Ktoré poistenie pre dieťa je najlepšie?

petruska89
20. jan 2016

Prosím Vás poradte mi , ktoré positenie je najlepšie pre deti?
Aegon -Allianz-Generali-Metlife?
ďakujem za každú radu

havana_frost
20. jan 2016

@petruska89 Čo chceš poistiť? Určite nespájaj poistenie so šetrením, to nie je nikdy (finančne) výhodne. Teda, iba pre poisťovnu.

monkasponka
20. jan 2016

@petruska89 to záleží hlavne aj od toho čo presne chceš dať poistiť, možností je veľa, myslím si, že to skôr závisí od toho kto ti poistku robí, ako ti ju vyskladá podľa toho čo potrebuješ, a možno teda aj od referenciií ako vyplácajú.
alebo www.akepoistenie.sk

georgeo
20. jan 2016

Záleží na správnom nastavení zmluvy. Na to aby to tak bolo treba mať dobrého poradcu, ktorý naozaj vysvetlí, poradí a nič nezamlčí 🙂 nie je pravda, že sporenie v poisťovni je nevýhodné, je to však tiež o nastavení. 🙂

havana_frost
20. jan 2016

@georgeo By som odporučila prečítať si pár blogov, ešte ani jeden som nenašla kde by odporúčali sporiť cez poistku. Naopak, mnoho sa dá nájsť, ktoré tento omyl vyvracajú. Už terminovaný vklad je lepší ako kapitálové životné poistenie.
napr:
http://www.investicnyblog.sk/2013/08/kde-nespor...

evittam
20. jan 2016

V živote by som nedala ani cent na nejaké poistenie, vkladnú knižku, termínované vklady a neviem čo ešte.....

katkamario
21. jan 2016

Ahoj, záleží na tom, čo od poistenia svojho dieťaťa očakávaš...iba sporenie? poistenie menších úrazov? ochranu a pomoc s financiami v zložitých situáciách?... a podľa toho sa rozhodnúť. Osobne si myslím, že poistením treba riešiť hlavne vážnejšie situácie, ktoré určite ovplyvnia plynulý chod rodiny - či už je to invalidita dospelého, trvalé následky úrazom, kritické choroby a tieto riziká pripoistiť.
Keby som si mala vybrať investičné vs. kapitálové, tak osobne sa mi osvedčilo kapitálové poistenie, kde od začiatku viem, akú poistnú sumu na konci poistenia dostanem. Skús si pozrieť aj detské kapitálové poistenie UNIQAČIK (od UNIQA poisťovne), kde si môžeš vyskladať svoje ideálne poistenie z viacerých balíčkov a je možné mať poistenie už od 10 € mesačne. Zaujímavé sú napr. aj asistenčné služby, ktoré sa dajú pripoistiť a získaš tým napr. lekára na telefóne alebo ubytovanie s dieťaťom pri hospitalizácii...viac sa dočítaš v mojich článkoch:
https://www.modrykonik.sk/blog/katkamario/article/uniqacik-sutaz-1-cast-o0214o/
https://www.modrykonik.sk/blog/katkamario/article/uniqacik-2-cast-ulrcv8/
https://www.modrykonik.sk/blog/katkamario/article/uniqacik-3-cast-posledna--vdz9xp/
.. alebo sa na mňa obráť ak ťa ešte niečo zaujíma 🙂
a nezabudni, hlavne si treba vybrať dobrého poradcu, aby si mala zmluvu dobre nastavenú,(ja poradca nie som🙂) Držím palce

georgeo
21. jan 2016

@havana_frost To je pravda, myslím o kapitálovom sporení, ale v poisťovni sa nemusí automaticky sporiť v kapitál, väčšina produktov je investičných, to je investovanie do podiel. fondov. A hlavne detské, napr. konkrétne Allianz Farbička je už len investičná.

