Má niekto skúsenosti s poistením v ING?
Má niekto skúsenosti s poistením v ING? Pri jeho založení mi boli nasľubované pekné výnosy už po 5 rokoch. Avšak prišla kríza a to, čo som do toho vložila sa nerovná ani polovici toho, čo by mi bolo vyplatené, ak by som s poistením teraz skončila. A ešte k tomu som na RD, takže zo 190 Euro som rada, že poplatím ako tak to, čo je potrebné. Tiež od budúceho roka je zrušené dať si to do daní (aspoň tak sa pri zaplatení 12000ročne vrátilo cca 2000 Sk- píšem ešte v starej mene). Poraďte - pokračovať, alebo zrušiť? Má to nejakú perspektívu?
@mandragora22 Ahoj, no myslim, ze od tohto roku sa to uz v daniach nebude dat uplatnit.....ale pokial si si to davala do danoveho, znizila sa ti odpocitatelna polozka a tym aj nizsie dane...a pravdepodobne si menej doplacala alebo ti aj nieco vratili, neviem, ci si normalne zamestnana a len si privyrabas alebo si zivnostnik.....
no a ak si danovník uplatní odpočítateľnu položku a tým si zníži základ dane a následne v priebehu nasledujucich roka poruší podmienky stanovené zákonom, teda zrusi poistku, je povinný si upraviť základ dane smerom nahor, teda odpočítanu dan vlastne vrátit. Ak to neurobis ty sama, urcite na to casom pridu a za kazdy rok by si to potom musela vratit......tak radsej pockaj kym sa odkupna hodnota bude rovnat vkladu.....inak to neviem...
@janea to nie je problem....ak chces zaistim ti to, na cas budes mat vsetky vyrocne listy, info, mailom, telefonicky, upravy po dobode a stretku, to si moja Evicka da tu namahu.......
@nefertiti7 takto. ja som to platila prvy rok. nasledujuci som si to uplatnila na dani. to iste sa opakovalo dalsi rok. potom som platila 3.rok poistku, ale uz som si nerobila danove, lebo som uz bola rok predtym na materskej, tak som to vobec neriesila, takze za ten 3.rok som si neuplatnovala, no a teraz to platim necely 4. rok, a tiez si to buduci rok nebudem uplatnovat, lebo sa to uz ani neda, tak ja som z toho jelen. budem nieco vraciat alebo nie?? 😅
@mandragora22 keby si ju teraz zrusila tak uz by si nic nevracala, lebo ten zakon prisiel do platnosti na zaciatku roka, teraz som volala so svojou ING poradkynou, ale nerus to, zniz si ju na minimum, alebo poziadaj o rocny odklad od platenia, to sa da, to je teraz novinka, tak zavolaj agentovi alebo kto ma zaujem moze prejst k mojej v Bratislave
@janea Volala som z mojou poradkynou, v pohode by si ta zobrala, potrebuje tvoje meno, cislo na teba a meno tvojho agenta a vsetko zariadi, pokecate, tak ak mas zaujem, budes mat tu najlepsiu.......napis cez IP
@nefertiti7 ja mam vraj minimalny vklad. platim okolo 27 €. je to pravda? je to minimalny vklad?
@mandragora22 neviem aku mas presne poistku, co vsetko tam mas podavane, ja nie som poradca, ak cches nechaj mi udaje a tel a moja agentka sa ti na to pozrie a povie ti, ona je super...cez IP, meno, a tel na teba, rodne cislo alebo cislo poistky
ahojte, moja svokra je poradca ING, je skvela, upravila mi poistku tak aby som nepreplacala zbytocne, sestre tiez skvelo poradila, mojej malej zalozila zivotnu poi.
ak by ste chceli kontakt, dajte mi vediet
@nefertiti7 OK, pozriem sa na to a poslem IP. staci meno priezvisko a cislo poistky?
@bibap a svokra robi pre ktory kraj, okres?
@mandragora22 ok, potom jej to poslem a dam ti vediet. Ahoj
@mandragora22 robi v Bratislave ale myslim ze nebude mat problem robit aj v inom okrese, neviem ako to funguje, ale je velmi ochotna, zavola Ti a presne poradi
ahojte, ja som tu uz v minulosti zhanala par informacii, ale prisla taka vec u nas a mam otazocku.... ake mate skusenosti s tzv. rocnymi vypismi z ING? kedy vam tieto vypisy chodievaju? tesne pred vyrocim, tesne po vyroci, alebo polroka po vyroci?? zaujima ma to z toho dovodu, ze priatel mal vyrocie v septembri a doteraz mu ziaden vypis neprisiel...dakujem za akukolvek odpoved!
