icon

Kúpa bytu

8. jan 2022

S priateľom riešime kupu bytu, sme mladí 25r obaja, stála robota uz 2 roky, manželia niesme tak skoro ani nebudeme, byvame momentálne v prenájme... Začali sme riešiť vlastné bývanie lebo ceny bytov sú strašne a bude len a len rásť neverím ze príde zázračný prepad cien. Priateľ nechce ani počuť o tom ze byt kúpime spolu na polky, že ho kúpi on zoberie hypo atd atd ja budem len niečo prispievať na energie, splacanie hypotéky odomna samozrejme nechce... Zacala som uvažovať zeby som teda kúpila byt aj ja sama a nechala v prenájme... Ale teraz tie ceny 😬😬 pod 120 000 uz pomaly ani 2 izbak nekúpiš, a fakt sa bojim toľko sa zadlzit, normálne mam oci pre plač ked vidim tie strašne ceny, fakt neviem co mam robiť... Jemu dajú hypo tak 150 000 co mi dnešných cenách je na stary 3 izbak alebo nový 2 izbak... Mne tak 120 000 mozno mam kúpiť 1 izbak a dag do prenájmu? Co robiť

Strana
z4
johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jan 2022

@johnnyboi napisala som "tak mozno".... Nie len

janetinka27
9. jan 2022

skuste sa este o tom porozpravat. pocita s tebou do buducnosti? pocitas s nim ty? ked zostanete spolu zit, ako budete riesit financie? planujete si zalozit rodinu? neviem,co je to dnes za doba,ze nikto s nikym nepocita. kazdy si dava na druheho pozor,zvlast na partnera. ak spolu len chodite a sami neviete co budete od druheho chciet o rok,dva,tri,potom zite tak, ako keby ste spolu byt nemali. dvojica je rada,ak utiahne hypoteku na jeden byt, nie aby to tahal kazdy sam za seba.ked sa rozhodnete zostat spolu, mozno pojdes na rodicak a budete sa musiet zvrtat,lebo dve hypoteky. ak to utiahnete,tak potom je to na vas, nehnutelnosti su dobra investicia,ale hypoteka vas zatazi.

desore
9. jan 2022

Idealne je obecny byt. Zaplatis akontaciu cca 1500E a byvas. Pekne 2-3 izbove byty v novostavbach. Za 1 izbovy, vratane energii, internetu cca 180 E. Uzivas si zivot, cestujes a smejes sa z tych, ktori platia 100 tisicove hypoteky. Aj toto je slovenska realita. Vola sa to vypocitavost.

autor
9. jan 2022

@desore myslíš mestské sociálne nájomné byty?... Nesplname podmienky..... Ja nemám trvaly pobyt v meste kde aktuálne zijem, a s priateľ vlastní časť domu po babke a to nemôže ak chce sociálny najomny byt.... a aj keby do toho by sme nechceli ist niesme na tom chvalabohu tak zle

sasa1310
10. jan 2022

@desore a my čo splácame hypotéky a nadobúdame majetky sa smejeme potom z vás. Lebo v každom meste sa dostaneš k nájomnému bytu len tak. Hlavne v BA. A pochybujem, že pri našom príjme, by sme mali nárok na nájomný byt

desore
10. jan 2022

@sasa1310 Preco sa smejes zo mna? Ja nebyvam v socialnom byte a nemam nehnutelnosti zatazene uverom a nikdy som ani nemala. Opisala som situaciu aka existuje.
Predstav si, ze som tvrdo studovala v zahranici, aby som mohla mat dobre platenu placu. Trosku si trafila vedla. 😉

Strana
z4