icon

Kto platí zdravotku, keď robím na dohodu a súčasne som na úrade práce?

miusinka3
17. sep 2023

Kto plati zdravotku ked som zamestnana na dohodu a popritom som na urade evidovana? Vraj zamestnavatel, je to pravda? a ked jeden den nepridem do prace musim ju zaplatit sama alebo ako to funguje? Vôbec sa nevyznam v týchto veciach a nikdy predtym som nepracovala

Strana
z2
miusinka3
autor
18. sep 2023

@rachel36a a kedy by ma nevyradili? ale situacie by museli nastať

rachel36a
18. sep 2023

@hiro nezalezi kolko hodin denne odrobi, ale kolko dni je prihlásený ...cize realne moze mat dohodu na q mesiac a 10 dni bez ohladu na to, ci odtobi za den 1 hodinu alebo 8...

rachel36a
18. sep 2023

@miusinka3 keďže uz si doložila na úrad práce dohodu na 3 mesiace, tak ťa vyradia...iba ak by bola dohoda písomne zrušená..ale keďže si ju aj dolozila neskoro, tak už ťa vyradia a nič proti tomu neurobíš

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
miusinka3
autor
18. sep 2023

Ak nebudem teda na úrade, a budem pracovať na tú zmluvu o dohode pri pracovnej činnosti, budem si musiet sama platit odvody a všetko ako pri živnosti?

kingu28
18. sep 2023

Kym ti trva dohoda,zamestnavatel plati za teba zdravotnu.Z uradu ta vyradia ak presiahnes 40 dni + ak tvoja mesacna odmena ( mzda ) presiahne sumu 268,88€.

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
kingu28
18. sep 2023

@miusinka3 Za málo.🙂 Áno,kým ti trvá dohoda,platí za teba zamestnávateľ všetky odvody.Nie som si istá,po 3 alebo po 6 mesiacoch sa môžeš znova zaevidovať.Snáď ma niekto opraví 🙂

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
18. sep 2023

@miusinka3 odvody ti pojjdu z prijmu z dohody

Strana
z2