icon

Ktoré poistenie pre dieťa?

vivka7
7. nov 2012

Ahojte, chcela by som dať poistiť malého, tak prosím o radu, kto má skúsenosti ktorá poisťovňa ma najlepší produkt na poistenie detí? 😨

Strana
z2
sesil_ke
12. nov 2012

ja som dala mojej malej vital zivot baby. pacil sa mi jednak pristup a v porovnani s inymi poistovnami sa mi videli velmi dobre tieto veci:
- maturitny bonus 1000€ (toto nema ziadna ina poistovna)
- ak by mi diagnostikovali onkologicku chorobu, poistovna plati zmluvu za mna az do konca a to aj v pripade ak by som sa vyliecila (toto zevraj tiez nema ziadna ina poistovna)
- sirotske vyplacane mesacne. ja som dala 200€ ale da sa aj viac alebo menej. ostatne poistovne vyplacaju 1x rocne, co podla mna vobec nevyhovuje.
- super cena za kozmeticke operacie 1,20€/rok a poistna suma je 1000 €, ja som dala pre istotu 2000€ a platim 2,40 na rok...
ide sice o novy produkt, spustil sa len nedavno ale ked som si porovnavala vital zivot baby s inymi konecne prisiel niekto s prijemnymi cenami a zmysluplnou variabilitou.
tu zmluvu som pred podpisom luskala 5x, viem ju skoro naspamat, kludne sa pytajte 😎

tatrankamoja
13. nov 2012

@liz_lemon - tak ty si riadne mimo.....neviem, kto a kde ti vypočítal tú farbičku - ale buď bol mimo on - ten finančný poradca - alebo ty.....
farbička je jednoznačne najlepšia - viem to aj dokázať - nielen číslami - ale aj porovnaním ponúk medzi poisťovňami - dala som si vypracovať všetky - VŠETKY - a úroková sadzba pri farbičke sa nedá porovnať ani s konkurenciou a už vôbec nie z bankami. takže nerob zlú reklamu, lebo sa do toho vôbec nerozumieš.

tatrankamoja
13. nov 2012

@andreah25 - aby som celú tvoju úvahu uviedla na pravú mieru - všetky finančné inštitúcie sa modernizujú a vymýšľajú nové produkty....taktiež aj poisťovne....predsa nikto nechce vyhadzovať peniažky za poistenie, ktoré môže ale aj nemusí využiť....preto každé KAPITÁLOVÉ poistenie má aj kapitálovú - sporiacu - zložku - aby ste pri dovŕšení istého veku aj dostali vyplatené peniažky, ktoré to toho vrazíte....pričom úrazové poistenie na všetky možné riziká predstavuje napr. 3- 5 € !!!! teda úplne minimálna zložka. teraz nechápem načo platíte 92 € napr pre manžela - keď z toho vôbec nič nemusíte dostať (pokiaľ manžel bude žiť a zdravotne prosperovať).

tatrankamoja
13. nov 2012

@matozazzo tak ten manželov brat sa tak mohol hrabať v iných poisteniach !!!! NIE VO FARBIČKE !!!!! farbička pred 5 rokmi ešte ani nebola ! overte si fakty a potom tu vypisute !
farbička je kapitálové poistenie - to znamená, že nemôžte prerobiť - všetko, čo vložíte je VAŠE !!!!

tatrankamoja
13. nov 2012

@simca06022011 simi, prepáč, ale máš to zle. mám takú istú ponuku 40 € mám vypracovanú a uzavretú. teda ak sa to
prerátaš -
pri sporení do ponožky. 40E*12mesiacov*25rokov=12000€
pri sporení vo Farbičke - 40 € x 12 mesiacov x 25 rokov = 18 666 €!!!!

teda výnos - úrok - je 6666 !!!!

tak nech tu niekto argumentuje, že farbička je nevýhodná !!!!!

tatrankamoja
13. nov 2012

@sesil_ke vital život baby ani google nenašiel. to je spoločnosť, ktorá vznikla pred dvoma týždňami? 😒 😒 😒

liz_lemon
13. nov 2012

@tatrankamoja prosim napis ako si dosla na tych 18666, mna by to velmi zaujimalo

liz_lemon
13. nov 2012

@tatrankamoja ano, vsetko co vlozim je moje? aj za pripoistenia mi vratia? aj rocny poplatok mi vratia? aj dan z vynosu na konci poistnej doby mi daju? ty si to najprv vsetko pekne nastuduj a precitaj poistne podmienky, potom tu vypisuj

simca06022011
13. nov 2012

@tatrankamoja mam to dobre, prepisala som to rovno zo zmluvy...

