icon

Kúpili by ste dom na strednom Slovensku za 240 000 eur?

7. jan 2023

Na strednom Slovensku cca za 240 000,- alebo počkali? Vlastné zdroje okolo 140 000,- ale mne sa to zdá jednoducho veľa. I keď na výber tu veľa nehnuteľnosti nie je.

jankaa26
7. jan 2023

Pisem v dobrom. Aby si nebola prekvapena kolko ta vyjde dom. Nezda sa to. My sme zacali stavat presne na zaciatku pandémie v 2020. Zacina rok 2023 a tak ako islo vsetko hore. Rodiny, ktore zacali stavat cca plus minus rok po nas nevedia dostavat domy a nie este zariadit. A to su domy nie mega veľké, klasicky bungalov. Ani maly ani velky. Hruba stavba,to sa da a potom to zacina. Mate plus,ze by ste mohli mat pozemok. Ale za dva roky, to je dlha doba. A ked ma niekto predstavu ze všetko pojde rapidne dole,tak to teda nepojde. Mozno trochu a to len mozno. Dalsia vec,uz ked pises to vysporiadanie pozemku atd.,to vobec nemusi byt 2 roky, všetko sa moze tahat. To je slovenska realita a slovenski ludia. Takže k tvojej otazke, je to dom prerobeny?neprerobeny?velkost?velkost pozemku? Ako rychlo chceš byvat? Lokalita? Na toto si treba odpovedat a potom sa rozhodnúť.

mamelka
7. jan 2023

Tak ti napíšem, u nas v dedine dom 250000 ... sne z mužom zirali🙈
Ak máš vlastne zdroje, dom sa ti páči a nepotrebuje ani ťuk prerabky, len osobne veci tak by som brala
Never tomu,ze postavis za 150 000😊 ved len krov, strecha už teraz okolo 50 000e a keď si dáš ešte murovanie, a to ako išli káble hore, poter, omietka, okná, plus ak máš niekde platiť prípojky, vybavovať to ... teraz išlo všetko nenormálne hore a nepôjde to dole. Ešte som nevidela,že by klesol materiál,ľudia sa prispôsobia cene,tak určite nikto nedá nižšie ceny

jankaa26
7. jan 2023

@slniecko5 presne

puklica13
7. jan 2023
jankaa26
7. jan 2023

@21anjelik19 rok 2021 a zacat este len teraz je rozdiel. Tiez mi nejde o to presviedčať, ale realita je realita. My ideme stavat garaz este a plieskame si hlavy ze sme ju nespravili ked sa zacal stavat dom. Lebo ze sak garaz si spravime svojpomocne. Ano svojpomocne a dvakrat drahsiu. A druha vec ,ona pise ze pozemok este nema a ze ho bude mat tak za 2 roky. A akonáhle sa napise ze je nieco nevysporiadane tak viete ako to chodi... takze mozme komunikovať to ze ho nema. Lebo v realite ho nema.

autor
7. jan 2023

Ten dom má dve bytové jednotky okrem troch kúpeľní 8-9 izieb, z jednej jednotky by sa dal urobiť byt na prenájom. Treba ale dokúpiť nábytky a zariadiť kuchyne. Na dvore je vonkajší krb s posedením a altánkom.

mimi3008
7. jan 2023

Nasa rodina tak par mesiacov dozadu kupili. Za 250 000, totalna starina, viacgeneracny, prerabka ich vyjde aspon 100 000, kedze si zaumienili, ze ho idu prerobit cely. Neviem na co sice, kedze su 5 clenna rodina a je tam 8 izieb a uz teraz im lepi, ze to financne nezvladnu. Nehnutelnosti sli brutal hore...

jankaa26
7. jan 2023

Stary dom ci novy?

veronikastrickova
7. jan 2023

@mimi3008 ako za 100000 neprerobia taky velky dom. Do prerabky ide pomaly viac ako do noveho. Prerabame uz druhy dom ja aj muz.

autor
7. jan 2023

Nie je až tak starý, podlahy a kúpeľne, omietky ma pomerne nové.

veronikastrickova
7. jan 2023

Pokial to neni na prerabku, tak berte.

janamoto78
7. jan 2023

Asi super cena. Napr. v BA za tú cenu máš hnusný byt na hnusnom sídlisku v hnusnom paneláku. 😁

guiseppinka
7. jan 2023

Brala by som... Este by ma zaujimala lokalita, ale ked je to na 2 rodiny, tak paradicka... Este by ste prenajmom moi aj nieco posplacat k hypo...

mimi3008
7. jan 2023

@veronikastrickova ano, viem. My sme kupili pred 5 rokmi stary dom, s 1000 stvorakovym pozemkom za 134 000. Dom je tiez velky, ale zvnutra sme prerobili cca 100 stvorakovy 3 izbak na prizemi, este sa da tahat do podkrovia a smerom do zadnej casti. Prerabka nas vysla vtedy v r. 2018 55 000, potom sme robili dvor, strechu menili, buracky na dvore, to bolo dalsich 15 tisic...Este nas caka menit branu, plot, zateplit, spravit fasadu a menit okna....takze mne je to jasne. Ale oni so nechcu dat poradit

