Ledva som čakala kedy nasporím istú sumu a teraz neviem na čo ju minúť
Ahojte,vždy boli situácie čo vyžadovali financie.Dlho som bola na nule.No teraz som nasetrila istú sumu a neviem sa rozhodnúť na čo to minúť.Som obyčajná žena,tým pádom aj málo zarábam.Pocas šetrenie som rozmýšľala čo z peňazí kúpiť.Napisem vam pár možností.1,chcela som odísť od manžela s deťmi.No rýchlo som došla na to že sama by som to finančne nedala.Uz mám veľa rokov,hypo by mi samej nedali a po podnajmoch chodiť tiež nie je dobré.2,chcela som si dať napraviť zuby dať si strojček,no už nie som najmladšia.Ked doteraz som vydržala bez už mi to môže byť aj jedno ako vyzerám.3,nakúpiť veci do domu 4,kúpiť si lepšie auto 5,ísť niekam na dovolenku s deťmi.Ktoru možnosť by ste si vybrali vy?Najradsej by som splnila všetky tieto body,no na to nikdy nebudem mať dosť peňazí.Doba je zlá, všetko sa zdražie,asi si nechám peniaze ako rezervu do budúcna..
A ked sa ti tie zuby o 10r pokazia a výhodenych par tisíc eur...za mna strojček v dospelosti iba v extrémnych prípadoch. Alebo ked na to naozaj mas, a tie peniaze za par mesiacov.nazbieras zase, co tvoj pripad nie je.
@barborachors To je pravda že sebavedomie mám malé,vďaka rodičom.Ony do mňa celé detstvo hučali že som nikto a nezaslúžim si nič.
@elizabet173 Mať svoje potreby,ako mať čo jesť,obliecť si a podobné veci si doprajem aj pre seba.No nič viac.A nového partnera,nechcem ďalšie sklamanie.
No a je to, tie investuj do psychoterapie 😉
Nemyslím to v zlom ani ironicky, ale podla komentárov autorky by som našetrené peniaze investovala do psychológa. Nie je normálne aby 33 ročná žena čo má pol života pred sebou mala tak nizke sebavedomie aby jej jolo jedno ze je v neštastnom vztahu a citila sa natolko stara ze sa jej neoplati dat si spravit zuby ktoré sú absolútny základ.
@miroslava2710 Kde som písala že je mi jedno že som v nešťastnom vzťahu?Ja by som najradšej odišla,no viem že by som to nedala sama s deťmi finančne.A čo by mi pomohol psychológ?Že ma vypočuje,to mi nepomôže v ničom.
Budem sviňa, ale dúfam, že raz budem mať takúto nevestu - nenáročnú lacnú slúžku, ktorej bude stačiť strecha nad hlavou a trochu jedla a celý život bude držať hubu a krok a môj syn si bude môcť robiť čo chce. Vivat Maco Mlieč v ženskej koži!
Dúfam, že máš dcéru a vychovaš ju na svoj obraz! Nech je hlúpa, nesamostatná chudera, neschopná života bez chlapa, stačí, že porodí a vychová detí, popri práci sa postará o domácnosť, o muža, o mňa - svokru, nič do seba neinvestuje a ešte pri nej bude aj istota, že nikdy neodíde, lebo už v 33 je už stará, škaredá a po ničom netúži, len dožiť.
Mno ja som investovala do vzdelania, odišla od manžela, našla si platovo lepšiu prácu, znova nasetrila a cez hypo kúpila byt kde teraz zijeme s mojím dieťaťom.
@bluka2 urcite si zajdi aspon na konzultaciu. Ja som ho tuez nosila v 18tke. Len potom som odišla na viac rokov do UK a vyšli mi zuby múdrosti a skrivili mi trochu tie päťky. Začala som teraz robiť ako sestrička u zubára, takže motiváciu mám veľkú. A keď vidím ako si aj staršie ženy dávajú bez váhania dávať dokopy zuby. Nečakajme a poďme do toho 😃
@heleninamama Môžeš urážať koľko chces,neberiem to na seba.Mam skúsenosť s tým čo to je ostať na ulici zo dňa na deň a čo to je sama utiahnuť podnájom.Boli to ťažké časy.A to som bola sama.Teraz mám 2 deti a nemôžem len tak odísť od manžela keď viem že sama by som to finančne nedala.Ci čo máme bývať pod mostom?Ľahko sa radi odíď,no treba myslieť dlhodobejšie a hlavne keď má žena deti.
Šetrila by som dalej. Ked neviem na co minut peniaze, tak ich radsej neminiem. Mat nasporené peniaze je vzdy fajn, nakolko nikdy nevies.
Ale ano😉
Teraz si uz dospela a vies aspon malo veci zmenit mozno ten pohlad na seba.Urcite Ti to nepridalo na sebavedomi, ze sa rodicia tak k tebe spravali asi si si nasla takeho isteho muza zial...a pozor aky davas vzor detom, aby sa Ti to raz nevratilo ako bumerang a budes sa roky trapit ake vztahy maju tvoje deti.Deti odrastu a potom co?Budes luskat orechy a premyslat nad premarnenym zivotom?
Nehovorim, ze mas utekat a nepremyslat, ale aj ty si zasluzis nieco viac.aspon tak o sebe nehovor skromne, negativisticky priemerny vek kedy sa ludia rozvadzaju je 40 r.Vies kolko to je chlapov?a nemusia to byt vadne kusy.A tiez by som odporucila psychologa mozes ho mat zadarmo len tak na pokec a trocha iny pohlad.Tolka skromnost a obeta pre deti niekedy nestoji za to nebudu si Ta vazit
psycholog ti pomoze prekonat tu traumu z detstva, aj z nepodareneho manzelstva, pomoze ti poskladat sebavedomie... takto, a to ti pisem z vlastnej skusenosti, akurat tak stracas cas a nestastie kazdodenne doma ti poznaci zdravie a aj cely vztah k detom a sebe.
