Má naozaj toľko ľudí zakúpený bitcoin?
Dobrý den,
Dnes som tu zahliadla diskusiu o bitcoine, to naozaj toľko ľudí má zakúpený bitcoin? Myslela som že na Slovensku to až tak ne fičí. Ak sa môžem opýtať kde to kupujete vôbec ? Resp. máte to cez bankový účet? Myslíte že ešte sa oplatí investovať?
@puctom2001 veď nakúp ty a buď spokojný ako si dobre nakupil a akí sú všetci naokolo blbci. Niet nad dobrý pocit.😁
@maranco btc rastie vdaka ETF ty mongol a vdaka velkym instituciam ako je blackrock a teraz po novom aj microsoft a nie ze retailovy obchodnici kupuju😂😂😂🤷tu je presne vidiet ze takyto by mali byt len ticho o crypte
@rikarika co som idiot ako 80% ludi?kupovat draho?a potom prerobit a nadavat ze crypto je scam?nemam iq 50
@puctom2001 toto urobilo 100% ľudí čo osobne poznám- kupili keď išlo hore a predávali keď bolo dole a nadavali aká hlúposť. Jediná hlúposť je ich hlava. Ja som nakupovala ako diva keď bola koronakriza a tu na koniku témy o tom ako predávajú fondy a akcie a idú kupovať istotu- zlato. Presne naopak..
@romino Ano aj nie... je ina doba. Vidiet to (poslednych dajme tomu 10, mozno 15 rokov)... sila internetu a "obycajnych ludi"... sharuju info, zgrupuju sa... "meme akcie" ci kryptomeny rastu hlavne kvoli osialu. Ziaden fundament za nimi nie je. To je to, co mi vadi.
Ja krypto a blockchain ako technologiu uznavam. Len mi pride nebezpecne (a urcite by som to nespravil) vlozit celozivotne uspory do 1 krypta. Lebo BTC je preto take uspesne, ze je prve a najznamejsie. Ale z techonlogickeho hladiska ma kopec potencialnych konkkurentov v inych coinoch...
Preto vravim - je to ako lotto... su ludia, co vyhraju, to nerozporujem... ale postavit na tom zivotny plan kazdeho jedneho cloveka je podla mna riziko...
Stale este moze klesnut aj na 0 (ak sa tak rozdhone velka masa ludi)... z hocakeho dovodu...
@puctom2001 80% ľudí kupuje draho?? Ja by som povedala že 80% ľudí nenakupuje nijako.
@gleep1 taki ludia su len hlupi a hlupimi aj ostanu,nemaju ani sajnu co to je crypto a hlavne co to je btc,ja obchodujem komodity a aj to je podla vacisiny podvod jednoducho niektori co to nevedia tak radsej to zneguju ako by si mali priznat ze nemaju na to mozgovu kapacitu
@maranco broski, ale to nebol nikdy cieľ bitcoinu - aby na ňom všetci zbohatli. Ano, aktuálne rastie na cene, lebo, ako si správne povedal, začína ho používať viac ľudí. Ale to jedného dňa skončí, máš pravdu. A to je v poriadku, takto ma byt🙂)
@zic ano, toto si dobre napisal. Vsak uz len to, ze dnes sa da investovat klikanim do appky v mobile, nieco, co predtym ani neexistovalo. Takze obrazne, dnes je uz "kazdy" investor. Pred 10 rokmi som asi ani nikoho nepoznal, co investoval do akcii a pod. Dnes kazdy druhy, debaty su o tom, kto u akeho brokera ma ucet.
No a stavat na takych veciach "zivotne plany", zvlast teda vo veciach ako crypto .. kde je tak obrovska volatilita .. .. to je jasneze blbost, to je bez debaty.
@puctom2001 presne, to je holy fakt. Casto ti ludia, hlavne starsi, argumentuju stylom "ale v TV davali, ze niekto okradol ludi slubovanim ze budu mat zisky z bitcoinu". A zafixuju si, ze bitcoin je podvod.
