Má niekto skúsenosti s poistením v ING?
Má niekto skúsenosti s poistením v ING? Pri jeho založení mi boli nasľubované pekné výnosy už po 5 rokoch. Avšak prišla kríza a to, čo som do toho vložila sa nerovná ani polovici toho, čo by mi bolo vyplatené, ak by som s poistením teraz skončila. A ešte k tomu som na RD, takže zo 190 Euro som rada, že poplatím ako tak to, čo je potrebné. Tiež od budúceho roka je zrušené dať si to do daní (aspoň tak sa pri zaplatení 12000ročne vrátilo cca 2000 Sk- píšem ešte v starej mene). Poraďte - pokračovať, alebo zrušiť? Má to nejakú perspektívu?
@janinah a poistovaka kontaktuj urcite hned, ked som bola poistena v UNIONe, zdoraznovali, ze poistnu udalost je dolezite nahlasit co najskor, ak sa da, tak hned v ten isty den, s tym ze zdokladuje sa to dodatocne, len nahlasit to xceli co najskor. a je mozne ze teda aj v ING to mozu xciet podobne,,,,,,,
@bapi1 ved to, napr ten poplatok za vedenie poistky je dalsia z informacii, ktoru nedostanes,,,, v stavebnom sporeni je to jasne = 16e, tu to je schovane za vsetky ostatne kolisajuce sa hodnoty-vidis len tu odkupnu hodnotu! a aky je rozdiel medzi odkúpením poistky a zmluvu vypovedať a zobrať peniaze? Nie je to o iste? proste dostanes odkupnu hodnotu tej poistky znizenu o nejake (zas nie jasne stanovene) poplatky? (mozno hlupa otazka, ale naozaj sa v tomto nevyznam :( dakujem
,,,,,,,a pocula som aj o moznosti vybrat nejaku cast , napr 90 percent z tej hodnoty, a zbytok tam nechat ako zmrazene, ze tym sa vyhnes vracaniu polozky odpocitanej z dani a sankciam, len neviem ci to je pravda,,,
@janinah moja dcera mala zlomenu ruku (poistku ma v unione). Ja som volala na ich linku. Tetka tam mi povedala, ze staci, ked po skonceni liecenia donesiem vyplneny formular, potvrdeny od lekara spolu s originalmi lekarskych sprav. Liecenie jej trvalo 3 tyzdne. Po nahlaseni nam vyplatili do tyzdna. Potom som to dodatocne nahlasovala este cez skolsku poistovnu, lebo uraz sa stal pocas akcie v skole a tam som to tiez vlastne po "funuse" asi 2 mesiace po uraze nahlasovala. Skola mala poistku v Generali, ale tiez nerobili problem s tym, ze je to dokladane neskor. Takze aby som to zhrnula. Nahlasit poistovni (staci sa informovat telefonicky), alebo mailom, tak aby ti odpisali, ze to zaevidovali. A vy to potom budete dokladovat neskor, pretoze oni vyplacaju na zaklade tabuliek a teda, ci boli nejake komplikacie, alebo nie (od toho sa pohybuje vyska vyplaty). A manzelovi prajem skore uzdravenie 😉
@janea Myslím, že odkúpenie je to isté ako vypovedanie. Ja som to pochopila tak, že ak budeš chcieť vybrať peniaze z poistky (napr. teraz po 5 rokoch, nie až v dôchodkovom veku), tak sa z toho musí zaplatiť daň - predtým to bolo 19 %, teraz sa bude musieť zaplatiť 20%, ale ja som to pochopila tak, že zo zisku, resp. z rozdielu medzi vloženým a výnosom. Ale ak tam mám menší výnos ako vložené, tak to neviem z čoho sa bude platiť tá daň. Že by z celej vloženej sumy, alebo že by zo sumy,ktorú by mali vyplatiť? Neviem, ešte som to nezisťovala, pretože teraz mám zaplatené na celý 1 rok dopredu. Uvidím budúcu výročnú správu (mimochodom, ako som už písala - musela som si ju vypýtať priamo v ING, moja poisťováčka mi ju nebola schopná doručiť, alebo ako to mám povedať - jednoducho sa jej nechcelo) a potom sa rozhodnem. Nepozerala som, či sa strháva niečo za vedenie poistky - strháva sa a akoľko?