simca06022011
13. nov 2012

@sesil_ke to bude asi amslico, ze? 🙂))

andreah25
13. nov 2012

@tatrankamoja Ak máš vo všetkom pravdu, čo si mi napísala, citujem:

,,aby som celú tvoju úvahu uviedla na pravú mieru - všetky finančné inštitúcie sa modernizujú a vymýšľajú nové produkty....taktiež aj poisťovne....predsa nikto nechce vyhadzovať peniažky za poistenie, ktoré môže ale aj nemusí využiť....preto každé KAPITÁLOVÉ poistenie má aj kapitálovú - sporiacu - zložku - aby ste pri dovŕšení istého veku aj dostali vyplatené peniažky, ktoré to toho vrazíte....pričom úrazové poistenie na všetky možné riziká predstavuje napr. 3- 5 € !!!! teda úplne minimálna zložka. teraz nechápem načo platíte 92 € napr pre manžela - keď z toho vôbec nič nemusíte dostať (pokiaľ manžel bude žiť a zdravotne prosperovať)."

.... tak potom mi uniká pointa podnikania poisťovacích spoločností.... kde teda zarábajú, keď nie na tom, čo tam ja vložím??? Ja nie som vôbec proti poisteniam, práve naopak, ja poistenia vysoko uznávam. ALE poistenie pokladám za zabezpečenie sa, nie na sporenie!!!

Ak za 3-5 eur si pokryjem akékoľvek riziká (aké tie riziká máš na mysli? - úraz? - to je dosť málo rizík, nie?) - tak kde si poisťovňa strhne ešte poplatky za zriadenie poistenia, za správu poistenia, za vedenie kapitálového účtu, za výpisy, za akýkoľvek zásah do poistenia - napr. mimoriadny vklad/výber, pozastavenie platenie poistenia, náklady s poistnou udalosťou a kade čo iné - treba si pozrieť cenníky poisťovní.... ktoré, si treba vyžiadať v poisťovni, nie všetky ich bežne majú na webových stránkach, alebo majú, ale sú tak schované, že ich nie je možné ľahko nájsť...

A prečo platím manželovi poistenie 92 eur mesačne, keď z toho nikdy nič nemusím mať ak bude zdravotne a životne prospievať??? Moja odpoveď: Čo ak nebude? Čo ak sa zajtra niečo stane a mne s malým ostane na krku 100tisícová hypotéka??? Myslím, že je to jednoduchá a jasná odpoveď na Tvoju otázku.

matozazzo
13. nov 2012

@tatrankamoja mate pravdu v tom, ze to nebolo pred 5 rokmi, ale neskor, a ked to dohladam, tak tu napisem aj presne vypocty...

simca06022011
13. nov 2012

@andreah25 Pokusim sa ti vysvetlit, ako funguje kapitalove poistenie. Co myslis ze robi poistovna s vyzbieranymi peniazmi? Samozrejem0,e ze jej nestoja len tak na uctoch, okrem toho, ze kryje skody ostatnym (preto je v podstate poistenie solidarne, lebo mne sa nemusi nic stat ale susedovi ano - ale ked sa nieco stane, nahrada skody je omnoho vacsia ako vlozene peniaze jednotlivca) v tom momente. Su na to vypocty, aka je pravdepodobnost, ze napr. niekoho z poistenych prejde auto a kolko ludi sa proti tomu poisti... podla toho je stanovena aj suma poistneho. Preto napr. ked chce niekto poistit nejaku "zvlastnost" dostane vysoke poistne, alebo rizikovy ludia maju vyssie poistky. Peniaze, ktore su ako kapitalove sporenie nazbierane, nezarabaju len tym, ze je to "poistka" a ze to vynesie poistnikovi mozno menej ako nakup cennych papierov. Ale aj tym, ze kym ich poistovna drzi, tak ich investuje a teda prave na tych peniazoch zaraba. Cize nie je to tak, ze ja nemozem dostat za svoje peniaze viac (nejaky ten urok), mozem a aj dostanem... ale v pripade, ze by som tie peniaze investovala na burze dostala by som viac, ale podstupovala by som aj vacsie riziko (OMNOHO vacsie). Ja za vedenie uctu neplatim nic, poistovna si totiz nic ine nestrhava.. mas stanovenu pevnu platbu, v tej mas poistne (ake si vyberies..) + pevnu sumu na sporenie. Nic sa nikde nestrhava... Podla mna si tento produkt mylis s kapitalovymi investiciami v banke (podielove fondy a aj terminovane vklady), pretoze ta ma taketo platby a moze sa do neho svojvolne zasahovat (iInvest Tatrabanky a pod.)...Podla mna kapitalove poistenie je prave o zabezpeceni sa, nie je to o tom, ze za rok zarobim spekulaciami tisice eur... ale ide o to, aby moje dieta (v tomto konkretnom pripade), dostalo do startu noveho zivota po 18/25tke nejake peniaze.. ja osobne som si pripoistila aj to, keby som nemohla tieto jej splatky platit... jednoznacne treba povedat, ze setrenie na vkladnych knizkach a uctoch DAVNO nevynasa nic... skor sa ide do minusu...cize toto je lepsia volba, nie? 🙂

