icon

Ktorá životná poistka je najlepšia?

orackova005
28. jún 2023

Ahojte máte životnú poistku? Ktorá je najlepšia, ktorá má lepšie výhody a ste s ňou spokojný? Neviem sa rozhodnúť.
Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
dominikamacakova
29. jún 2023

@sweet20 rozumiem, ale keď má človek finančnú rezervu a je hospitalizovaný pár mesiacov, dajme tomu kvôli popáleninám, tak dostane normálne PN od štátu a ten rozdiel vykryje finančná rezerva. Keď napríklad ochorie na rakovinu tak je s tým spojená aj drahá liečba a je to dlhodobá PN, tam už rezerva nestačí. Poistka je buď/alebo. Načo zbytočne vyhadzovať peniaze do poisťovne za "drobnosti". Jednoducho sa to neoplatí, ale samozrejme ak niekto nechce riskovať, že príde o dajme tomu 2000€ tak nech za x rokov vrazí do poisťovne tisíce eur, ktoré by mohol investovať aj rozumne 🙂

janiela6
29. jún 2023

@orackova005 ŽP slúži aj ako náhrada príjmu, ak človek vypadne z pracovného kolotoča kvôli chorobe, úrazu, je hospitalizovaný alebo je na PN. Poistenie mu dorovná chýbajúce peniaze do životného štandardu. Ak je správne nastavené!

sweet20
29. jún 2023

@dominikamacakova tak toto nie je pravda, ze tisice eur nakolko zmluva po roku max. dvoch sa musi aktualizovat lebo uz je stara a neaktualna .. mam klientov co mali rakovinu za studentskych cias , to sa vola invalidita z mladosti... takze je jedno kolko mate rokov ale zavazne choroby si nevyberaju.. klient mal 10rokov poistku, ktoru zrusil a na 11ty rok zostal tak ochrnuty, ze nemohol nic a prisiel o nejakych 60 000, ktore potom musel riesit len pozicanim penazi lebo nemal z coho si platit liecbu, zivot..

dominikamacakova
29. jún 2023

@sweet20 neviem či sa chápeme. Ja hovorím, že sa treba dať poistiť na trvalú invalididu, vážne choroby a smrť (pokiaľ má človek deti). Iba som podotkla, že sa neoplatí byť poistený na všelijaké drobnosti lebo sú to zbytočne vyhodené peniaze. Napríklad kvôli zlomenej ruke nemusím dať do poisťovne xxx eur

sweet20
29. jún 2023

@dominikamacakova ano.. s tymto suhlasim.. no v niektorych pripoisteniach je zahrnute uz aj to.. takze to mate ako komplexny balik.. ale chapem uz ako ste to mysleli 😊

dominikamacakova
29. jún 2023

@sweet20 a práve tie komplexné balíčky sú také "chytáky" a preto treba poistku fakt dobre nastaviť. Aj som odporúčala financopediu. Ja mám poistku pre seba a deti na 100€ mesačne a ak sa nám nestane nič z toho na čo sme poistené, tak budem skákať dva metre a neoľutujem ani cent, ktorý som tam vrazila

sweet20
29. jún 2023

@dominikamacakova nech si da porovnat rozne poistky a uvidi 😊

domiklik
29. jún 2023

@elizabet173 no ak má pani v zmluve, že jej pn budú vyplácať až napr od 45 dňa, a celkovo pn trvá 2 mesiace, tak je dosť možné, že tých 200 eur dostane... Samozrejme je to o 💩 urobená poistka, teda ak za tu pnku mesačne nedoplacas max 50 centov, čo určite nie je

sweet20
29. jún 2023

@domiklik na to sluzi audit zmluv.. lebo potom ludia placu, ze poistovne nevyplatia im "nic" lebo to maju zle nastavene alebo neaktualne..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sweet20
29. jún 2023

@elizabet173 preto kazda poistka je robena na mieru, podla situacie, prijmu atd

Strana
z2