icon

Ktorá spoločnosť skutočne pomôže s oddlžením?

28. feb 2024

Neviete o nejakej spolocnosti ktora pomoze oddlzit? Bonato mi ponuklo pomoc ale pytaju este pred tym 300€ kym by ma zacali riesit. Vhvela som sa d9hodnut na splatkach ale nevolaju mi naspat. Poradte mi dobru fin.spolocnost ktora mi pomoze. Dakujem

hellwant
28. feb 2024

No veru pokiaľ si brala taky uver musela si nieco za neho kupiť- teda ak to neboli dovolenky- tak predat to co si zobrala a aspoň cast splatit, potom budes splacat menej. Ak to bolo auto a napisala si ho na ineho, tak bohuzial tvoja chyba.
A aj keby si mala uz exekutora, ak vyhlasis bankrot, s hypo ci pôzickou do buducna sa rozluc...

brendaa
28. feb 2024

@taynee nie, nečítala som diskusiu.... podmienka je exekúcia

eliska13
28. feb 2024

Hneď si mala ísť do banky, alebo nerobiť u zamestnávateľa čo 3m neplati

alickapusinka
28. feb 2024

Pokiaľ nie je exekútor tak nemôžeš sa dať oddlžiť ani osobný bankrot nemôžeš mať. Však predaj kúp menšie a chod bývať do menšieho ak máš vysoké splátky. Vždy sa prikryjem s takou perinou na akú mám. A pozor ak aj budeš mať exekútora nie každý sa chce dohodnúť na splátkovom kalendári. Niektorí chcú všetko naraz čo dlžiš. Ak by malo dôjsť k bankrotu tak nemusí ťa oddlžiť ak budú vidieť že špekuluješ neplatíš splátky na čas a dobrovoľne tak ťa nemusia oddlžiť. Osobný bankrot neznamená podám oddlžia má to určite nie. Boli aj prípady stačí že zaplatíš splátku neskôr už je to dôvod ťa neoddlžiť.

majka2959
28. feb 2024

To isté zažila aj moja známa, ktorú som tam poslala. Povedali jej, že ešte nemá exekúciu, tak jej vôbec nič neporadili.

ekira1
28. feb 2024

Keď ti zamestnávateľ poslal výplatu o tri mesiace, predpokladám že zaplatil všetko, prečo si dlh nedoplatila? Na čo bol úver, hypo alebo spotrebný?

stanulienkat
28. feb 2024

Hlavna vec, ze na statnych skolach vyucuju nabozenstvo. O imaginarnych veciach. Vyucovat prakticke veci, ako financna gramotnost, to nie.

majka2959
28. feb 2024

@stanulienkat Náboženstvo a finančná gramotnosť sa nevylučujú.

stanulienkat
28. feb 2024

@majka2959 no radsej mali dat na skoly fin. gramotnost. Nabozenstvo nema v skolstve co robit. Duplom v krajine, ktora nepodlieha nabozenskym doktrinam a ma to v ustave. To ma byt volnocasovy kruzok. V skole sa maju ucit prakticke veci, nievtmarstvo.

esmey
28. feb 2024

Vsak si si nieco do pekla kupila v hodnote 16.000e nie? Tak to predaj.....aj ked to predas pod cenu za 10.000 ale mozes mnoho mesiacov v pohode z toho splacat kym sa das dokopy

sasa1310
28. feb 2024

ja by som tie osobné bankroty normálne zrušila. Lebo toto je už sila. Nabrať úvery na blbosti a prejde krátka doba a hybaj nech sa niekto iný postará o "naše" dlžoby.

Autorka a čo tak ísť ešte na brigádu popri práci, aby si úver vyplatila čím skôr? Tvoje problémy nikto za teba nevyrieši, tie si musíš vyriešiť sama. Odporúčam predať auto

taynee
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
28. feb 2024

@stanulienkat na toto netreba žiadne vyučovanie. Aj 5ročné decko vie, že keď si niečo požičia, že to treba vrátiť

natalia912
28. feb 2024

@stanulienkat práveže už to má byť zavedené v osnovách sa mi zdá, ze od 2017

stanulienkat
28. feb 2024

@sasa1310 očividne niektorí to nevedia. A ide ešte o to, že keď si niekto požičia, tak aspon na niečo užitočné, potrebné. Nie na blbosť, ktorú bude 10 rokov splácať. A vlastne ju ani nepotreboval.

ddaassuullaa
28. feb 2024

@sasa1310 mozno si to myslis ty, ja....ale denne preroluj MK a pochopis, ze 90% ludi to tak vobec nevidi, nechce vidiet a ked sa sami dostanu do pruseru nastupi "a co stat?"🫣

ddaassuullaa
28. feb 2024

@natalia912 fakt? Na ktorom stupni? Je rok 2024, mam druhacku na bilingvale a jedine rozsirovanie obzorov v oblasti financii sa deje u nas doma, v skole ani tuk, stale len zbytocne nabozenstvo alebo etika,10rokov🤦‍♀️🫣. Mnoho zien tu by strcila do vacku...a mnohym stale nedochadza. Keby im raz svitlo, asi by sme nemali take vlady....