pripadne este jedna otazocka: je niekto z klientom v ING konkretne cez poradcu juraja lassutha z DK? pretoze jedna sa o tohto poradcu, dokonca vraj celej priatelovej rodine neprisli tieto vypisy, co znamena, jeden kus mal vyrocie v juni a dva kusy v septembri 2011 ...... 😒
@mandragora22 vypisy mi nechodievali vobec, kazdy rok som musela urgovat aby mi ich poslal ( ja som z PP) ,,,, nema to logiku cele,,,,,, vraj maju chodit na vyrocie,,,, ale pritom, ak xces urobit nejaku zmenu, tak sa to da v ten mesiac pred vyrocim, a v tom vyroci to podpisujes,,,, tak ako sa mas rozhodnut, ked vlastne nevies co je v posledny rok nove,,,,, takze asi tak,,,,,
@janea prosim ta a tvoj agent je kto? pripadne do IP, dakujem!
@mandragora22 mne výpisy nosila "moja poisťováčka" po výročí - asi aby som nevidela ako biedne na tom som. Minulý rok sa ani neuráčila, takže teraz to už riešim cez centrálu.
@bapi1 hej, ved prave, tu tiez agentik beha a presviedca na nove a nove pripoistenia, ale ked treba priniest vypis, tak zlahne zem 😝
stalo sa Vám, že Vám odmietli poistné plnenie? = Mali ste úraz, ste poistení na dobu nevyhnutného liečenia úrazu a nechcú Vám to vyplatiť? Riešili ste to niekto žiadosťou o prešetrenie a ako ste dopadli?
ja maximálne nasratá rok aj 2 mesiace je tomu čo sa malému stal uraz a nič sme nedostali skončila som s nimi nadobro, su inak vo finančnej tiesni , zle investovali☹
ahojte, ja mam v ING aj životnu poist. a aj deti mam tam poistene, ja som mala vytknuty členok a mam denne odškodne urazu na 10 eur a dotala som 210 eur za vytknuty kotnik! Syn mal zlomeny ukazovak a tiež sme dostali skoro 200 eur. Tak nie je až taka pravda, že si neplnia to čo sľúbili. Podľa mňa asi záleži na poistke, aká je vysoka, čo tam je ake pripoistenia,treba si preštudovať poistne podmienky. Manžel ma v Aliance a tie poist. podm. niesu až tak zrozumitelne pre nas obyčajnych ľudi ako tie čo mam ja v ING. Ja som spokojna, a keď manželovi o tri roky skonči poistka určite dam to do ING.
Ja mozem pridať len môj názor. Pokial chce niekto sporiť nemá si uzatvárať životne poistenie. Životne poistenie je o istote ked sa s vami nieco stane. Cieľ je mat co najvyššiu poistnú sumu. Ak chcete sporit dávate to radsej do ponožky 🙂)
Milé mamičky zaujala ma vaša debata o poistení.Samozrejme som mala taký istý problém až nato že ja som chcela poistit samu seba a svojich príbuznych kedže babätko je ešte len na ceste.Mala som presne také skúsenosti z poisťovňami ako vy na poistke som nezarobila ale preplatila som a to som nemala jednu poistku ale 3 poistky a rodinny príslušnici tiež mali minimalne po 2 poistky.Takže tak ako píšete každa poisťovňa chce zarobiť a ľudí len klame a zavádza.Až som sa zoznámila z mojim manželom a zistila že svokra mala podobný problém tak sa dostala do jednej firmy cez jednu pani chodila a chodi na školenia a teraz mame uzatvorene vyhodne poistky kde si aj šetriš aj si poistená a k tomu hlavne neprerobiš ale zarobiš.Tak sa veľmi tešim ak sa narodí malý že mu budem môcť sama uzatvoriť poistku s tým že viem čo v nej má a aké sú vyhody.Už sme poistili veľa detičiek a doteraz nemal nikto žiaden problém ani sa nesťažoval.Ak budete chcieť výhodnú poistku pre seba svoju ratolesť alebo kohokoľvek v rodine kľudne sa na mňa obráťte rada pomôžem a vysvetlim.NIEJE PODSTATNE LUDI PRESVEDČIŤ ALE DOKÁZAŤ IM ŽE TO NAOZAJ FUNGUJE.

@mandragora22 ahoj, no mne moj poistovak tvrdil, ze kedze je od tohto roku to odpisovanie z dani uz zrusene, tak netreba ani z minulosti vracat nic,,,, ale zeby som ho pokladala za uuuplne doveryhodny zdroj, to teda nemozem povedat,,,, (ale zas ja mam tu poistku 11 rok)