icon

Kúpa domu a hypotéka

kikuska1416
24. okt 2022

Ahojte 🙂
Rada by som uvítala reálne skúsenosti.
S manželom sme si kúpili byt pred 3 rokmi, obaja pracujúci.
Pred rokom sa nám narodila dcérka, môj príjem samozrejme klesol, zamestnanie som prerušila teda po skončení RD pôjdem na úrad práce.
Moja otázka znie: Ak by sme chceli predať byt a kúpiť dom, aká šanca je ze znova získame hypotéku a dofinancovanie, keď ja som na rodičovskom a uz mame jednu dcérku.
Prípadne nejaké nápady a rady pomôžu 🙂
Veľa rada by som sa presťahovala do domu, lebo mame prisposobivych susedov, tak snáď nájdem pochopenie a aspoň malú nádej ze sa to môže podariť 🙏🏻

Strana
z2
amiaja
25. okt 2022

@kikuska1416 urcite pockajte. Je skoda platit dan ked vam to nesuri. Uvidis co bude za dva roky. A na susedov sa vykasli. Ak si urobila maximum pre to aby dieta neobtazovalo pol baraku tak neries. Muz ma pravdu, nebudete chodit po spickach🙂

zmrzlinka2021
25. okt 2022

@kikuska1416
Prosim ta, nechap to ako rypanie, ale s prijmom 1000 eur v cistom, ty rodicak, asi smer urad prace by som urcite na vasom mieste nesla do ziadnej hypoteky a kupy domu a ver tomu ze to nie je len o 200 tis. EURach.
A pravdepodobne ty asi nebudes hladat job, kde zarobis aspon 2tis. v cistom...

Dieta treba krotit, dat aj koberec a hlavne slusne komunikovat so susedmi. Zivot v panelaku si vyzaduje urcitu mieru ohladuplnosti a kompromisov.

kiki234
25. okt 2022

Pockat kym prejde 5 rokov od kupi, v tom case budes uz zamestnana a potom sa vam to podari. Z platu 1000 eur plus rodicak nedostanete tolko kolko potrebujete. Teraz si mozete setrit nasledujuce 2 roky ak som to pochopila spravne a tym zmensit uver ktory budete brat. Drzim palce aby vam vsetko vyslo 🙂

kvietocek87
16. feb 2023

@kikuska1416 o dom sa treba starať....roky pribúdajú, deti vypadnú z domu a čo budete robiť.Z dôchodku ťahať a nedajbože partner umrie.Treba rozmýšľať aj pragmaticky.Vzdusne zámky je ľahko stavať,len realita býva potom tvrdá

kvietocek87
16. feb 2023

@bodkolienka81 ja neviem či to teraz tí ľudia nevidia realitu života, či čo

Strana
z2