Kupovali ste byt cez realitku?

zarka2020
15. júl 2020

Dobrý deň.. Ideme kupovať byt.. Je to cez realitku a oni nám vybavujú všetko banky kataster všetko a ze raj to je v cene.. Byt ohodnotil znalec na 63.800 a my ho budeme kupovať za 65.000.. Kupovali ste niekto takto cez realitku dom/byt....... Vaše skúsenosti? My už ideme do toho, už sa rieši úver.... Chcem počuť vaše názory a skúsenosti.. Ďakujem

miakey
15. júl 2020

@zarka2020 nám tiež všetko riešila realitka a boli sme spokojní, ušetrili sme tým kopu času, všetko vybavili za nás, chodili sme už iba podpisovať dokumenty. Za mňa to bolo takto ok, lepšie, než sa dohadovať priamo s majiteľom a dávať si kontrolovať zmluvy právnikom, atď.

lizardd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heln
15. júl 2020

Aj my sme riesili kupu cez realitku a uver cez financneho poradcu - ten nam hodil ponuku do viacerych bank a vsetko zrealizoval. Pre mna spokojnost.

dollyzv
15. júl 2020

Ja pred pár rokmi..čo sa týka realitky tak super,všetko vybavili...čo sa týka finančného poradcu tak hrôza a des..skoro sme prišli o zálohu 1000€ kvôli jednej pi🤫i..vraj sme mladí,a nevychádza nám to aj to nás natahovala mesiac,čakala realitka,majiteľ,my..a nakoniec asi týždeň pred skončením rezervacnej zmluvy nám zavolala že nám hypo nikde nedajú..som sa naštvala,išla sama do banky a hneď v prvej by nám dali..splátka vysoká,tak reku vyskúšame inde..obehali sme asi 3 banky..nikde nebol problém ,všade nám to vyšlo a sami sme si potom vybrali najvýhodnejšiu splátku. Do týždňa mal predajca peniaze na účte. A to som stretla asi ešte ďalších 5tich fin.poradcov keď som potrebovala refinanc a mala som mať hypo sama na seba s príjmom 450€. Opäť,nikde nedajú,nemožné..išla som do prvej banky oproti robote,a vyšlo..síce s odretými ušami,ale vyšlo..takže odvtedy,všetko už len sama čo sa týka financií lebo 99% týchto poradcov sú ...ani nechcem napísať čo 🤣🤣

danieladeley
15. júl 2020

ja by som cez realitku nesla. beru si proviziu niekolko tisic za to, ze vam "vsetko vybavia". v mojom pripade som si to vybavovala sama a cele to bolo len o troch navstevach: 1.pravnik, 2.notar, 3.kataster. a ani realitka nie je zaruka toho, ze vsetko bude ok.

amienne
15. júl 2020

Nie, dakujem nikdy viac. Ani predaj, ani kupa. 5x zla skusenost. Raz sme kupovali vlastny byt a zvysne 4 pripady sa tykali najblizsej rodiny, co si nechcela dat poradit neist cez RK ( sestra, rodicia) a potom som po veceroch a cez pracovnu dobu riesila ich zmluvy a dalsie ine veci okolo. Za mna ozaj nebola ziadna pridana hodnota, iba moje nervy a kopec casu navyse co som tomu musela venovat. Byt som predala pred 3 rokmi sama za tyzdnen a realitky po mne sli ako supy od momentu ako som zvrejnila inzerat. Nemali chrbtovu kost si moje foto dat na svoje stranky a predavat to cez seba bez mojho vedomia. Aj take veci sa deju. Ale mozno som ja len vychytala nemoznych.

oblecenie99
15. júl 2020

@amienne Rovnaká skúsenosť,kúpa bytu (predajca predával cez realitku),nikdy viac.Zmluva bola otrasná,museli ju prerábať,na viackrát,ja som ju pripomienkovala,ešte boli urazení,strašne veľa sme sa naťahovali,kým došlo ku podpisu..aj tak nám dali inú verziu,pri podpisovaní sa zistilo,že ten najväčší zmätok v nej nechali.Predajca vlastne platil realitke za moju robotu,stálo ma to veľa roboty po pracovnej dobe,aj nervov.

danieladeley
16. júl 2020

@amienne ak by vam to nevadilo prezradit, mna by zaujimalo ako ste to riesili ked si realitka dala vas byt na stranku. tiez som sa s tym stretla :/

danielinaa
16. júl 2020

@amienne a to sa ako da? Ved si predavala ty. Ci ti zavolali ze zohnali zaujemcu na tvoj byt? Ze ich hanba nefacka.

evuska135
16. júl 2020

Aj my sme kupili, vsetko v poriadku, mali sme aj svojho financaka, ktory vela veci riesil za nas a v pohode

amienne
16. júl 2020

@danielinaa no zverejnila som inzerat tesne pred polnocou a od 6tej rana nasledujuceho dna som nestacila dvihat mobil, co ma realitky uhanali, ze mi pomozu byt predat, ze cenu nech si necham aku mam, ze oni budu proviziu navyse pytat od zaujemcov. Po celom dni, co ma uhanali som sa pozrela po realitnych portaloch a na dvoch som nasla, ze ponukaju moj byt. Tak som ich hned konfrontovala, ze ked to okamzite nestiahnu posielam na nich pravnika a obchodnu inspekciu. A volali mi aj taky, ze dobry den ja mam hned zaujemcu, mozeme zajtra prist? WTF ani byt nevideli nazivo, ani ziadne info by pre zaujemcu nemali len co bolo v inzerate a maju tu drzost to takto komunikovat. Akoze ja by som si ten byt predala a oni zhrabli proviziu za to, ze mi nasli kupcu. Pritom vravim, ten byt som sama predala kupcovi co som si ho aj sama nasla. Bol prvy, takze ziadne obhliadky na milionkrat. Peniaze som mala do 3 dni na ucte a to bral hypoteku.