icon

Kúpa nehnuteľnosti na priateľovo meno za vaše peniaze

7. aug 2022

Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.

Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?

Strana
z7
mamutka
8. aug 2022

Zbytočne sa riesi otázka dôvery, ta nestačí. Darmo budem veriť partnerovi, ked všetci vieme ze sa stávajú nešťastia, úrazy, nehody. Keby som taketo niečo urobila a čokoľvek sa stane, tak pri niektorých členoch rodiny by som veru tie peniaze už nikdy nevidela. Zbytočné riziko. Je fajn ze vám to vyšlo a ze to klaplo a nič zlé sa nestalo. Nemá zmysel ísť do ľudí s tým, že nedôverujú svojim partnerom a pod. Stať sa môže všeličo a aj sa stáva. Nemusí byť za tým len rozchod pre neveru, ale aj problémy v práci, podnikaní, snaha skrývať to, lebo sa človek hanbí, skúša to riešiť, získať peniaze, dá sa na hazard, zostane závislý, niekto ho zneužije a oberie o peniaze...
Milión scenárov. Načo tu dráždiť ženy a ukazovať prstom, že aha, neveríš partnerovi!
Z nudy? Koľko rokov ste spolu? My si dôverujeme už 20 rokov. Ale z vyššie spomínaných dôvodov, ako su nehody a hrabiva rodina by som to neurobila kedysi. Dnes už sme dávno manželia.

liv1
8. aug 2022

Neverim, ze si zalozila tuto diskusiu a pritom uz davno mate vsetko poriesene. Urcite 😅

althejka
8. aug 2022

Nie. V nijakom obratenom sposobe

alguno
8. aug 2022

Nebuď hlúpa, chápem si zamilovaná, ale nevieš čo prinesie budúcnosť! Priateľ, ak ťa naozaj miluje, s tým nebude súhlasiť. Povedal by ti, sú to tvoje peniaze, len ty budeš majiteľka, tak je to správne.

banalu
8. aug 2022

Ok cisto teoreticka uvaha - das peniaze, priatel kupi nehnutelnost na seba. Pojde kupit na veceru rozky, zrazi ho auto na prechode pre chodcov. Zomrie. Co potom?
Nechcem byt morbidna, ale ked uz uzvazujes teoreticky a nie prakticky...
Ja som s muzom 11 rokov, skoro 12. Manzelia rok. A kym sme neboli manzelia ziadne vacsie peniaze do nehnutelnosti nepustil. Nehnutelnost bola na mna, lebo som si na nu brala hypo. A nechcela som aby investoval vela penazi, ak by sa nedajboze nieco stalo, tak by nemal narok ani na prd. Aj ked moji rodicia su ferovi ludia a urcite by ho vyrovnali... Ale clovek nikdy nevie 🤷🏻‍♀️
Vsetko oficialne na papier! Kupujuci moze byt len priatel, ale ty musis byt minimalne na LV ako spolumajitel!

rebeka7501
8. aug 2022

To nie je skriňa za 100,- €
Trošku zdravého rozumu.....

moonlight1210
8. aug 2022

Citam s porozumenim, preto ta konfrontujem.

Lebo, co robis, nie je pekne.
Prejavujes sposoby cloveka, co sa hada, ale nedokaze to konstruktivne. Odvadzas pozornost od miest, kde by si mohla teoreticky byt zatlacena do defenzivy, na ine temy.
Tu napriklad si rychlo zvrtla riesenie pratickej stranky takejto dohody s partnerom na otazku moralnu. Co su dve uplne odlisne aspkety. A bud preberas jeden, alebo druhy.
Ak to zmiesas, nikdy k nicomu nedospies. Neda sa to.
Preco to robis?

Dalsia vec, skopirujem ti hned z uvodu, co si pisala (ak ti este nedoslo, preco ludia spociatku reagovali inak a odradzali ta, teda z tvojho pohladu "utocili" na teba):
"Ešte nie sme manželia, ale naskytla sa možnosť kúpiť nehnuteľnosť za dobrú cenu. Keďže sme v zahraničí a je jednoduchšie, aby ju kúpil priateľ len na seba, tak to tak chceme spraviť. Peniaze na nehnuteľnosť budú však z mojich úspor, aj keď písaná by bola teda na neho.

