icon

Kto vypláca prvých 10 dní PN po materskej?

annakanva
8. sep 2023

Ahojte. Po ukončení materskej dovolenky som nastúpila na pn a zároveň poberala rodičovský príspevok. Kto vypláca prvých desať dní PN? Ďakujem za odpoveď

monikafff
21. feb 2024

@sheila121 to je síce pravda ale ich názor tiež nikoho nezaujíma keďže za 20 rokov nič nedokázal len kritizovať 😉

lienka.7
21. feb 2024

@keetrinn zial nie... nabuchal ma spolužiak uz v 8čke a vieš, potom už som musela byt len doma a doma s ďalšími 5 detmi. Tie reťazové materske sú ale poriadna "robota" .🤣🤣🤣 No ale ze aspoň tie príspevky sa odvtedy trosku zdvihli co? Lebo kedysi bol rodicak nejakých 160€. Neviem, ako by si vtedy z toho "zila" 😉

aurora33
21. feb 2024

@keetrinn to rozbehnuté podnikanie je čo? Predávaš džúsiky na chudnutie cez fb?

monikafff
21. feb 2024

@lienka.7 keď už sa snažíš byť inteligentná tak boli aj iné ceny a iná minimálna mzda

keetrinn
21. feb 2024

@aurora33 ak by som aj predávala dzusiky cez fb a prináša rodine peniaze tak prečo nie ? Lespie ako robiť otroka pre cudzích 🙂

bublinka1426
21. feb 2024

@monikafff ale veci pre dieta nie su vsetky 2 - 3 nasobne drahsie. ked sa zase bavime o veciach pre deti. ( UM, vyzivy, oblecko)...

470
60
140

670 euro( predtym sme zili z max 300 euro rp, db a pridavok)...

lienka.7
21. feb 2024

@aurora33 asi jej tie dzusiky dosť nevynasaju... 🤷‍♀️ asi by mala zmeniť biznis plán. A začať ponúkať kolagén napr. Vraj to "vynáša" ako sviňa. Teda podľa niektorých našich nemenovanych "celebrit"

lienka.7
21. feb 2024

@monikafff porovnáva sa vždy kúpna sila, resp.kupyschopnost obyvateľstva. Nie výšky minimálnych miezd 🤦‍♀️

monikafff
21. feb 2024

@bublinka1426 nebudem strácať čas ale asi žijeme v inej krajine..

dkethe
21. feb 2024

Nemyslite vazne ze na rd sa da byt PN ak trva pp 🤣🤣 to som preco nevedela? Ciii, v jakom baliku som mohla byt!!

monikafff
21. feb 2024

@dkethe keby si chcela vedieť dá sa byť na rodičáku, zároveň poberať PN a ak by ste bola tehotná tak k tomu poberať tehotenské a nieje to zneužívanie a podobné bludy.. na to všetko máte nárok ( právo) 😂

keetrinn
21. feb 2024

@monikafff presne tak !
Ale sú tu potom ľudia kt. to berú ako okrádanie štátu len preto že v tom “nevedia chodit” a topia sa v nenávisti a pindania ako všetko je zle …

bublinka1426
21. feb 2024

@monikafff ja pisem o veciach co pokryvaju dieta a jeho starostlivost do 3 rokov. na to je urcene rodicak. sledujem to, lebo stale sa v tom svete pohybujem.
budeme este plakat ked nam ponizia pridavky a Danove Bonusy. a stale sa bude zdrazovat a zdrazovat...

monikafff
21. feb 2024

@keetrinn veď nech si to šetria pre štát ktorý si to v miliónoch berie do vačku 👌

keetrinn
21. feb 2024

@bublinka1426 daňové bonusy už aj znížili od 2025

monikafff
21. feb 2024

@bublinka1426 ale prečo? lebo si to necháme .. robia z nás otrokov ktorý sa nedožijú dôchodku

lienka.7
21. feb 2024

@monikafff milujem reči typu "mamnatopredsanarok" 👌
Ano, mas narok v prípade potreby. Nie v prípade, že odrbavas systém. A to je trosku rozdiel, vieš?
Dám ti jeden krásny príklad, aby si to pochopila. Každý pracujúci človek má "narok" na to byť PN. vezmime si len taku hypoteticku situáciu, žeby sa všetci pracujúci hodili takto na PNku, lebo majú na to predsa narok! Vieš, čo by to reálne spôsobilo? Ci stále nie?

lilinka88
21. feb 2024

@keetrinn píšeš o ľuďoch, ktorí v tom "nevedia chodiť", pritom sama si sa pýtala či máš nárok 🤦🏻‍♀️

keetrinn
21. feb 2024

@lilinka88 pýtala som sa lebo som nevedela, ale medzičasom som volala aj s jednou pani ktorá robí na sociálke a mám to všetko vysvetlené
Stále hovorím treba sa stále informovať 🙂

monikafff
21. feb 2024

@lienka.7 nespôsobilo by to nič lebo ty budeš prvá čo to neurobí 😀 prajem ti aby si bola povýšená za tú poctivosť 🙂

monikafff
21. feb 2024

@lilinka88 ona myslela osobu ako ty keď si mimo úplne

lilinka88
21. feb 2024

@keetrinn vidíš, tak to môžeš aj nás ostatné informovať na čo všetko máme nárok, keď máš také super zdroje,že sa aj večer o 20tej môžeš poradiť...

lilinka88
21. feb 2024

@monikafff mimo v čom konkrétne?

aurora33
21. feb 2024

@lienka.7 nerieš takéto tupane. Pre ne je to zázračná formulka: ,,ja mám nárok” a berú rad radom všetko ako zo švédskym stolov. Vsak ja mám predsa nárok, alebo ďalšia obľúbená veta: zákon to nezakazuje, čiže je to vlastne dovolené.

monikafff
21. feb 2024

@aurora33 tupana si ty možno .. ale to že každý 2 zamestnávateľ odrbáva len aby nemusel platiť odvody a vlastne ludia nemajú na nárok byť ani doma s chorobou lebo by nedostali výplatu takú akú si zaslúžia to ti príde v pohode? a tí majú najviac lebo pracujú pre nich ľudia ako ty ktorý nič nemajú tak im ostáva len v tichosti pracovať tak prajem ti dobrú noc a príjemnú smenu zajtra

monikafff
21. feb 2024

@aurora33 a moc sa nepremáhaj lebo to budeš robiť ešte minimálne ďalších 10 rokov

sheila121
Odpoveď bola odstránená
monikafff
21. feb 2024

@sheila121 nie tak to vôbec nebolo myslené! ale ak mám raz nárok tak ho mám a bodka! a ak nevieš využiť svoje práva tak to už je na tebe

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
21. feb 2024

@monikafff aj mne odpovieš či vieš iba urážať a odpovede k veci nevieš dať? Lebo nech čítam ako čítam, autorke som odpovedala, tak by ma fakt zaujímalo v čom som mimo...