Kto vypláca prvých 10 dní PN po materskej?
Ahojte. Po ukončení materskej dovolenky som nastúpila na pn a zároveň poberala rodičovský príspevok. Kto vypláca prvých desať dní PN? Ďakujem za odpoveď
@keetrinn zial nie... nabuchal ma spolužiak uz v 8čke a vieš, potom už som musela byt len doma a doma s ďalšími 5 detmi. Tie reťazové materske sú ale poriadna "robota" .🤣🤣🤣 No ale ze aspoň tie príspevky sa odvtedy trosku zdvihli co? Lebo kedysi bol rodicak nejakých 160€. Neviem, ako by si vtedy z toho "zila" 😉
@monikafff ale veci pre dieta nie su vsetky 2 - 3 nasobne drahsie. ked sa zase bavime o veciach pre deti. ( UM, vyzivy, oblecko)...
470
60
140
670 euro( predtym sme zili z max 300 euro rp, db a pridavok)...
@bublinka1426 nebudem strácať čas ale asi žijeme v inej krajine..
Nemyslite vazne ze na rd sa da byt PN ak trva pp 🤣🤣 to som preco nevedela? Ciii, v jakom baliku som mohla byt!!
@monikafff ja pisem o veciach co pokryvaju dieta a jeho starostlivost do 3 rokov. na to je urcene rodicak. sledujem to, lebo stale sa v tom svete pohybujem.
budeme este plakat ked nam ponizia pridavky a Danove Bonusy. a stale sa bude zdrazovat a zdrazovat...
@bublinka1426 daňové bonusy už aj znížili od 2025
@bublinka1426 ale prečo? lebo si to necháme .. robia z nás otrokov ktorý sa nedožijú dôchodku
@monikafff milujem reči typu "mamnatopredsanarok" 👌
Ano, mas narok v prípade potreby. Nie v prípade, že odrbavas systém. A to je trosku rozdiel, vieš?
Dám ti jeden krásny príklad, aby si to pochopila. Každý pracujúci človek má "narok" na to byť PN. vezmime si len taku hypoteticku situáciu, žeby sa všetci pracujúci hodili takto na PNku, lebo majú na to predsa narok! Vieš, čo by to reálne spôsobilo? Ci stále nie?
@aurora33 tupana si ty možno .. ale to že každý 2 zamestnávateľ odrbáva len aby nemusel platiť odvody a vlastne ludia nemajú na nárok byť ani doma s chorobou lebo by nedostali výplatu takú akú si zaslúžia to ti príde v pohode? a tí majú najviac lebo pracujú pre nich ľudia ako ty ktorý nič nemajú tak im ostáva len v tichosti pracovať tak prajem ti dobrú noc a príjemnú smenu zajtra

@sheila121 to je síce pravda ale ich názor tiež nikoho nezaujíma keďže za 20 rokov nič nedokázal len kritizovať 😉