simca06022011
13. nov 2012

@liz_lemon pripoistenia sa ti nikdy nevratia, preco by sa mali? Socialna poistovna alebo zdravotna ti nieco niekedy vrati? 🙂 Nikdy nic... a tiez je to poistovna. A pripoistenia su oproti tym platbam uuuuplne minimalne. A aj peniaze ake dostanes za uraz su neporovnatelne vyssie... 🙂

liz_lemon
13. nov 2012

@simca06022011 najprv si precitaj, na co som tak reagovala, ja tomu rozumiem, nie ako tie, co ste si popoistovali deti

simca06022011
13. nov 2012

@liz_lemon neurazaj laskavo.. ja sa tomu nahodou tiez velmi dobre rozumiem a rozhodla som sa tak ako som sa rozhodla... skor v tvojom pripade, mi to pride ako totalna zatrpknutost voci financnym instituciam 🙂))
Viem na co si reagovala, na "vsetko co vlozite je vase" od tatrankamoja 🙂 Co je diskutabilne, ale @tatrankamoja hadam myslela kapitalovu cast poistenia 🙂 Inak neviem... 🙂) Aj ked tu zmluvu jej by som rada videla.. lebo tie cisla z mojej som prepisala priamo zo zmluvy🙂

@tatranka moja, ak mi tu zmluvu naskenujes (to potvrdenie z poistovne co prislo postou - kde su tie sumy rozpisane), budem ti vdacna a hned sa letim dohadovat do poistovne.. lebo to mas potom veeeelmi dobru poistku a ten moj poistovatel ma velmi nahneval 🙂))

liz_lemon
13. nov 2012

@simca06022011 nerozumies tomu ani trosku, inak by si sa nedala nachytat, a uz vobec by si nenaletela niekomu, kto "vyratal" zisk 6666 E, ved to je taka blbost...

simca06022011
13. nov 2012

@liz_lemon no mne nikto taky zisk nevyratal a podla zisku som si ani nic nevyberala 🙂)) mudra si ako radio.... by ma zaujimalo z kde beries tolko vedomosti o tom ? 🙂))

andreah25
13. nov 2012

@simca06022011 Moja, ja som starý bankár, takže viem, ako funguje investovanie a určite si nič nemýlim s kapitálovými investíciami v banke. Je jedno, či sa jedná o banku alebo o poisťovňu - obe robia tak, aby zarobili - fungujú presne rovnako ako akýkoľvek iný podnikateľský subjekt - fungujú presne tak, ako by som robila ja alebo Ty za účelom zisku, keby sme podnikali, čiže toto mi vôbec vysvetľovať nemusíš 😀 . A viem, ako funguje kapitálové poistenie - je Ti v ňom garantovaná iba technická úroková miera, tzn. napr. na tento rok to môže byť 3%p.a. - no budúci rok to môže byť len 0,1% p.a. Áno, každá poisťovňa sa hrdí tým, že sa môžeš podielať aj na výnosoch, ktoré ona zarobí na investovaní Tvojich peňazí, ale povedzme si to reálne - poisťovňa má s Tvojim poistením nemalé náklady (minimálne províziu človeku, ktorý Ti poistku urobil, potom provízia nadriadenému toho poistného agenta, potom provízia nadriadenému nadriadeného poistného agenta atď - z Tvojej poistky žije celý kolos nazývajúci sa životná poisťovňa - takže žiadne podiely na výnosoch neočakávaj - a to som ešte nespomenula náklady na investovanie, ktoré poisťovňa má, ktoré štandardne dá zaplatiť poistenému a ani o tom nemusí vedieť) - čiže ak mi niekto povie, že má za mesačnú platbu 5 eur poistené veškeré riziká, tak ho akurát tak vysmejem.