cisko39
22. jan 2016

@petruska89 ak chcete niečo ozaj kvalitné tak by som sa rozhodoval medzi Allianz (farbiča) a Amslico (snoopy)
osobne by som si vybral Allianz,moje deti to majú všetci štyria

petruska89
autor
22. jan 2016

ďakujem za rady ,

mar005
22. jan 2016

@petruska89 - nedavajte si ziadnych pozieracov penazi typu Farbicka, ci Snopik.. To je doreb len pre proviziu a pre poistovnu. Doporucujem klasicke rizikove poistenie, kde dospely bude poisteni len symbolicky a dieta pripoistene na veci, ktore chcete. Viac ako 20 eur mesacne nebudete platit...Dopodrucam, Generaly, Axa, Uniqua.

evittam
22. jan 2016

@mar005 Jasnéééé, Farbicka, či Snopik sú požierači peňazí a Generali,Axa, Uniqua a ostatní "agenti s teplou vodou" už nie... 😀 😀 😀 😀 Dávno som sa tak dobre nezabavila. Ďakujem.

szaylent
22. jan 2016

@petruska89 - Najlepšie poistenie pre dieta je paradoxne dobré poistenie pre rodičov. Ak sa zamyslíte poistenie kryje finančnú stratu - ak Vy alebo Váš manžel ochoriete, alebo nedajbože sa stanete invalidom alebo zomriete, tak Vaša rodina to pocíti finančne ale ak sa stane niečo Vášmu dieťaťu finančne to nepocítite. Teraz sa nebavím o emocionálnych následkoch.
Ak áno, poistite Vaše dieťa na kritické choroby a na úrazy. Neriešte žiadnu Farbičku ani Snoopyho. Sú plné poplatkov a musíte cez nich aj šetriť. Ale provízie sú za to samozrejme pekné - preto ich Vám budú do nekonečna odporúčať kváziporadcovia.
Riešte poistenie cez rizikové poistenie, rádovo do 15 eur dostanete Full poistku pre vaše dieťa a ak chcete mu/jej šetriť do budúcna, riešte to cez podielové fondy ale nie cez poistky.
Pre viac info Vám poskytnem viac info v prípade potreby aj reálne možnosti.

mar005
23. jan 2016

@szaylent - prihrievame polievocku, ze ?;)

mar005
23. jan 2016

@evittam - trosku sa mylite- je rozdiel rizikova zivotna poistka a investicna zivotna poistka..

evittam
23. jan 2016

@mar005 Ako som už raz niekde napísala - áno rozdiel to možno je, ale sú to úplne zbytočné investície a peniaze vyhodené "von oknom" aspoň určite pre mňa a moju rodinu, my investujeme určite ináč a istejšie.... 😉

petruska89
autor
23. jan 2016

@evittam ako?

evittam
23. jan 2016

@petruska89 Zlato, pozemky, je viac možností - áno viem na tie pozemky treba viac peňazí, to zlato je v pohode....investičné myslím. 😉

alicka850
23. jan 2016

Ja mam pre malu Farbicku od Allianz, nastavila som si cielovu sumu ktoru chcem nasetrit a dala som si tam pripoistit rizikove choroby. V pripade mojej invalidity al.smrti jej poistovna az do dospelosti bude poistku platit. Mame to 3 roky a uz sme mali jeden uraz a bez problemov nam vyplatili poistku a nie malo. Hlavne tam mam tie kriticke choroby pripoistene,keby nedajboze ochorela vazne a ja som musela koli tomu prestat pracovat,platili by mi denne urcenu sumu az do vyliecenia. Takze mne sa to zdalo vyhodne a podobny produkt som inde nenasla.

petruska89
autor
23. jan 2016

A to ako?

petruska89
autor
23. jan 2016

@alicka850 ved aj ine poistovne maju tieto veci

alicka850
23. jan 2016

@petruska89 ano ale su tam rozdiely. Velmi podobne mi prislo od Kooperativy,ale ked mi to prepocitala,za to iste tu platim menej.

