Kúpa domu 30 km od práce
Ahojte,
kúpili by ste dom 30km od mesta (práce)? Zaujímal by ma váš názor, či je to podľa vás ďaleko, alebo by ste to v pohode zvládali, prípadne či to tak máte aj vy. 😄
@123kika1234 budete závislí od auta alebo 35 min je to aj verejnou dopravou? Lebo lokalita je základ. A tobôž ak uvažujete nad deťmi.
Ja som žila 20 km od BA, teraz BA. Uz nikdy by som nešla mimo. Viac času na zivot
@123kika1234 Tak aj keby robíte občas home office, k lekárovi treba ísť do mesta, do drogérie, lekárne, na nákup lebo ak je tam malý obchodík tak je to tam drahé a nič nemajú, to je obchod fakt iba ak niečo vypadne. Pozrela som tvoj profil, máš vysoké IQ, tak predpokladám, že sa nechceš zahrabať niekde v diere a výjisť z nej raz za mesiac na veľký nákup, že potrebuješ aj kultúru, ísť sa najesť, na kávu a tak. Ako sú ľudia, čo fakt takto žijú v takýchto dedinách a najdalej boli v tom okresnom meste a chodia tam raz mesačne, ale predpokladám že ty taká nie si. A čo zima? Žilinský kraj máva aj sneh, poľadovicu, do tej dedinky asi nie je dialnica, cesta môže byť často zlá a neupravená, lebo najprv sa robia cesty prvej triedy a dialnice... Vzdialenosť nad 15 km od mesta je za mňa maximálne na chatu, to sú už diery, síce s peknou prírodou, ale pre každodenný život nepraktické.
Ja bývam 8 km od mesta, pri dialnici, v meste som skôr ako ľudia z jedného sídliska, kedže pri dialnici cestári sem zbehnú, teda cesty ok, to je iné, pracujem inak tiež home office a aj tak možno jeden deň z týždňa nie som v meste a ostávam tu, vždy treba či nákup, lekár, idem na kávu a tak. Ja si neviem predstaviť byť takto niekde na dedine zavretá.
Ďakujem baby za vaše názory a rady..nakoniec sme sa rozhodli pre dom, ktorý je tak cca 15 min. do centra mesta.
7km do centra. 😄
@123kika1234 presne toto som spravila, a časom som to vzdala. 30 km ráno aj poobede, v každom ročnom období, v každom počasí, či pršalo alebo bola poľadovica. Cesty boli stále rozbitejšie, benzín čoraz drahší, bolo to kopec času a peňazí. Nakoniec som odišla z práce o čom sa mi pri kúpe domu ani nesnívalo. Ale v satelite, odkiaľ som bola a kde som pracovala, boli také ceny nehnuteľností, že som nemala šancu dostať takú hypotéku, aby som tam kúpila čokoľvek, preto som kúpila o tých 30km ďalej. Ale je to veľa, človeka to zunuje. A to šoférujem veľmi rada.
Ja som si uz zvykol na zivot v krajskom meste, ...ked aj vecer sa doma spamatame, ze treba nieco z obchodu, z lekarne ...detom daco do skoly, zosity atd ...peso 10-15min a vybavim. Prip. prichadza sezona bicykla 🙂
@123kika1234 za mňa radšej v meste ako v diere. A radšej budem aj viac dochádzať.len aby som ostal v meste

@123kika1234 Podla mna, 30 km je nic. Hlavne, ak dom by si mala podla svojich predstav.