Len tak pre info, hoď sem tie riziká, ktoré máš kryté za tých 5 eur a s akými poistnými sumami a taktiež podmienky za akých Ti bude poistná suma vyplatená... ono totiž často záleží aj na tých podmienkach na vyplatenie...........
Takže osobne sa rozumiem poisteniu minimálne toľko koľko Ty, ak nie viac - ber to prosím bez urážky, o to mi vôbec nejde.
A ešte raz prizvukujem, nie som proti poisteniu, poistenie odporúčam, ale pozerám sa na to reálne, bez nasadených ružových okuliarov a som si vedomá, že platbou poistného živím neskutočné množstvo ľudí a že ak sa nič nestane, tak poistné boli vlastne vyhodené peniaze von oknom - no ak sa stane, budem rada, ak sa o mňa aspoň niekto finančne postará........
Už len slovo poistenie znamená, že sa poisťujem voči nejakým rizikám. So sporením to iba poisťovne začali spájať kvôli atraktivite, ale osobne som názoru, že tým akurát urobili produkty neprehľadné a často i zavádzajúce.
To je odo mňa do tejto témy všetko. Majte sa tu krásne 😀 a virtuálne sa tu nepozabíjajte....

simca06022011
13. nov 2012

@andreah25 stary bankar asi nie, na to si mlada :P Je diskutabilne ake poistne kritie potrebuje male dieta v detskej poistke... a ja sa s nikym nepotrebujem zabijat, financie som studovala a stale v nich pracujem, ruzove okuliare ani nahodou nenosim 🙂 dlho mi trvalo kym so si nejakry produkt vybrala a stale tvrdim lepsie je nieco ako nic... 🙂 Dobru noc 🙂

sesil_ke
14. nov 2012

@tatrankamoja poistovna UNIQA ( www.uniqa.sk )

sesil_ke
14. nov 2012
tatrankamoja
Odpoveď bola odstránená
kubankakubanka
14. nov 2012

dukatik

liz_lemon
14. nov 2012

@tatrankamoja poistovaci agenti nie su zamestnanci poistovne, su to cudzi ludia, podnikatelia (vacsinou zivnostnici), takze to nie su ziadni "moji ludia"
ano, su trapni asi tak 90% z nich su ludia, ktori zarabaju na nevedomosti ludi, ako ste vy, natlacia vam do hlav vety, ktore ich ucia na skoleniach, cele je to smiesne, a ja nechapem, ze sa najde tolko ludi, co im veria
radsej mi napis, ako si dosla k zisku 6666 E, mas moznost ma presvedcit, ze poistky su to najlepsie na trhu, tak do toho

sesil_ke
14. nov 2012

@liz_lemon podla mojich skusenosti jej pravdepodobne nejaky "obchodnik" ukazal nejaku peknu projekciu vynosov s predpokladanym urocenim min. 8% p.a. ... 😒

tatrankamoja
15. nov 2012

@liz_lemon mňa konkrétne vôbec netrápi, či poisťovací agenti sú zamestnancami alebo nie. v tvojom prípade som sa skôr snažila poukázať na fakt, že ty sama robíš v poisťovni a ľudia, z ktorých žiješ sú podľa teba trápni...smutné, ty musíš byť vo veľmi smutnej až zúfalej životnej situácii, keď toto napíšeš. veľmi ťa ľutujem.
ja nikomu nič netlačím do hlavy - som doma s detičkami - teda ja nezarábam na nevedomosti ľudí - ako strašne si v omyle....zase ťa musím poľutovať.....
a čo sa týka toho zisku - urob si vlastný prieskum na trhu s detskými finančnými produktami a uvidíš. ja ťa nepotrebujem o ničom presviedčať - nato si pre mňa príliš bezvýznamná osoba ..... 😉

tatrankamoja
15. nov 2012

@liz_lemon teda nefandi si toľko - nemáš na to.....
😒 😒 😒

katulka84
1. dec 2012

fuuuha to je debata 🙂 Ja robim uz 3 roky priamo v AMSLICU a poviem vam poistky su velmi dobre a zatial sme nemali ani ziadny problem pri vyplacani peniazkov ani pri urazoch ci chorobach.Takze ja odporucam jedine Amslico.

katka90
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2