Nechcu pochopit, ze to je to iste, ako im niekto slubi ze im zlozi za 100eur kamion zemiakov pred dom .. a ked svoj slub nedodrzi, to neznamena ze zemiaky su podvod.
Casto aj na facebooku vidim, obycajne reklamy na bezne znamych brokerov ... a komenty plne ludi co sa rozculuju "to je podvod, len vytiahnu z ludi peniaze !" :D
To že viete čo je BTC neznamená že sa vyznáte do kryptomien 😎 Veľa štastia
Akumulačná fáza už je za nami, ak ste sa nenahromadili za posledné 4 roky (DCA) ste pozadu. BTC už ovládajú a vlastnia veľké korporácie. It´s over !!!😀 Tí čo sa nahromadili gratulujem a užite si bullrun 😉
Áno , z pár eur pred rokmi je to teraz niekoľkotisícové , no aj teraz sa dá dobre kúpiť len musí byť človek trpezlivý , ak by niekto mal záujem o pomoc atď kľudne ma kontaktujte
Bitcoin ako platidlo
Lidé bitcoin nepoužívají, protože mu nevěří,“ shrnul podle AFP bývalý guvernér salvadorské centrální banky Carlos Acevedo.
Plán však nefunguje: na peněženky Chivo přišlo pouze jediné procento z 4,7 miliardy dolarů, které Salvadorci v zahraničí poslali svým rodinám za prvních sedm měsíců tohoto roku.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/bitco...
Bitcoin ako uchovávateľ hodnoty
V čase krízy asi ťažko použiteľný, potrebuješ mať elektrinu a internet aby si urobil prevod, s HW peňaženkou neurobíš nič. Obchodník si vyberie ľahšiu cestu ako riešiť BTC, ak ho neprijíma ani v čase pokoja. V pekárni ťažko vysvetlíš že máš virtuálny BTC aby ti zaň dali chlieb, lebo veď to má hodnotu.
Počas nedostatku elektriny, štáty zakážu energeticky náročné krypto farmy, nebude mať kto ťažiť a bez ťaženia neurobíš prevod.
Tam ti ostane len čakať kedy prejde kríza a dúfať, že všetko nabehne do stavu ako pred krízou aby ti tvoje krypto uchované hodnoty mali ešte nejakú hodnotu.
@maranco Bitcoin a ETH nikdy nebude globálnym platidlom, ECB sa o tom už dávno vyjadrila. To je hotová vec. Iba peer to peer.
@maranco vidno že sa skvele vyznáš😁
Len si pozri ako funguje bitcoin na ukrajine, ak tam aj neni elektrina ludia sa zídu okolo miesta kde sú solarne panely a starlink z wi-fi a nabijackami na telefóny a veselo sa obchoduje (samozrejme používa sa aj zlato a iné hodnoty na zmenu)
Kríza nebude na celom svete, vždy sa nájdu miesta kde všetko funguje (tuším sa už minuje aj v nejakých satelitoch vo vesmíre aj hlboko pod horami v odtienených bunkroch) a na fungovanie bitcoinu ti stačí aby prežil jeden miner no je vysoká insentiva minerov zarobiť a tak nikdy jeden nebude lebo sa všetci presťahujú o výkon aby čo najviac zarobili
@andreas123456 ako uzit si bullrun je pekne, aj ten predchadzajuci sme si uzivali. A tesili sa ze rastie hodnota, ale v podstate len virtualne. Potom prisiel pad a zase mali mnohi hlavy v smutku, ak kupovali okolo vrcholu.
Ak vydrzali, teraz sa znova tesia. Ale mozno zase len chvilu .. nikde nie je napisane ze to moze len rast. Investicie s peknym garantovanym vynosom neexistuju, vsakze.
To by bolo prilis jednoduche.
A ked to chces zamenit, aby si sa aj realne mohol potesit .. tak fuk ho, 40% dan spolu s odvodmi (to plati aj v tej teorii, ze za btc priamo kupovat nieco, a nie menit nazad na eura).