Otázka znie, či by ste išli do toho vy so svojím súčasným partnerom?"

Dalsia vec:
Preco si zacala pisat v pritomnom case, ze sa to chystas uskutocnit?

Preco si potom napisala, ze uz to mas vyriesene, ak si to nechcela prezradzat, alebo tym napr. ovplyvnit diskusiu? Nezvladla si kritiku od niektorych? Strata kontroly nad diskusiou?

Ak si to chcela prezradit, preco si hned nenapisala, ze u vas ste to riesili takto, dopadlo to dobre, ale zaujima ta, ci by to aj ini tak riskli?

Takze moja otazka ostava: Naco toto cele bolo dobre?

acrobaleno
8. aug 2022

Ja len nechápem, že prečo v zahraničí môže kúpiť chlap a nie ty?

deedol
8. aug 2022

@acrobaleno niektore krajiny maju take zakony, ze len obcan danej krajiny moze kupit napr. podu v tej krajine - aby vsetko neskupili cudzinci.

acrobaleno
8. aug 2022

@deedol autorka nepovedala, že priateľ je cudzinec a že žijú v jeho krajine.

deedol
8. aug 2022

https://thairesidential.com/is-thailand-alone-h...
viem, len si domyslam. napisala, ze ziju v cudzine, tak tipujem, ze to je tento pripad.

vroni
8. aug 2022

Správne nemala otázka znieť, či dôverujeme, správna otázka mala znieť, či sme schopné vypnúť mozog a urobiť absolútnu sprostosť, ktorá len čírou náhodou neskončila katastrofou. Moja odpoveď je nie. Svojmu mužovi dôverujem v maximálnej možnej miere. Ale ruku do ohňa dám len sama za seba (a aj to nie vzdy).

safrani
8. aug 2022

Nie nikdy,moja dcéra sa takto dala oklamať a teraz nemá ani peniaze ani byvanie

dilino
8. aug 2022

Nikdy v živote by som nedala peniaze na bývanie ked to nie je na moje meno. Nikdy aby si horko nezaplakala pri rozchode. TY praktický kúpiš byt svojmu priateľovi nie sebe. Aj keby si dala u notára na zmluvu že v prípade rozchodu TI ich má vrátiť ked nebude mať čo úrobiš nič budeš ťahať za kratší koniec. Nehnuteľnosť bude na jeho meno TY budeš musieť dokladovať že si tie peniaze dala a súd mu nemôže príkazať že aby predal nehnuteľnosť a dal TI tvoje peniaze.Prečo ked sú to svoje peniaze nekúpiš TY.Ked ťa nabalachal že to bude tak dobre ver že nebude.Aj keby si mala tisic papierov nevymôžeš si tu čiastku.Nikto ho enprinúti predať nehnuteľnosť ešte prehráš súd budeš lplatiť právnikovy kopec penazi.NIKDY NEUROB TUTO CHYBU BUDES LUTOVAT.V prípade že by sa mu niečo stáne aj mladý zomierajú nedajbože tak si na ulici lebo nieste manželia TY žiaden právny nárok nemáš.Ak je slobodný a niečo sa stáne na dedičske konanie ked nemá ženu a deti budu volať rodičov.Mysliš že cudzich ľudi bude zaujimať že TY máš nejaký papier o pôžičke penazi nie nebude.Ostaneš s holým zádkom bez všetkeho an ulici.Veriť v dnešnej dobe už ani rodine by som neverila.Nie to cudziemu.Kúpi byt a čo ak sa následne s tebou rozide TY budeš musieť odisť a nemáš ani peniaze ani byt.A už sa k peniazom nikdy nedostaneš to mi ver.Neurob najväčšiu životnu chybú aby si nezaplakala veľmi horko.Za mňa nie ale rozhodnutie je na tebe.Keby ťa milovala toto by nežiadal asi ma niečo v pláne ak by si to urobila určite by sa zmenil o tisic stupňov to mi ver.Hoci koho si tam dovedie musiš byť ticho byt je jeho aj ked za tvoje peniaze.Ked si tam donesie iné dievča musiš byť ticho lebo ťa vyhodi a papiere o tom že si tam dala peniaze si môžeš dať za klobúk.

