Skúsenosti poistencov Dôvery a Unionu. Ako sa rozhodnúť?
Ahojte, tie čo máte Dôveru pre seba nie deti ako ste spokojné? Zazmluvnenosť, rýchlosť termínov a podobne? Ja som mala Union dlhé roky ako prišli súkromné poisťovne na trh a bola som spokojná a teraz rozmýšľam či ostať v Dôvere ked sa zlúčia alebo sa prepoistiť do všeobecnej?
Prípadne aj tie čo ste v rovnakej situácii ako ja-teda poistenci Unionu ostanete po zlúčení v Dôvere alebo zvažujete prechod do všeobecnej zdravotnej poisťovne?

je tu veľa diskusií na rovnakú tému, prečítaj si
@marsmykkok chodím na preventívne prehliadky, chvalabohu doteraz mi nič nebolo. Nepotrebovala som riešiť žiadne termíny, nič. Až teraz keď mi je zle už týždeň, od žalúdka, neviem sa dostať na vyšetrenie. Usg mi dali najbližší termín na December, ak by to bolo akútne 😂 tak v polke novembra. Neviem či sa smiať či plakať. Ak nesúhlasím s čakaním, mám si hľadať v inom meste. Mám dôveru, ale priznám sa, neriešila som, či to kvôli tomu, či naozaj nemajú kapacitu.
Ja idem do vseobecnej, dovera je fajn ak nemas vazny zdravorny problem. V rodine sa im museli "vyhrazat" mediami aby malemu chlapcovi preplatili operaciu oci, na ARE tiez tie najdrahsie lieky maju problem preplatit. Samozrejme, bezne lieky za par eur alebo vysetrenia u nich nie su taky problem. Na alergologii, co vszp pacienti dostanu vramci jedneho vysetrenia z dovery musia chodit na 3x aby preplatila vsetky ukony... A tak by som mohla pokracovat. Nic dobre som na nu nepocula. Vo VSZP som bola ako dieta, bola som aj par krat hospitalizovana nikdy nebol ziaden problem, na terminy som tiez dlho necakala tak sa vraciam tam. Teraz tiez mame v rodine onko pacienta, krory celu zimu prelezal na nemocnici od ARA cez JIS az po onkologiu a ziaden problem nemal s nicim, rovnako co z druhej strany pocuvam co sa tyka vysetreni tiez vsetko bez problemov, terminy maximalne do mesiaca - tento tyzden volala teta na termin a dostala hned 25teho na kardiologii.
Ja idem do vseobecnej, dovera je fajn ak nemas vazny zdravorny problem. V rodine sa im museli "vyhrazat" mediami aby malemu chlapcovi preplatili operaciu oci, na ARE tiez tie najdrahsie lieky maju problem preplatit. Samozrejme, bezne lieky za par eur alebo vysetrenia u nich nie su taky problem. Na alergologii, co vszp pacienti dostanu vramci jedneho vysetrenia z dovery musia chodit na 3x aby preplatila vsetky ukony... A tak by som mohla pokracovat. Nic dobre som na nu nepocula. Vo VSZP som bola ako dieta, bola som aj par krat hospitalizovana nikdy nebol ziaden problem, na terminy som tiez dlho necakala tak sa vraciam tam. Teraz tiez mame v rodine onko pacienta, krory celu zimu prelezal na nemocnici od ARA cez JIS az po onkologiu a ziaden problem nemal s nicim, rovnako co z druhej strany pocuvam co sa tyka vysetreni tiez vsetko bez problemov, terminy maximalne do mesiaca - tento tyzden volala teta na termin a dostala hned 25teho na kardiologii.