Preto mnohi drzia a drzia ..a roky zivota bezia.
Jedine sa zmierit s tym ze takmer polku zisku odovzdat statu (ak chce clovek kludne spavat )
... alebo asi rozumnejsie, ak clovek planuje prestahovanie do nejakej krajiny, kde sa z crypta neplatia ziadne dane,... alebo ovela nizsie ako u nas.
Tak to ano. To by som este chapal.
Ale inak mi to pride ako take umrtvovanie penazi, a este s tym rizikom obrovskej volatility.
@zuzanka.zuzu nič by sa nestalo ,tak že NATO si môžeš zobrať aj domov 😉 raketa bola v poľsku ,v Maďarsku a Boh vie kde ešte bude.
@andreas123456 "Bitcoin a ETH nikdy nebude globálnym platidlom, ECB sa o tom už dávno vyjadrila. To je hotová vec. Iba peer to peer."
Prepáč ale po prvé: je jedno čo hovorí ECB - to je argument na úrovni, že ti v Orange povedali, že štvrtý operátor na Slovensku nikdy nebude - aj keby Lagardeová mala nakúpené Bitcoiny (čo pravdepodobne aj má, keď nie je hlúpa, lebo vidí čo v ECB robia), tak ti to nemôže z pozície svojej funkcie radiť a odporúčať do BTC investovať, keďže BTC sú prvé neštátne peniaze, ktoré nikto nekontroluje a neovláda - čiže priama konkurencia štátnych peňazí - skús trochu pred takým argumentom popremýšľať - hovorí sa tomu kritické myslenie tuším.
Po druhé: Bitcoin v budúcnosti vôbec nemusí byť globálne platidlo (je to úplne bezpredmetné) - ani zlatom sa dnes bežne neplatí ale všetci, ktorí sú presvedčení, že im uchová v dlhom časovom horizonte hodnotu (v prvom rade centrálne banky) ho majú vo svojich trezoroch - prečo asi tak? Skús pochopiť, že FIAT meny, ktorých emitenti (vydávatelia) sú centrálne banky ti asi nepovedia narovinu, že to tlačia ako sa im zachce a riedia ti tým menovú zásobu - čiže ochudobňujú všetkých, kto danú menu drží.
Ale nikto teba ani nikoho íného predsa nepresviedča - kľudne si drž svoje úspory v EURách, dolároch, českej korune alebo aj v maďarskom forinte, poprípade ruskom rubli.
Kto si splní domácu úlohu a naštuduje si problematiku a pochopí ako systém funguje má veľkú výhodu pred takými ako si ty 😉 Ak si predsa len chceš niečo o tom naštudovať a neveriť fámam a hlúpostiam, tak ti odporúčam začať tu
https://procbitcoin.cz/
a keby si chcel ísť hlbšie, tak si pusti toto
https://youtube.com/playlist?list=PLiD1OrtvRy70...
A ešte jedna rada - ak veríš autoritám ako je napríklad ECB alebo hocijaký iný politik, tak si pozri tento dokument a možno pochopíš 😉
https://www.youtube.com/watch?v=NoQzBbF8Nys@puxo posledne video ..celkom pekna konspiratorska spolocnost sa tam zisla v komentoch pod. Ludia pisuci o corone ako sprisahani atd.
Pozri, ak by ECB pristupovala k veci stylom "podme nieco vymysliet ako skodit ludom"...tak by z EU (resp. skor z krajin eurozony) asi uz davno davno emigrovali ludia prec.
Asi by sa tu tak zle zilo.
A nieze sa sem snazia dostat ludia, hoci aj len z inych europskych krajin, co nie su v EU.
Neviem ...poznas priklady kde to funguje vyrazne lepsie ?
Ako dobre pises, ale to posledne video ma dostalo, ze to ma byt nejaky akoze dokaz...
Začiatkom roka 2021 Čína zakázala ťažbu krytomien, ťažiari sa sťahujú do Kazachstanu, ten je teraz druhou najväčšou krajinou v ťažbe.