@bapi1 Tak som po stretnuti s poistovakom, samozrejme ze mi navrhol novu skvelu ponuku- nejaku novu poistku smart co maju, osobitne pre mna a aj pre syna, plus, staru nechat v zmrazenom stave ale peniaze nevyberat, lebo ze teraz maju nizku hodnotu. to by sa mu asi najviac pacilo, brat provizie za tri poistky sucasne,,, poplatok za vedenie poistky u nich nie je vycisleny, to uz je akoze zahrnute, ze vidis len tu odkupnu hodnotu,,,,,, sumu o ktoru si si znizila v minulosti dan, sa nemusi vracat, lebo je to od tohoto roku zrusene, takze ani tie minule sa nemusia vracat,,,,, platit poistku odkupnou hodnotu sa neda, ale da sa to, ze vsetky peniaze vyberies, potom ich tam nazad vlozis, nic viac neplatis, ale kazdy rokom sa ti z tej sumy len znizuje hodnota-si to vyratas dopretu na kolko rokov ti ta zasoba vydrzi,,,, no fakt , no comment, o ING uz nexcem pocut,,,,,,, najvacsou perlickou je, ze si nemozes zmenit agenta, lebo v minulosti vraj ludia prechadzali od jedneho k druhemu, takze teraz to uz stopli, a neda sa to,,,, max mozes napisat staznost na ustredie, ale tu potom posudzuje manazer,,,,takze davajte si pozor na vasho agenta🙂 podla ING ste s nim/nou zosobaseni na cely zivot, a este mu za to aj platite,,,,,, takze NEVER MORE ING ,,,,,, jedina kvazi vyhoda starych zmluv je, ze ich mozes zrusit a peniaze si vybrat hocikedy(pri novsich vraj len na vyrocie),,,,,, takze idem si po kalkulacku, a pozriet sa na to,,,,,, prajem pekny den, najlepsie bez nutnosti rozmyslat o financiach,,,,
@janea mylis sa v jednej veci, ze bude brat proviziu za tri poistky sucasne 😉 - poistovak berie vzdy proviziu iba za novy obchod, cize za tie dve, co ti ponukal - a popravde, na to by som sa aj ja vytoto 😀 ale k tej co mas - jasne ze je tam teraz menej, pretoze nik netusi, ako sa budu chovat akcie, teraz prave by si mala akcie nakupovat a dat to do rizikovejsieho odvetvia.... urcite tu zmluvu nevypovedaj - neredukuj, neziadaj odkupne, ale pekne v tom pokracuj.... zivotne poistky sa nerusia, obzvlast take, co su 10 rokov stare a viac 😉
to, ze sa ti neda zmenit poistovak, ti moze byt de facto ukradnute.... novu zmluvu si aj tak mozes uzatvorit s kym len chces, nemozu ti nanutit, akoze daj zarobit konkretne tomuto 😀 - a to, co tento poistovak dostava za tvoju poistku, ti moze byt jedno, ono tie nasledne provizie u ing za stare zmluvy su vyplacane raz rocne (po vyroci) a staci to tak na kafe s tym klientom, aby ti odovzdal vyrocny list 😖 tkaze to ta fakt trapit nemusi, ze ma neviemkolko penazi 😉
a este taka hodne dolezita a podstatna vec - moja poistka v ing uzavreta pred desiatimi rokmi a kusok sa riadi uplne inymi pravidlami ako poistky uzatvarane teraz, takze... podrobne citat drobne pismenka treba, by si sa divila, ale vsetky zmeny a dodatky, co mi boli ponukane ako velmi lukrativne a super som odmietala, pretoze tie moje drobne pismenka co som mala pri uzatvarani su pre mna ako piostenu daleko daleko vyhodnejsie ako to, co mi naoko vyhodne ponukal poradca.... takze aj o tom to je, brat info od poradcu s rezervou a overovat si to poriadne 😉
@kaktusik007 dakujem za nazor🙂 cenim si ho, lebo ja sa teda vo financiach vobec nevyznam,,,, moja namrzenost na poradcu vyplyva z toho, ze je velmi nespolahlivy, vzdy ho musim nahanat, tazko ho skontaktovat-preto som ho xcela vymenit, ,,,, a poistku som zatial nezrusila,,,, idem najskor dalej patrat po informaciach na nete,,, este raz dakujem, ahoj🙂
@kaktusik007 teraz ho už nepotrebujem, ak budem niečo potrebovať, vybavím si to ako minule - priamo v ING.
@kaktusik007 @bapi1 vdaka za rady🙂 som zvedava, co si tu napiseme tak o rok🙂
baby poradte, my máme celá rodina investičnú životku v unione. kedze kríza stále trvá a bohvie, čo sa ešte ide diať, radšej asi budem šetriť doma ako takto... ja mám poistku asi 5 rokov. oplatí sa mi to zrušiť? ako mám postupovať.
ja som maximálne nespokojná mám zle skusenosti znižila som splátky na minimum, malému som tiež znižila úraz mi doteraz (skoro rok) nevyplatili. ja som si to uplatnovala v dani (moju poistku) tak musim ešte 5 rokov vydržať.