@anonym_3f59e8 tiež mám podobné skúsenosti, neurológ, alergológ, a pod. už vlani sme prešli do VšZP, keď svokra spadla a zlomila si panvu hľadali sme zariadenia na umiestnenie počas rekonvalescencie a pre dôveru mali iba jedno miesto aj to bolo obsadené, VšZP brali bez problémov
je to prašť jak uhod , ako kde
skôr je problém v tom že by sa to nemalo volat zdravotne poistenie ale dan a mal by tam byt iny systém
Akurát dnes z Dôvery otravovali v nákupnom centre,či nechceme prepoistiť. Hneď som si spomenula na ten článok s mri. Teraz vďaka za VšZP na ktorú veru ešte nedávno veľa ľudí nadávalo.
Akurát dnes z Dôvery otravovali v nákupnom centre,či nechceme prepoistiť. Hneď som si spomenula na ten článok s mri. Teraz vďaka za VšZP na ktorú veru ešte nedávno veľa ľudí nadávalo.
@domka222 mna tiez tak este koncom jula otravovali, mlady chlan, ze dovera dava 2x rocne 80€ na zuby ze je to najvyhodnejsie. Tak som mu ukazala ich stranku kde maju 2x 30€ a bol ticho. Navyse VsZP dava 2x 40€ takze nie len zla suma ale ani nie su najvyhodnejsi na trhu. Uz ked robia take nabory tak mohli by sa spravne naucit ake benefity vobec ponukaju. Ale aj tu bolo obdobie na prelome jula-augusta, co skoro kazdy den nejaka zalozila diskusiu o prestupe do Dovery. Zjavne sa boja, ze nedostanu tolko poistencov kolko by chceli.
Tak ono aj záleží, či si zdravá a zaujímali by ťa skôr benefity alebo či máš nejaké ochorenie, kde potrebuješ neustále kontroly alebo nebodaj nemocnicu, lieky, operáciu atď. Ja som v unione, ako sem prišli a bol som vždy spokojný. Aj s termínmi aj s rýchlosťou starostlivosti. Teraz bude dilema. Ale keďže chronicke ochorenie, bude pre mňa prvoradá dostupnosť termínov kontrol prípadne ako rýchlo sa dostanem na operáciu - ak by bolo treba . A výber je zlý alebo ešte horši - čierna diera vs. Penta. Ja sa budem zisťovať, ako je na Tom konkrétna nemocnica, kde chodím.
Tak ono aj záleží, či si zdravá a zaujímali by ťa skôr benefity alebo či máš nejaké ochorenie, kde potrebuješ neustále kontroly alebo nebodaj nemocnicu, lieky, operáciu atď. Ja som v unione, ako sem prišli a bol som vždy spokojný. Aj s termínmi aj s rýchlosťou starostlivosti. Teraz bude dilema. Ale keďže chronicke ochorenie, bude pre mňa prvoradá dostupnosť termínov kontrol prípadne ako rýchlo sa dostanem na operáciu - ak by bolo treba . A výber je zlý alebo ešte horši - čierna diera vs. Penta. Ja sa budem zisťovať, ako je na Tom konkrétna nemocnica, kde chodím.
@anonym_cab131 Benefity ma nezaujímajú, iba ak by mi posielali 100 eur mesačne ako benefit 😀 Také trápne že 20 eur na okuliare ak ja napríklad mám astigmatizmus a vyjdú ma okuliare na 500 alebo príspevok na dentálnu hygienu ma nezaujímajú.
A presne ako píšeš, preto som bola v Unione dlhé roky že bola to najmenšia poisťovňa a veľmi dobre zazmluvnená, teda dostala som termín vždy rýchlejšie ako poistenci Dôvery a VšZP... No fakt škoda že končia ☹
@anonym_cab131 práve o to ide. Keď si mladý človek, zdravý, stačia ti benefity a ku lekárovi chodíš iba na kontroly, tak Dôvera. Akonáhle chodíš ku lekárom, máš chronické ochorenie, potrebuješ biologickú liečbu, onko liečbu, pravidelné MR vyšetrenia, tak jednoznačne VŽSP. Ona je zazmluvnená v zásade všade. U nás teraz všetkým pacientom Dôvery zrušili MR vyšetrenia.