Koncom roka 2021 je v Číne nelegálne obchodovať alebo platiť kryptom, zablokovala aj platby na kryptoburzy.
Začiatok 2022 v Kazachstane energetické podniky ťažiarom odpájajú elektrinu, kvôli nedostatku elektriny, stúpa cena elektriny sú masové občianske protesty, vláda zatvára banky a obmedzuje internet
https://kryptomagazin.sk/kazachstan-je-kazdym-d...
November 2024 v niektorých regiónoch Ruska bol vydaný zákaz ťažby krytomien, kvôli vysokej spotrebe elektriny.
https://zive.aktuality.sk/clanok/5pLcQqU/rusko-...
@puxo Ďakujem za tradičnú odpoveď od BTC maxi, ďakujem dobre som sa pobavil 😀. Čo sa týka videí čo si mi odporučil, tie môžeš púšťať deťom na základnej škole toto už mám za sebou. Takže ešte raz BTC a ETH sa nebude používať ako platidlo, ale ako uchovávateľ hodnoty a ochrana pred infláciou, pretože je pomalý, nie je škálovateľný a drahý (poplatok za tranzakciu). A ešte ako tu niekto vyššie písal že je drahý na ťažbu a neni eco a zelený a bla bla. Takže BTC to už má za sebou 🙂. Len pre tvoju informáciu moja alokácia v crypto je cez 90 % a BTC som predával ,ked si ho ty kupoval 😂 Takže uži si bullrun s BTC 👍
@andreas123456 a pocul si už o lightning network keď sa ti Bitcoin zdá pomalý 😁? stačí kopírovať od iných sietí a vylepšovať. Samozrejme mien je plno a každá má iné vhodné využitie (veľké percento len oklamať ľudí 😁) uspejú tie ktoré budú mať reálne uplatnenie vo svete a dostatok používateľov. Neber to ako útok každý je strojcom svojho šťastia nech si nakladá zo svojim majetkom ako uzná za vhodné, žijeme v dobe kde je skoro neobmedzený prístup k informáciám na par klikov
@romino tu nejde o to že by ECB, EU... chcela škodiť ale o ten systém regulovania kde nikto s tých čo majú privilegium hlasovať za zákony a regulacie nedokáže ali len pochopiť komplexitu danej veci nech by to bol akokoľvek dobrý človek proste sa podiela na systéme kde nútia ľudí nejako sa správať a tým im škodia.
Inak ECB sa môže aj na hlavu postaviť bitcoin tu je aj bude a oni nad ním nemajú žiadnu moc buď ho začnú používať alebo za nejaký cas skončia
@andreas123456 ďakujem ti za tvoj "hodnotný koment" - mňa tým naozaj neurazíš, akurát prezrádzaš o seba asi viac ako by sme chceli všetci vedieť - takí frajeri ako ty čo všade boli a všetko už vedia to musia mať v živote naozaj ťažké - nezávidím ti to.
U nás sa takým ako ty hovorí - majster sveta, druhý v okrese 😉
@mejo ano počul som o lightning network ,boli testované transakcie a neuspeli , ďakujem neprosím 🙂 týchto protokolov ,ktoré nefungujú správne sa inštitúcie nedotknú !!! Áno máš úplnú pravdu, uspejú tie ktoré budú mať reálne uplatnenie vo svete, takže vyberaj múdro, ale už nemáš veľa času a lightning network tam nepatrí.
@puxo urážaš tu ludí a potom ked ti niekto predloží fakty tak sa hodíš o zem a kopeš nožičkami. Zatiaľ žiaden z tvojich teórii a výplodov ma nepresvedčil 🙂

Nikto nic nevie o crypto a tym duplom nie o btc,niekto tu napise ze hazard no dovi😂😂😂ano taky hazard ze velky hraci maju v tom miliardy,pridete o peniaze kvoli vasej sprostosti a potom budete hovorit ze btc a crypto je scam,taki ludia su len na neuspech urceny