vevesh
8. aug 2022

Preco su vsetky odpovede autorky zmazane??????

dilino
8. aug 2022

@safrani to vážne páne bože katastrofa že niekto tak dokaže oklamať druhého.

dilino
8. aug 2022

@vevesh lebo asi robila len nejaký prieskum chcela niečo vedieť a téma je vymyslená. Lebo normálna žena v 21 storočí tak nemôže zmýšľať .A okrem toho zmazala všetky svoje odpovede.

casavina
8. aug 2022

@vevesh zjavne čakala iné odpovede...ak to je vôbec real..

moonlight1210
8. aug 2022

@vevesh lebo v nich prezradila, ze ten byt (ktory v uvode pise, ze ide este len kupovat s priatelom) sa uz davno kupil a uz ma vyrieseny aj prepis na seba, aj su uz manzelia.
Ked jej pisali nech to nerobi, ze moze olutovat a je to hlupy napad, tak tym chcela ukazat, ze jej sa ta dovera vyplatila a mylia sa oni.

A cela diskusia nemala byt o tom, co ide urobit, ale proste o tom, ze ak niekto nedoveroval ako ona, tak v skutocnosti partnera nemiluje a je vypocitavy.

Aspon tak to nakoniec od autorky vypalilo. Nez zmazala svoje odpovede.

Myslim, ze keby mohla, tak zmaze celu diskusiu. Ale to ako anonymka nemoze. Najskor o to uz poziadala admina a zachvilu to tu nebude.
A autorka si zalozi dalsiu, uz X diskusiu na temu: preco tu hned kazdeho zhodia, ak ma iny nazor?

gale987
8. aug 2022

Aj moja kamoška tak verila partnerovi s ktorým má dokonca dve deti. Ved sa predsa lubili, pekne sa k nej správal, majú spolu rodinu. Odišla s holým zadkom a dvomi malými deťmi 🤷‍♀️ prepáč ale v dnešnej dobe už rozumný človek takto neuvažuje. Pokiaľ sa ľúbite aj tomu druhému bude záležať na tom aby aj po právnej stránke bolo všetko ako ma byt, tu sa s dôverou bude oháňať len blbec

ibajaanikiny
8. aug 2022

@jajanka31 neviem,co sa durdis. Ty si zacala,ze mas aj zmluvu,tak som odpovedala,ze nie je zmluva,ako zmluva🙂 ako ju mas napisanu,to je tvoja/vasa vec… a je mi uprimne jedno,kto ma aky level dovery nastaveny,aj tak si kazdy urobi podla seba. Tvoju odpoved som poopravila,vyjadrila svoj nazor a tam to padlo…

aandrea9
8. aug 2022

@beata_k nie je isté, či by ich niekedy videla naspäť. Ľudia vedia byť veľmi "šikovní "...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mable123
8. aug 2022

Ja nechapem preco silnou mocou ludia hladaju problemy... Co ak ma bokovku a skoncis s holym zadkom na praskoch ?

lienka.7
8. aug 2022

Blaznis????

michal711
8. aug 2022

Nie nikdy

martabubu
8. aug 2022

Ani s manželom dokonca aby len moje peniaze a len na neho

maciatkolulu
8. aug 2022

@acrobaleno no co ti poviem.... Ja som neverila, dlho, pre dlho, že je to úplný k... Ale tak pochopila som. Smutne kvôli deťom to bolo a v podstate aj je. Ale našťastie už neriešim, rieši si to už samé. Ja mam uz iné radosti, starosti

voucher
8. aug 2022

Pekná vymyslená vagínovina... Že na toto ešte dnes aj niekto skočí 😁

saman88
13. nov 2022

Blbosť v žiadnom prípade. Už len ten argument že je to jednoduchšie len na jeho meno je divný.

Strana
z7