natalia912
28. feb 2024

@ddaassuullaa skús si keď tak vygooglit národný štandard finančnej gramotnosti...ja som o Tom robila teraz bakalarku 🤣keď som napísala že o Tom nikde niet ani slychu tak ma skolitelka sprdla 🤣 ale teda teória je pekná no

ddaassuullaa
28. feb 2024

@natalia912 to je na zaplakanie ozaj👀 narodny standard fianancnej gramotnosti je presne rovnaky nezmysel ako slovanska anglictina. Ani jeden neexistuje🫣🙈
Boze tento stat...konzervativni spiatocnici zijuci v dobe inkvizitorov.

saraxyz
28. feb 2024

Ak nemáš exekúciu, tak čo Ti mali v CPP poradiť?

natalia912
28. feb 2024

@ddaassuullaa ja keď som si to zisťovala v škole môjho syna, že či teda niečo také funguje,tak mi bolo povedané že to majú v rámci občianskej okrajovo spomenuté,ale že naozaj by bol dobrý nápad mať viac takých tém 😂 vážne? Nehovorte 🙈 ale aj tak ...škoda je už napachana...

ddaassuullaa
28. feb 2024

@natalia912 naozaj v 21.storoci na zaplakanie. A denne 1000x otazka, ci je pri predaji potrebne posielat kupujucemu cislo karty, ci je ok ak si kupujuci zaplati Packetu a pod....cisla z Honolulu, nepodarene imitacie pravych webstranok a pri vidine predaja za par € poslu komplet udaje svojich kariet🤦‍♀️🫣 Toto tu je len taka smakocinka....a standy su pravnicky, ktore su vdaka takymto financnym analfabetom vytazene 12hodin denne a pride tam totalne nepripravena a este ich uraza🤦‍♀️ kam sme sa to dostali, ked nevieme citat, pracovat s lahko dostupnymi informaciami a za svoju hlupost vinime/urazame inych?

autor
28. feb 2024

@sasa1310 auto nie je moje! Mam ho pozicane! Nrmozem predavat veci ktore nie su moje!

Mam uz 2 zmluvy ale druhu mam ako sezonnu krd su dovolrnky. Kedze robim kazfy den nrmam kedy si zohnat dalsiu robotu, navyse moj sef mi nedovoluje si najst druhu pracu

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
28. feb 2024

@taynee je to spotrebak mam ich vyse svojou blbostou sa to do tej sumy vysplhalo. Je jedno na co som to pouzila uz som si otrieskala hlavu za svoju blbost

janulienka78
29. feb 2024

@stanulienkat v 9.ročníku na základnej škole majú predmet VIAC AKO PENIAZE a učia sa finančnú gramotnosť

ddaassuullaa
29. feb 2024

@janulienka78 na kazdej skole? Sice moja do deviny nechodila, ale so spoluziakmi je v kontakte a nic take nemaju.

hellwant
29. feb 2024

@ddaassuullaa manzelka uci 2 stupen anglictinu a ona pripravovala pre deti prave veci okolo fin. gramotnosti. Cize je, ale velmi slabe. Nepochopil som preco ona anglictinarka, riesila pre nich otazky a odpovede, co je to urok, hypoteka, terminovane vklady, atd... velmi slabe to je.
Finax predstavil teraz nejaku ucebnicu pre skoly, dufam, ze sa to zavedie a ujme.

hellwant
29. feb 2024

Autorka ok , ale to znamena, ze si to neminula ma hmotne veci typu auto(teda ak si ho fakt nenapisala na ineho),, ci nabytok, ktore by sa dali predat. Je to tak? Minula si to na typ ako dovolenka, oblecenie(i ked aj to sa da predat, ale za bagatel), party, ci platenie sluzieb. Cize nemas co odpredat. Je to tak? Nekritizujem, len ak chces od niekoho radu, treba mat info, s cim môzes pocitat do odpredaja.
Ak sim si tipol spravne, jedine, ze by ti ten priatel pomohol, ci ta naucil fin. zodpovednosti, ale ocividne sa boji aby si ho nestiahla zo sebou.
Jedine cakat na exekutora a bankrot- ak ta teda surodenec nevyplati z domu(ak surodenca mas, co by to spravil a mal peniaze)...ale to je asi fakt minimalna sanca. Pozicat ti nepozicia nik- mozno okrem nebankoviek a tie ta znicia este viac.

miiceencoovaa
29. feb 2024

Ahoj. No Bonato je fajn, určite investuj. Urobí to všetko za teba a na 100%. Poprípade, ak si chceš žiadosť vypísať sama a aj všetko okolo toho obehat, tak chod do centra právnej pomoci. Tam to je zadarmo.