szaylent
23. jan 2016

@mar005 - prečo je problém, že niekto sa prizná že sa venuje financiám a aj v nich sa vyzná? A @evittam , ak si prerátate aká je marža na ,,zlatom,, šetrení, sme minimálne na nákladovosti na úrovni investičných poistiek.

mar005
24. jan 2016

@evittam -co budete robit, ked v pripade potreby budete chciet predat zlato, ci pozemky ale budu sa predavat lacnejsie ako ste kupili? :-0

evittam
24. jan 2016

@mar005 Toho sa určite nebojím. 😉 😝

8pete9
25. jan 2016

Farbicka sa oplati. Aj Snoopy ci ine IZP. Pre sprostredkovatelov, cez ktorych to uzatvarate.
Hlavny problem v tychto "setriacich" poistkach je to ze sa tvaria ako super produkt, pritom malokto vie ze prve dva roky vasho sporenia ide do ciernej diery a uz ich nikdy neuvidite. Dalej su tu zdvojene poplatky, pritom ide o investovanie do podielovych fondov, ktore by bolo ovela lacnejsie, keby medzi klientmi a fondami nebola poistovna, ktore zozerie cast uspor.
Investicne ZP je brutalne zlozity produkt, pri ktorom aj poradcovia maju problem pochopit detaily, ktore su dolezite. A potom mozno niekedy aj v nevedomosti presviedcaju klientov o vyhodnosti tychto paproduktov, pritom sami nevedia, co vsetko sa za tym skryva. "Vyhod" je samozrejme vela. Vselijake pripoistenia a benefity, len ci to za to stoji.

Allianz ma dobry image co sa tyka poistneho plnenia, to sa neda upriet. Ale prosim Vas, ked poistenie, tak bez sporenia!

Vrcholom mojich zazitkov s tymito produktami bolo ked manzelke volali "poradkyne" par dni po prichode z nemocnice, pricom si nebola vedoma ze by niekomu davala cislo. Samozrejme s ponukou "doleziteho" poistenia a sporenia pre nase cerstvo narodene dieta.

Prajem kazdej mamicke vela zdaru pri rozhodovani!

petrazkn
25. jan 2016

My mame dlhe roky poistenie od Komunalnej poistovne a sme spokojni.Vyplacaju aj bezne urazy aj mensie, pobyt v nemocnici atd.Vidim ze si z NZ mozem dat aj kontakt na jednu pani, pride aj k Vam domov ak treba...za vypocutie nic nedas...

alicka850
26. jan 2016

@8pete9 ja som to pocitala,ze keby jej tu istu sumu posielam na obycajny ucet,nasporim tolko isto ako ked jej to posielam na farbicku. Ano,nezhonotim o uroky,ale zas mam poistenie. Uz sme mali uraz a dostali sme viac,ako keby jej to posielam na termin.ucet a zarobim na urokoch. Dalsia vec je,ze ked otrcim kopyta, budu jej to sporenie platit do dospelosti.Pre mna to je vyhodny produkt. Napiste konkretne aky produkt odporucate vy?

alicka850
26. jan 2016

@8pete9 ja som na to prisla,odkial maju poistovaci cisla. V porodnici dostava kazda mamicka take boxy darcekove a treba k tomu vypisat karticku,samozrejme s t.cislom ☺

szaylent
26. jan 2016

@alicka850 - poistenia sa už dajú spraviť aj bez sporenia. Teda mali by ste pre Vaše dieťa to isté krytie o čom ste písali. A Bola by to za omnoho nižšiu cenu. Viď napr. porovnávač rizikových poistení na www.totalmoney.sk. A tých 10-20 eur šetrite nie na terminovanom vklade ale v garantovaných fondoch s 3.3% ným úrokom. To je alternatíva, a nie že žiadne poistenie a terminovaný vklad - lebo sa bojím že máte milnú predstavu o možných alternatívach.

petruska89
autor
26. jan 2016

@petrazkn dakujem pekne ale o nu nestojim videla som vela jeej zmluv a poveim vam ani jedna neni dobre nastavena:(