Ak nemas dost na to aby si istu dobu utiahla z toho a vyplaty byvanie, na co rozmyslas ci to minies na dovolenku alebo zuby?
@simca06022011 Príklad aj zuby keby som mala pekne rovné aj to by mi nadvyhlo o dosť sebavedomie.A k tomu psychológovi,neviem ako by mi pomohol.Ja už som v sebe uzavrela všetko zle čo sa stalo v detstve.Rodicom som odpustila,aj keď zabudnúť nezabudla lebo to sa nedá.A manželstvo viem že to nejde dobrým smerom,viem že najlepšie riešenie by bol rozvod,aj chcem sa rozviesť.No bojím sa že to finančne nezvládnem sama s deťmi, lebo viem aké ťažké to bude.Darmo mi povie psychológ aby som odišla,no čo keď nebudem mať z čoho zaplatiť nájom alebo jedlo,čo ďalej.Alebo deti budú chorý a mňa vyhodia z práce kvôli častému ocr,atď atď.To už toho psychológa ani nikoho iného nebude trápiť.
@zoro9836 Vzťah s manželom sama nevyriešim naše problémy.On nevidí že máme problém tak len ja sa trápim.
Preco si sa uz "odpisala"? Veď máš iba 33 rokov.
Z tychto moznosti by som (podla prveho prispevku) zvolila dovolenku s detmi, ale podla dalsich komentov, by som povedala, ze zaplat si kurz neurolingvistickeho programovania. Potrebujes vyssie sebavedomie a to ako sol... Lebo @heleninamama ma pravdu... To nie je urazanie, ale naozaj ta takto beru aj vsetci a ty si si zvykla na to a osvojila si si to... Myslela som si, ze mas pomaly 50 a z teba vypadne, ze 33... Mam o rok viac ako ty a konecne sa zacinam dostavat na pracovny trh vo svojom odbore... A k tej hypo - znami si brali hypo teraz na zaciatku roku ona mala 40tku, on ma 45... A nebola to suma 1000e.. takze hlavu hore, pohladaj si co je neurolingvisticke programovanie a prihlas sa tam... A ak ti ostanu prachy, tak s tymi detmi chod niekde pred vianocami na vianocne trhy 😉
Ja si poradím ďalšiu možnosť, ktorú si neuviedla a potrebuješ ju ako soľ a aj tu bola spomenutá - potrebuješ terapie. Nie aby si rodičom odpustila, ale zmenila nastavenie v hlave, ktoré máš. Tie vzorce spravania v ktorých si vyrastala a nie sú správne ti v hlave treba pomeniť za správne. Tiež mám 33 rokov, ale teda, je mi ťa ľúto ako vnímaš samu seba. Inak teraz je možné cez úrad prace ísť urobiť kurz aj popri praci, keď si zamestnaná. Ale ty v prvom rade potrebuješ terapeuta. Dobrého.
Tu máš moju tému, prečítaj čo tam radia, preklikáš sa aj k tomu ako ti to všetko ÚPSVAR preplatí aj keď si zamestnaná. Ale vieš, pokým nezmeníš nastavenie v hlave, budeš to mat všetko stále ťažké.
: https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/ake-kurzy-it-odporucate/
Tvoj manzel nevidí, ze máte problém. A ty si to s ním aj aktívne odkomunikovala? Jasne mu povedala, čo ti vadí a co sa musí zmeniť? Ako sa ty cítiš? A čo ti ubližuje? Či len čakáš na zmenu a jemu si nič do teraz nepovedala?
@katkami123 Veľakrát sme o tom rozprávali s manželom,zmenil sa v spravani.A je to nadlho
Neuvazujes o nejakej manzelskej poradni? Ono, niekedy prave problemy v manzelstve mozu byt dovodom napr. toho, ze sa v tak mladom veku citis stara.
Žiadny psychológ by ti nikdy neradil aby si odišla a ostala bez príjmu. Psychológ nikdy nedáva odpovede na tvoje otázky. Každý človek je iný a Ty sama musíš nájsť v sebe prijateľné riešenie, on Ťa len nasmeruje, vypočuje, zvážiš riziká, ďalšie možnosti čo máš, ale ak budeš skeptická a nič nerobiť, nič sa nestane. Psychológ ťa vypočuje a nasmeruje, povie svoj názor na tvoju situáciu. Ostatné je na Tebe. Ale podľa vyjadrení čo tu čítam si to už dávno vzdala. Takto sa len zničíš a tým pádom aj svoje deti... A ver tomu, že nie si ani prvá ani posledná rozvedená matka s deťmi. Ja som živý príklad toho, že keď sa chce dá sa všetko. Nehovorím, že to ide hneď a zaraz je všetko vyriešené ale ide to....
Nevyužila by som momentálne žiadnu možnosť 🙂 Ak zvažuješ alebo len máš myšlienku odísť od manžela, tak do domu určite peniaze nevrážaj. Ak tebe nevadia zúbky, tak to nerieš. Na krivé zuby nikto neumrel a ak to nie je tvoj sen, mať rovné zuby, tak do toho peniaze nedávaj. Šetriť sa dá aj x rokov, nemusíš hneď minúť našetrené.
ALE dopraj si niečo sama, pre radosť. Len začni trochu myslieť aj sama na seba 🙂 Sprav niečo, čo ťa urobí šťastnou - aj keď len povrchne. Lebo šťastie začína v sebe samom - v tvojom vnútri. A ak ti už len trochu niečo pomôže, tak to sprav/kúp.
Držím Ti palce !