšie.Ale benefit na ošetrenia pomohol čo už... to je len začiatok.Ved hovorili, že potrebujú 60 miliónov?osekaju sa pracovníci v štátnej správe, benefity, drahšie sladké nápoje, cigarety počkajme si čo bude ďalej

erikavesela
16. apr 2024

@777januska777 sa mozeme pripravit na riadne zmeny...mozno to niekomu otvori oci, horsie je, ze sa tu ta mafia pomocou 1,4 mil volicov zabetonovala nie na 4 roky, ale min.na dalsie 2 volebne obdobia

candii
16. apr 2024

@luccija nič pozitívne nevidím. Ceny vyššie, platy také isté .. príspevky žiadne. Nehovorím, určite to má za následok aj to ako sa predchádzajúca vláda rozhadzovala. Ale povedzme si úprimne Fico nikdy nedal nič naviac ľudom. Až potom keď už mu horelo pod ritou dal dotaciu na stravu pre deti.

erikavesela
16. apr 2024

@candii to, co rozhadzala predchadzajuca vlada boli omrvinky, oproti tomu, co si "privlastnili" ficiakovci za 12 rokov...

candii
16. apr 2024

@erikavesela tiež pravda.

candii
16. apr 2024

@erikavesela no a máme ich tu opäť 🫣 a ešte vo väčšej sile ako predtým

lucik194
16. apr 2024

@stormie to je divne, lebo nam preplacaju vzdy 20-25 eur