Poisťovňa Union alebo Dôvera: Ktorá je lepšia pre rodičov?
Dobrý deň,
Chcela by som sa spýtať mamičiek (aj oteckov), ktorú poisťovňu odporúčajú pri narodení bábätka. Manžel má VŠZP a ja Union - keďže som tehotná, chceli by sme zjednotiť naše poistenia, tak aby to pre nás bolo najvýhodnejšie z hľadiska benefitov. Viem, že Dôvera a Union plánujú fúziu ale z toho, čo som čítala ešte chvíľu potrvá kým sa aj ich benefity zlúčia a preto by som rada využila možnosť do konca septembra prestúpiť, tam kde to pre nás bude najlepšie.
Zaujímajú ma vaše aktuálne skúsenosti pri narodení bábätka alebo ako o tom uvažujete, keď ešte len čakáte 🙂
Ďakujem
Mam union, planovala som tam poistit aj dieta (som tehu) ale pojdeme do VsZP (Prosim, nezhejtujte ma zato, dakujem je to kazdeho slobodna volba aku poistivnu si vyberie🙏🏻 ). Co sa tyka dovery preco tam nejdem jednak nie som fanusik Penty a druhak uz z viacerych zdrojov som pocula, ze napr na alergo co VsZP preplati na jednom vysetreni poistenci Dovery musia prist na 3x, a aj v tehu je nieco co nepreplaca a Union a VsZP ano, navyse nepresvedcili ma ani jej benefity. A v neposlednom rade v rodine sme mali pripad, ze odmietla Dovera preplatit operaciu a az "vyhrazanie" mediami pomohlo a zrazu to islo takze tak. Ja som od detstva mala VsZP, kym som nepresla do Unionu tak isto mame v rodine a narozdiel od Dovery ani jednu staznost na nich som nepocula, rovnako v minulosti hocico som potrebovala s VsZP riesit vzdy som nnatrafila na uzasnych, profesionalnych zamestnacov. Kazdopadne nemyslim si, ze niekedy bude nejaka poistovna tak dobra co sa tyka benefitov ako Union, ten bol za mna kral v tomto a Dovera ma s jej benefitmi pre babatka a deti vobec nepresvedcila, VsZP tiez ich nema super takze to je v tejto oblasti jedno, ktora poistovna.Inak co sa tyka zluceniu benefitov Unionu s tym by som bola opatrna uz zrusili babybox v hodnote vyssej ako 100€ s naozaj kvalitnymi produktmi a nahradili ho prispevkom na 30€. Nechcem roznasat konspirance teorie ale obavam sa aby takto neskoncili postupne aj ine benefity.
@anonym_39537b práve idem od očného, ktoý nemá zmluvu s dôverou Ja mám union, pýtala som sa ich ako v budúcom roku, či sa to teda týka aj dnešnných union ľudí, keď budeme platiť pod dôveru, tak asi áno. Okrem toho dôvera má limity na MR a CT vyšetrenia. Neviem presne číslo, ale spomínali mi to. Keď sa mesačne presiahne, objednávajú už o mesiac. Pri unione a VŠZP to nemajú. Ja prechádzam do VŠZP
synovec potreboval operáciu kolena. Sa ten chudák načakal, po istom čase radšej prestúpil do všeob.
@anonym_autor ja ti poviem len toľko, nemám tušenie o žiadnych benefitoch typu pôrodné, zuby , okuliare, ale na ARE keď vykazujeme lieky, a tým myslím drahé lieky ako zrážacie faktory, Albumin, faktor VII,kto má s tým najväčší problém je dôvera. VšZP nie. Rovnako mám info čo sa týka oddelenie patológie ,testovania na receptory pri diagnostike nádorov......
@anonym_autor Ked sa babo narodi, bude automaticky poistene tam, kde si ty ako mama. Uz dlhsie to tak je. Jedine, ak sa babo narodi do konca septembra a vy sa rozhodnete pre vszp a hlavne stihnete sa prepoistit, tak budete od noveho roka vo vszp aj ty a babo.
Ved uz budu len 2 ZP. Dovera kupuje Union. A to budes mat jedno, pretoze Penta tuneluje stat cez rozne zakazky, teraz bude aj cez ZP. A VsZP tuneluje tiez, takze medzi tymi dvomi nebude ziadna konkurencia, ale vzajomne kartelove dohody.
@anonym_autor Dobrý deň, ja pomáham klientom s Dôverou. Majú výborné benefity pre rodiny. Viem vám poslať zoznam benefitov v porovnaní so všeobecnou
@anonym_autor Dobrý deň, ja pomáham klientom s Dôverou. Majú výborné benefity pre rodiny. Viem vám poslať zoznam benefitov v porovnaní so všeobecnou
@romii123 😀😀😀 nerob tu reklamu
@anonym_89c45a dôvera síce kúpila union, ale to nemení nič na tom, že všzp im je konkurenciou, však je v rukách štátu. A ten dokonca nastavuje aj zákony. Práve tým ich zlúčením vraj budú poistenci mať viac benefitov. Tak uvidíme😉

Mam union, planovala som tam poistit aj dieta (som tehu) ale pojdeme do VsZP (Prosim, nezhejtujte ma zato, dakujem je to kazdeho slobodna volba aku poistivnu si vyberie🙏🏻 ). Co sa tyka dovery preco tam nejdem jednak nie som fanusik Penty a druhak uz z viacerych zdrojov som pocula, ze napr na alergo co VsZP preplati na jednom vysetreni poistenci Dovery musia prist na 3x, a aj v tehu je nieco co nepreplaca a Union a VsZP ano, navyse nepresvedcili ma ani jej benefity. A v neposlednom rade v rodine sme mali pripad, ze odmietla Dovera preplatit operaciu a az "vyhrazanie" mediami pomohlo a zrazu to islo takze tak. Ja som od detstva mala VsZP, kym som nepresla do Unionu tak isto mame v rodine a narozdiel od Dovery ani jednu staznost na nich som nepocula, rovnako v minulosti hocico som potrebovala s VsZP riesit vzdy som nnatrafila na uzasnych, profesionalnych zamestnacov. Kazdopadne nemyslim si, ze niekedy bude nejaka poistovna tak dobra co sa tyka benefitov ako Union, ten bol za mna kral v tomto a Dovera ma s jej benefitmi pre babatka a deti vobec nepresvedcila, VsZP tiez ich nema super takze to je v tejto oblasti jedno, ktora poistovna.Inak co sa tyka zluceniu benefitov Unionu s tym by som bola opatrna uz zrusili babybox v hodnote vyssej ako 100€ s naozaj kvalitnymi produktmi a nahradili ho prispevkom na 30€. Nechcem roznasat konspirance teorie ale obavam sa aby takto neskoncili postupne aj ine benefity.