icon

Poisťovňa Union alebo Dôvera: Ktorá je lepšia pre rodičov?

3. aug 2026

Dobrý deň,

Chcela by som sa spýtať mamičiek (aj oteckov), ktorú poisťovňu odporúčajú pri narodení bábätka. Manžel má VŠZP a ja Union - keďže som tehotná, chceli by sme zjednotiť naše poistenia, tak aby to pre nás bolo najvýhodnejšie z hľadiska benefitov. Viem, že Dôvera a Union plánujú fúziu ale z toho, čo som čítala ešte chvíľu potrvá kým sa aj ich benefity zlúčia a preto by som rada využila možnosť do konca septembra prestúpiť, tam kde to pre nás bude najlepšie.
Zaujímajú ma vaše aktuálne skúsenosti pri narodení bábätka alebo ako o tom uvažujete, keď ešte len čakáte 🙂

Ďakujem

anonym_39537b
3. aug 2026

Mam union, planovala som tam poistit aj dieta (som tehu) ale pojdeme do VsZP (Prosim, nezhejtujte ma zato, dakujem je to kazdeho slobodna volba aku poistivnu si vyberie🙏🏻 ). Co sa tyka dovery preco tam nejdem jednak nie som fanusik Penty a druhak uz z viacerych zdrojov som pocula, ze napr na alergo co VsZP preplati na jednom vysetreni poistenci Dovery musia prist na 3x, a aj v tehu je nieco co nepreplaca a Union a VsZP ano, navyse nepresvedcili ma ani jej benefity. A v neposlednom rade v rodine sme mali pripad, ze odmietla Dovera preplatit operaciu a az "vyhrazanie" mediami pomohlo a zrazu to islo takze tak. Ja som od detstva mala VsZP, kym som nepresla do Unionu tak isto mame v rodine a narozdiel od Dovery ani jednu staznost na nich som nepocula, rovnako v minulosti hocico som potrebovala s VsZP riesit vzdy som nnatrafila na uzasnych, profesionalnych zamestnacov. Kazdopadne nemyslim si, ze niekedy bude nejaka poistovna tak dobra co sa tyka benefitov ako Union, ten bol za mna kral v tomto a Dovera ma s jej benefitmi pre babatka a deti vobec nepresvedcila, VsZP tiez ich nema super takze to je v tejto oblasti jedno, ktora poistovna.Inak co sa tyka zluceniu benefitov Unionu s tym by som bola opatrna uz zrusili babybox v hodnote vyssej ako 100€ s naozaj kvalitnymi produktmi a nahradili ho prispevkom na 30€. Nechcem roznasat konspirance teorie ale obavam sa aby takto neskoncili postupne aj ine benefity.

anonym_154569
3. aug 2026
@anonym_39537b

Mam union, planovala som tam poistit aj dieta (som tehu) ale pojdeme do VsZP (Prosim, nezhejtujte ma zato, dakujem je to kazdeho slobodna volba aku poistivnu si vyberie🙏🏻 ). Co sa tyka dovery preco tam nejdem jednak nie som fanusik Penty a druhak uz z viacerych zdrojov som pocula, ze napr na alergo co VsZP preplati na jednom vysetreni poistenci Dovery musia prist na 3x, a aj v tehu je nieco co nepreplaca a Union a VsZP ano, navyse nepresvedcili ma ani jej benefity. A v neposlednom rade v rodine sme mali pripad, ze odmietla Dovera preplatit operaciu a az "vyhrazanie" mediami pomohlo a zrazu to islo takze tak. Ja som od detstva mala VsZP, kym som nepresla do Unionu tak isto mame v rodine a narozdiel od Dovery ani jednu staznost na nich som nepocula, rovnako v minulosti hocico som potrebovala s VsZP riesit vzdy som nnatrafila na uzasnych, profesionalnych zamestnacov. Kazdopadne nemyslim si, ze niekedy bude nejaka poistovna tak dobra co sa tyka benefitov ako Union, ten bol za mna kral v tomto a Dovera ma s jej benefitmi pre babatka a deti vobec nepresvedcila, VsZP tiez ich nema super takze to je v tejto oblasti jedno, ktora poistovna.Inak co sa tyka zluceniu benefitov Unionu s tym by som bola opatrna uz zrusili babybox v hodnote vyssej ako 100€ s naozaj kvalitnymi produktmi a nahradili ho prispevkom na 30€. Nechcem roznasat konspirance teorie ale obavam sa aby takto neskoncili postupne aj ine benefity.

@anonym_39537b práve idem od očného, ktoý nemá zmluvu s dôverou Ja mám union, pýtala som sa ich ako v budúcom roku, či sa to teda týka aj dnešnných union ľudí, keď budeme platiť pod dôveru, tak asi áno. Okrem toho dôvera má limity na MR a CT vyšetrenia. Neviem presne číslo, ale spomínali mi to. Keď sa mesačne presiahne, objednávajú už o mesiac. Pri unione a VŠZP to nemajú. Ja prechádzam do VŠZP

anonym_385aa1
3. aug 2026

synovec potreboval operáciu kolena. Sa ten chudák načakal, po istom čase radšej prestúpil do všeob.

pseudomonas87
3. aug 2026

@anonym_autor ja ti poviem len toľko, nemám tušenie o žiadnych benefitoch typu pôrodné, zuby , okuliare, ale na ARE keď vykazujeme lieky, a tým myslím drahé lieky ako zrážacie faktory, Albumin, faktor VII,kto má s tým najväčší problém je dôvera. VšZP nie. Rovnako mám info čo sa týka oddelenie patológie ,testovania na receptory pri diagnostike nádorov......

anonym_b246d9
Autor odpoveď zmazal
anonym_0f6112
3. aug 2026

@anonym_autor Ked sa babo narodi, bude automaticky poistene tam, kde si ty ako mama. Uz dlhsie to tak je. Jedine, ak sa babo narodi do konca septembra a vy sa rozhodnete pre vszp a hlavne stihnete sa prepoistit, tak budete od noveho roka vo vszp aj ty a babo.

anonym_89c45a
4. aug 2026

Ved uz budu len 2 ZP. Dovera kupuje Union. A to budes mat jedno, pretoze Penta tuneluje stat cez rozne zakazky, teraz bude aj cez ZP. A VsZP tuneluje tiez, takze medzi tymi dvomi nebude ziadna konkurencia, ale vzajomne kartelove dohody.

romii123
4. aug 2026

@anonym_autor Dobrý deň, ja pomáham klientom s Dôverou. Majú výborné benefity pre rodiny. Viem vám poslať zoznam benefitov v porovnaní so všeobecnou

anonym_5cf877
4. aug 2026
@romii123

@anonym_autor Dobrý deň, ja pomáham klientom s Dôverou. Majú výborné benefity pre rodiny. Viem vám poslať zoznam benefitov v porovnaní so všeobecnou

@romii123 😀😀😀 nerob tu reklamu

katarinka963
4. aug 2026

@anonym_autor uz je to jedno🤣

lulula12
Dnes o 08:46

@anonym_89c45a dôvera síce kúpila union, ale to nemení nič na tom, že všzp im je konkurenciou, však je v rukách štátu. A ten dokonca nastavuje aj zákony. Práve tým ich zlúčením vraj budú poistenci mať viac benefitov. Tak uvidíme😉