icon

Kto vypláca prvých 10 dní PN po materskej?

annakanva
8. sep 2023

Ahojte. Po ukončení materskej dovolenky som nastúpila na pn a zároveň poberala rodičovský príspevok. Kto vypláca prvých desať dní PN? Ďakujem za odpoveď

monikafff
22. feb 2024

@aurora33 a prajem ti aby si bola šťastná už sa mi tu nechce s tebou strácať čas

monikafff
22. feb 2024

@aurora33 hej hneď tu si len dokázala že si to nezvládla a potrebovala si ma hneď uraziť.. takže som rada že máš prácu ktorá ta baví.. a určite ti nezávidím tak sa pozri do zrkadla a porozmýšľaj čo by som ti mohla závidieť 😀 ver že ani jedna konverzácia sa ma ani trochu nedotkla

aurora33
22. feb 2024

@monikafff počkať, počkať, ty si ma začala urážať ako prvá a nadávať mi do tupaní plus potom si ešte začala urážať pracujúcich ľudí. Ved mne je absolútne jedno čo robíš kde robíš ako odrbkavas. Ja som so svojim životom spokojná. Ale človek ako ty, ktorý si robí srandu z ľudí pracujúcich na smeny je úbožiak. Pekný deň prajem a zamysli sa nad sebou

annakanva
autor
9. aug 2024

@jessica6 dobry den. Prosim cas. Tu pn za prvych 10 dni mi vyplatil zamestnavatel. Ako ue to prpsim pri retazovej materskej?ovplyvni mi tato skutocnost vysku materskej?

bublinka1426
10. aug 2024

@annakanva pocuj ked uz si to takto mala krasne naplanovane, lebo sak po MD si vacsinou doma na RD a ziadnu PN netreba, tak sa spytaj na SP preco sa pytas tu nerozumiem????

lienka.7
11. aug 2024

@annakanva myslím, že systém si využila dosť, nie je ti to uz trápne? Ale asi nie, ze?
Btw, stačí použiť Google, a netreba tu davat stupidne otázky, lebo keď chcem odrbavat, aspoň si zistím co a ako a nedávam, ze mi tu budubradit ľudia, čo mi to maju platit. Je mi zle z takých sociek ako si ty, ktoré si robia deti a nevedia ich uzivit 🤮🤮🤮

@bublinka1426 inak pýta sa tu ako blba 🤦‍♀️🤣

annakanva
autor
3. okt 2024

@bublinka1426 dakujem za radu, prajem vela zdravia pani bublinka

bublinka1426
3. okt 2024

@annakanva ja prajem tiez bez ohladu na spekulacie nespekulacie. teraz sranda bokom.

lilinka88
3. okt 2024

@annakanva keďže si nešla priamo na RD, u teba sa nejedná o reťazenú materskú

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 praveze som isla priamo na RD

lilinka88
4. okt 2024

@annakanva keby si išla z MD priamo na RD, neplatil by ti zamestnávateľ prvých 10 dní tej PN ako píšeš vyššie.

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 to je pravda, ale ja som nenahlasovala nastup do prace, ani som necerpala ziadnu dovolenku ani som neodrobila jeden den. Preto je to zahadou, preco mi to vyplatili

lilinka88
4. okt 2024

@annakanva a ohlásila si písomne nástup na RD?

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 samozrejme, mam to mailom

lilinka88
4. okt 2024

@annakanva tak si mala by z vtedy riešiť prečo ti vyplatili náhradu príjmu, keď si žiadala o nástup na RD nasledujúcim dňom po MD

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 ale pre istotu som sa na to pytala aj tu v odbornej poradni na tento moj pripad a ze pn nema vplyv na vysku materskej pri retazovom porode. Ze len som nemala prerusene nemocenske poistenie.

lilinka88
4. okt 2024

@annakanva lenže ty ak si medzi md a RD mala PN a až potom prerušené poistenie, tak nemáš reťazenú materskú

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 pn bola v ochrannej lehote. Poberala som pn aj rodicovsky prispevok

lilinka88
4. okt 2024

@annakanva ak ti prvých 10 dní vyplatil zamestnávateľ, tak nebola z ochrannej lehoty. Rodičovský príspevok s tým nič nemá, podstatný je dátum od kedy máš rodičovskú dovolenku u zamestnávateľa

bublinka1426
4. okt 2024

@annakanva PN mal v OL platit uz tusim stat? ved uz si nemala PP ze?

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 no dobre cize pri retazovej materskej bude vyska materskej podla toho aka?nizsia? Ci taka ista?

annakanva
autor
4. okt 2024

@lilinka88 rodicovsku dovolenku mam hned od kedy mi skoncila materska dovolenka. Tak to bolo hlasene mailom zamestnavatelovi a tak mi to bolo vyplacane

lilinka88
5. okt 2024

@annakanva čo ti tak bolo vyplácané? Máš v tom dosť chaos...Takže ešte raz - buď máš RD hneď od nasledujúceho dňa po MD a v Tom prípade ti zamestnávateľ nemal vyplatiť prvých 10 dní PN.
Alebo si mala MD, následne PN (tu ti platí prvých 10 dní zamestnávateľ) a až potom RD u zamestnávateľa.
RP do toho neplet, ten s tým nemá nič spoločné.

lienka.7
5. okt 2024

@lilinka88 ona sama ani nevie, vsak je ako také teliatko.... toto je fakt sila👌 len ďalej odrbavat a odrbavat.👎 ja pevne verím, že revízny budú tieto účelové PNky v OL ukoncovat jedna radosť. Lebo toto už je sila ako sa to zneužíva.

lienka.7
5. okt 2024

@bublinka1426 ona si mýli pojmy a dojmy🤦‍♀️

aurora33
5. okt 2024

@annakanva podla mňa si sa sama nejako zamotala do svojho odrbavania.

bublinka1426
5. okt 2024

@aurora33 tak ono sa to zvykne prekombinovat tak ze vlastne clovek uz ani nevie, na com je. 😀

aurora33
5. okt 2024

@bublinka1426 Ved hej len nech sa sype. Aj PN aj rodicak, všetko mi dajte 😀😀

lienka.7
5. okt 2024

@aurora33 lebo "mamnatopredsanarok" 👌👌👌
Toto je sila, do čoho sa to zvrhlo... len samé odrbavanie a využívanie systému. A este tu budú nadávať, ako sa na hovno žije na SK!!!! napíšte tu jednu jedinú krajinu, kde funguje takéto odbavacstvo... a ze stat sa nestará o rodiny👌👎

bublinka1426
5. okt 2024

@aurora33 vsetko este aj ID a neviem co.
@lienka.7 ja uz sla pisat co pises madarsky? :D ale toto si ulozim do mojho slovnika chacha