Krátenie opatrovateľského príspevku
Viete mi prosím poradiť ako to je ak na synceka poberám OP v plnej sume a manžel by chcel pracovať na TPP koľko môže manžel zarobiť maximálne,aby mi nekrátili OP ? Volala som na urad a ona povedala, že ona to nevie nech zavolám druhej žene,ale tá tam nie je .
Ďakujem
@angelikastimova môžete dokopy zarobiť trojnásobok životného minima dokladuje sa každý rok
@andrejka1974 a ak sa trojnásobok životného minima za rok presiahne tak sa opatrovateľský kráti či rovno ruší?
@marcih vezmú úplne celý
@andrejka1974 to nie je pravda. Iba by sa zmenila výška príspevku, krátila by sa výška príspevku. Odňalo by sa iba keby pri preratani vyšla nula.
Áno,pri maloletom dieťati jeho to do trojnásobku sumy životného minima na jednu osobu. Najprv nech si muž nájde prácu akú chce a zistí koľko mu ponúknu. Potom riešte a rátajte 🙂
@klarolinne vezmú ti ho vôbec sa nekrati ,ak by sa len krátil tak načo by potom požadovali stále príjem
@andrejka1974 🤦🏻♀️ asi preto, lebo sa to každoročne prepočítava výška? A píšu sa zmenove rozhodnutia na základe tohto ak vyjde iná výška?
Keď po prerataní výšky nároku počas ekonomickej kontroly, výjde nula ale to musí byť vysoký príjem, tak dá odníme. Inak sa iba zníži.

no len si to pekne zisti ...
mne známa hovorila že ona robí na 4 hod. a môže zarobiť max. 420 e...
isto to vedia ženy na facebooku v skupin ePAS, autisti a pod.