veronikastrickova
7. jan 2023

@mimi3008 my sme kupili dom za 40000 perfektny stav, ale na prerabku skoro vsetko na novo, zatial sme na sume 45000, nas najdrahsie vysli elektricka pripojka, kurenie,voda. Okna mame zadarmo, elektriku(kablea tieto veci) zaplatili nasi, ale aj ich to stalo nejakych 800€, vsetko robime svojpomocne, za peniaze tu bol len bagrista a kurenar, zacali sme v roku 2019. Kupujeme z vyplaty uver na prerabku sme mali 30000 a to padlo hned na zaciatku na to aby sme mali vodu elektriku, kurenie, papierovacky. Teraz nas uz v podstate caka len podkrovie strecha a to nas brzdi, ze sa nevieme rozhodnut ako to urobit, kedze mame eternit, ci ide dole novy krov a strecha, alebo len plechy dame navrch. Dvor absolutne neratam, nan este len cas pride, bud jesen alebo buduca jar. Mali sme do kopca a vyrovnavame betonovymi tvarnicami, co sme vyhrabali na dvore, urobili sme velku skalku, ked sme dvere do letnej kuchynky prerabali a tam same velke okrasne kamene v stene, keby sme kupovali tak za ten ne dame minimalne 1000€. Plot sme menili bocny pletivo sme dali a nan zelenu textiliu, nech neni uplny tien. Nerobime kazdy den, rok sme stali, chlap bol na misii, teraz opat budeme pol roka stat. Ale vidim ako to slo hore vsetko. A ku komentaru vyssie, nekradneme material a stale dokazeme usetrit, lebo hladame lacnejsie. My ideme na vylet a ideme domov s omietkou. Snazime sa setrit aj takto. Co nam ale strasne penazi zozrali bolo ked sme nemali elektriku a mali len elektrocentralu, to zralo extremne vela benzinu pri tych buracich pracach na zaciatku , tam sme penazi minuli. A usetrene sme mali 0€

fiffinkaa
Autor odpoveď zmazal
77daniela77
7. jan 2023

Ak do neho uz nebudete musiet investovat,tak by som ho brala.

faustinocka
7. jan 2023

Banskobystrický kraj? Počkaj ešte, kusok to verim že pôjde dole..strašne sú tie sumy.

majka879742
7. jan 2023

S tymto nerataj... kamarátka sa mala sťahovať v novembri, dom na kľúč za 150000...a vieš co? Čakajú keďže materiál išiel tak strasne hore, že proste musia este zobrať uver, pretože sa im to všetko navýšilo... Sama viem o tom nakoľko si svojpomocne prerábame a tie ceny materialov išli neskutočne hore...

77daniela77
7. jan 2023

A necakala by som ze zlacnie....bala by som sa ze ho kupi niekto iny.Domy tak skoro nezlacneju,to skor byty pojdu dole.....

soldi
7. jan 2023

@mamelka vy krasne prerabate domcek, uz som viac krat obdivovala 🙂

mamelka
7. jan 2023

@soldi dakujem krásne. Ja zas tvoje pevné nervy s ex a tvojou rodinou😂

hopsadobrandejsa
7. jan 2023

@dagas 😀 heh....ani svojpomocne.

Postavit dom na SK za 140 000...tomu sa inak hovori "pipe dream"

Ak si vodar, elektrikar, murar, tesar, kurenar v jednom, mas vlastny pozemok s uz vybudovanymi inzinierskymi sietami a k tomu mas drevo z vlastneho lesa tak ano....do istej miery to realne je. 🙂

ajsha123
7. jan 2023

Mne by blikala kontrolka, za 240000, 8-9 izbový dom, dvojgeneračný... Ono, môžu byť nové podlahy aj omietky, ale nemusí byť kvalitne odizolovaný, môže vám tam vlhnut, nasakovat vlhkosť zo zeme, niekde to môže byť sfusovane a majitelia si povedali, ze im to nestojí za prerabku... Tak ako pisala mimi3008, len aby ste neprerobili... Nie je nič horšie, ako ist s deťmi bývať do zatuchnuteho domu a potom dennodenne riešiť kašeľ, astmu, rôzne ďalšie choroby... Ono sa to nezdá, ale je veľmi dôležité, aby bola stavba zdravá. Zožente si odborníka, ale takéto, ktorému neide o peniaze, ale o vás... Aby Vám poradil, akokeby to kupoval pre seba.... Nech fakt dobre obzrie ten dom a potom budete vedieť lepšie, ci do toho ist... Napr. Môj muz, stačí mu pozrieť fotku domu, a hned vidí, toto vlhne, toto je krivé, tuto nie je toto a toto urobené... Obzeráme domy pre nás, preto viem... Zistite si, ci je v obci kvalitná pitná voda, ci funguje kanalizácia, ak tam nie je kanalizacia, tak koľko stojí vývoz žumpy.... Je toho veľa, co treba zhodnotiť...

daniela2202
7. jan 2023

@alenamihal čo trepeš, priateľ si dokončil 3.izb. bungalov, 100m2, za 60 000 , svojpomocne, pozemok vlastnil 👉👉👉.... takže dá sa

21anjelik19
7. jan 2023

@dagas neboj nič čas ide ...o chvilku budete na gauču sedieť s poharom vinka v ruke 😉

matabb73
7. jan 2023

@lasoli v BB za 140 000 maximálne kúpiš pozemok. Aj to budeš rada, že aká super cena.

lasoli
7. jan 2023

@cubo2 ale čoby nie,brat si tak postavil 3r dozadu.Nema plot záhradu dlažby okolo domu ale to netreba hneď zmestil sa do 150

lasoli
7. jan 2023

@matabb73 to áno,píšem ale s pozemkom postavis,bez nie

matabb73
7. jan 2023

@lasoli autorka ale píše, že pozemok nemá. Za 140 000 už nepostavíš normálny dom. Možno vo veľkosti panelákového bytu. Aj to len možno a svojpomocne.