icon

Kúpa domu 30 km od práce

123kika1234
9. mar 2025

Ahojte,
kúpili by ste dom 30km od mesta (práce)? Zaujímal by ma váš názor, či je to podľa vás ďaleko, alebo by ste to v pohode zvládali, prípadne či to tak máte aj vy. 😄

Strana
z2
rosavia
10. mar 2025

@123kika1234 Podla mna, 30 km je nic. Hlavne, ak dom by si mala podla svojich predstav.

zmrzlinka2021
11. mar 2025

@123kika1234 budete závislí od auta alebo 35 min je to aj verejnou dopravou? Lebo lokalita je základ. A tobôž ak uvažujete nad deťmi.
Ja som žila 20 km od BA, teraz BA. Uz nikdy by som nešla mimo. Viac času na zivot

marsmykkok
11. mar 2025

@123kika1234 Tak aj keby robíte občas home office, k lekárovi treba ísť do mesta, do drogérie, lekárne, na nákup lebo ak je tam malý obchodík tak je to tam drahé a nič nemajú, to je obchod fakt iba ak niečo vypadne. Pozrela som tvoj profil, máš vysoké IQ, tak predpokladám, že sa nechceš zahrabať niekde v diere a výjisť z nej raz za mesiac na veľký nákup, že potrebuješ aj kultúru, ísť sa najesť, na kávu a tak. Ako sú ľudia, čo fakt takto žijú v takýchto dedinách a najdalej boli v tom okresnom meste a chodia tam raz mesačne, ale predpokladám že ty taká nie si. A čo zima? Žilinský kraj máva aj sneh, poľadovicu, do tej dedinky asi nie je dialnica, cesta môže byť často zlá a neupravená, lebo najprv sa robia cesty prvej triedy a dialnice... Vzdialenosť nad 15 km od mesta je za mňa maximálne na chatu, to sú už diery, síce s peknou prírodou, ale pre každodenný život nepraktické.
Ja bývam 8 km od mesta, pri dialnici, v meste som skôr ako ľudia z jedného sídliska, kedže pri dialnici cestári sem zbehnú, teda cesty ok, to je iné, pracujem inak tiež home office a aj tak možno jeden deň z týždňa nie som v meste a ostávam tu, vždy treba či nákup, lekár, idem na kávu a tak. Ja si neviem predstaviť byť takto niekde na dedine zavretá.

123kika1234
autor
11. mar 2025

Ďakujem baby za vaše názory a rady..nakoniec sme sa rozhodli pre dom, ktorý je tak cca 15 min. do centra mesta.
7km do centra. 😄

scila
11. mar 2025

@123kika1234 presne toto som spravila, a časom som to vzdala. 30 km ráno aj poobede, v každom ročnom období, v každom počasí, či pršalo alebo bola poľadovica. Cesty boli stále rozbitejšie, benzín čoraz drahší, bolo to kopec času a peňazí. Nakoniec som odišla z práce o čom sa mi pri kúpe domu ani nesnívalo. Ale v satelite, odkiaľ som bola a kde som pracovala, boli také ceny nehnuteľností, že som nemala šancu dostať takú hypotéku, aby som tam kúpila čokoľvek, preto som kúpila o tých 30km ďalej. Ale je to veľa, človeka to zunuje. A to šoférujem veľmi rada.

romino
11. mar 2025

Ja som si uz zvykol na zivot v krajskom meste, ...ked aj vecer sa doma spamatame, ze treba nieco z obchodu, z lekarne ...detom daco do skoly, zosity atd ...peso 10-15min a vybavim. Prip. prichadza sezona bicykla 🙂

michal711
11. mar 2025

@123kika1234 za mňa radšej v meste ako v diere. A radšej budem aj viac dochádzať.len aby som ostal v meste

Strana
z2