ahojte, ja mam poistku tusim nejake 3 roky a platim v podstate nejake minimum, je to okolo 27 €. prosim vas, asi rok alebo dva som si to uplatnovala aj na dani. preco by som to musela vracat, kebyze ju zrusim? tomu nerozumiem, ved predsa islo o zivotne poistenie v danom roku, ci? nechapem, vysvetlite mi to prosim? a ako mam postupovat, co sa vratenia tej dane tyka, keby som chcela zrusit tu poistku? mne sa to tiez zda velmi vela penazi, ved za tu sumu mozem mat rocne usetrenych spustu penazi. dakujem za rady. pripadne mozete aj IP, vdaka mockrat 🙂
@mandragora22 v tomto ti poradiť neviem, ja som sa to niekde dočítala, že ak to zruším, tak môže nastať problém s tým, čo mi bolo vrátené na dani, ale naozaj neviem. Možno niekto ešte napíše, alebo sa spýtaj, ak máš dobrého poisťováka, ako sa dá ukončiť, bez nejakých výdavkov naviac.
@sandruska81
...v prvom rade chcem povedať, že poistka nie je to isté ako šetrenie !
...za poistku sa platí určitá suma, z ktorej ti časť ide na platenie poistky a časť na šetrenie...
...a zhodnocuje sa ti len tá šetriaca časť...
...aby sa ti vrátilo to čo si do poistky vložila, je potrebné platiť ju dlhé roky (10 a viac)...
...zároveň je potrebné uvedomiť si, že poistkou si kupuješ službu - poistné krytie...
...vlastne platíš pre prípad, že sa ti niečo stane...
...ak sa ti niečo stane, dostaneš peniaze z poistky...
...ak sa ti však po celý čas poistenia nič nestane, máš menej peňazí ako keby si šetrila...
...ak sa však rozhodneš pre šetrenie a neskôr sa ti niečo stane, nik ti nevyplatí vysokú sumu ako pri poistke...
...s manželom máme napr. v poistke taký dodatok, podľa ktorého ak by sme ostali na vozíku, dostávali by sme mesačne určitú slušnú sumu...
...v podstate niečo ako "dôchodok"...
...a peniaze, ktoré za toto pripoistenie platím sa mi nezhodnocujú, teda vlastne ich nešetrím, ale kupujem si službu poistného krytia...
...súhlasím ale s faktom, že poisťováci nedávajú dobré informácie...
@janea mozes poziadat o zmenu agenta a vybrat si niekoho aj z ineho mesta, neviem odkial si ale ja by som ti doporucila moju, ta je uzasna...mam vsetko na cas, zavola mi o novinkach ponukach, zmenach a aj pride osobne aj na kraj sveta.......
@bapi1 "Myslela si asi invalidne poistenie vsak?-ak by sa nieco stalo a ostanes invalidna,tak poistku prestavas platit a plati ju za teba ing?"
...toto bola otázka pre mňa ?
...neviem, či je to priamo invalidné poistenie (neviem ako je to nazvané), ani neviem či by som ju v takom prípade prestala platiť a platila by to za mňa poisťovňa, ale ja by som dostávala doživotne mesačne určitú (presne dohodnutú) sumu...
...takže, ak by som ostala invalidná, mám zaručený určitý pravidelný mesačný príjem...
@nefertiti7 ja som z vychodu, takze to asi nic z toho,,, ale vdaka za tip,,, na zmenu agenta som sa pytala, ale ze sa to neda, lebo to vraj ludia zneuzivali, menili agentov, tak to stopli,,,, da sa jedine napisat staznost, a poslat na ustredie, a ta staznost sa potom vracia nazad managerovi toho agenta a ten ju posudzuje,,,, nechutne,,,, a hlavne ze im za sluzby platime,,,
ahojte, uz som sa pytala raz, opytam sa znova, zatial mi nevedel nikto odpovedat, tak kopirujem svoju otazocku, budem rada, ak sa najde niekto, kto mi to vysvetli, dakujem!
ja mam poistku tusim nejake 3 roky a platim v podstate nejake minimum, je to okolo 27 €. prosim vas, asi rok alebo dva som si to uplatnovala aj na dani. preco by som to musela vracat, kebyze ju zrusim? tomu nerozumiem, ved predsa islo o zivotne poistenie v danom roku, ci? nechapem, vysvetlite mi to prosim? a ako mam postupovat, co sa vratenia tej dane tyka, keby som chcela zrusit tu poistku? mne sa to tiez zda velmi vela penazi, ved za tu sumu mozem mat rocne usetrenych spustu penazi. dakujem za rady. pripadne mozete aj IP, vdaka mockrat

@bapi1 a nevieš mi poradiť,či treba kontaktovať poisťováka resp. nahlásiť,že sa stal úraz teraz,ked je manžel v nem. alebo až po skončení hospitalizácie alebo až po skončení celého liečenia/rehabilitácia/...?u nás to bude dosť dlhá doba 😒