Kto vypláca prvých 10 dní PN po materskej?
Ahojte. Po ukončení materskej dovolenky som nastúpila na pn a zároveň poberala rodičovský príspevok. Kto vypláca prvých desať dní PN? Ďakujem za odpoveď
@keetrinn opýtala si sa dnes o 18,58 a medzičasom si volala s pani zo sociálky - majú nočné služby? Nie je to tak dávno, čo som bola na rodičáku za 200€ po odpracovaných 15 rokoch, a vtedy ani nebolo tehotenské. A ty zaryješ, ako máš vyžiť zo 470€? to nemáš nič nasporené? tak to bude musieť zvládnuť otecko 🤷🏻♀️
@monikafff takže si si prečítala nejaké diskusie, nanajvýš Mihala a vyskakujes ako majster sveta. Ako si napísala vyššie, nechaj to na ľudí, ktorí ovládajú zákon a nie sú odkázaní na diskusie na MK ako využiť dieru v systéme. Lebo evidentne ti ide len to urážanie, k veci odpovedať nevieš
@sheila121 ver či nie ešte ani raz som ako hovoríš ty nezneužila žiadne tieto práva.. do nedávna som nežila ani na Slovensku .. stačí len čítať a to že odpovedám na to že človek má právo nemusím hneď hovoriť o zneužití to len ty si si hneď tak podala to značí že prvé čo ta napadne je negatívne
takze stat odrbava, idem aj ja.
podme tak robit vsetci.
ale potom uz by konecne asi zacali prepisovat aj zakony a smernice.

@monikafff zial obavam sa ze je jedno ako svinu zvolime, oni si vlastbe tie miesta vzdy po par rokoch tocia pri tom korytku a z ludi robia blbov. tento cirkus sa tu hra uz velmi velmi dlho..
MY NEMAME KOHO RIADNE VOLIT
slovenbsko sa nikdy mat dobre nebude
lebo je to presne o tom ze kazdy tento stat odrbava
tu sa nechava dobre zarabat len preto ze iny dostane do vrecka
preto je tu tolko rychlokvasenych milionarov
@monikafff ty si naozaj myslíš, že ma urazis tým, že poukážeš na to, že chodím do prace? 😀😀😅🤦♀️ Ja mám svoju prácu rada, má zmysel a napĺňa ma a baví. A priala by som ti to, tešiť sa do prace 🙂 dokonca môj zamestnávateľ je taký skvelý, že neodrbáva štát a ak idem náhodou na OČR (bez strachu že prídem o prácu) či na PN tak mám všetko krasne zaplatené.
Takže ano myslím na teba aká si chudera, že ešte aj zavidis ľudom dobrú prácu
@monikafff tie ženy, ktoré majú akoze min.materske dostávalo popri tom peniazky pekne na ruku. Cize mali si šetriť, keďže vedeli ze odrbavaju na odvodoch. Mimo to, nie všetci zamestnávatelia sú odrbavaci, netreba si takých vyberať a vec je vybavená. Len to by niektorí ľudia nemohli byť chamtavi s vidinou zarábania "tisicov" eur, na ktoré nemajú ani vzdelanim a najmä ani svojou produktivitou.
A ešte k tehotenskemu, to minimálne mas v takej istej výške, ako žena co odvádza odvody v plnej výške. Ze proti tomuto neprotestujes, co?
@aurora33 zbytocne sa tu snažiť rory... také obmedzené stvorenia si nevedia predstaviť, že nie všetky musia byť na minimalkach a ze nie všetky musia odrbavat systém... nič nerobiť, sedieť doma hore pupkom, ale všetko brat maximálne. Lebo vsak mam náklady...
Hento sú proste typy vyžiriek, ktoré by na rodicaku boli najradšej až dovtedy, kým by neprešli do dôchodku 🙈🤣 a plnú hubu reči, že štát staraj sa. Ja neviem, v ktorej hlupej hlave táto chobotina, ze stat sa ma postatat vobec vznikla. 🤷♀️

@sheila121 a keď už vieš koľko žien má minimálne materské pretože pracovalo pre firmu ktorá im odvádza minimálne poplatky? zvracať môžeš ale nad svojou výplatou páskou ✌