Majú sa ľudia naozaj tak zle finančne?
Zaujímalo by ma, ako vnímate takú tú celoslovenskú náladu týkajúcu sa nižšej kvality života. Hlavne teda z finančného hľadiska. Ja totiž nemám pocit, že by sa ľudia mali až tak zle a museli rozmýšľať či si kúpia tento mesiac nový sveter alebo kúpia zeleninu či ovocie. Normálne robia veľké nákupy, chodia do reštaurácií, kina, na výlety. Platia si hypotéky či nájmy, šetria si. Áno, niečo to stojí, ale to tak bolo vždy. A to sa nebavíme o okruhu nejakých manažérov či podnikateľov, normálni ľudia okolo 25-35 rokov.
Alebo ide v tom prípade len o naozaj konkrétne skupiny ľudí, ktorí sú na invalidnom dôchodku či majú problém nájsť si prácu? Lebo často o tom čítam rôzne na internete, ale realita mi nepríde až taká pochmúrna.
@oblecenie99 presne tak. niekto napise, aky je rad, ze odisiel a potom sa ho dotkne nejaka kritika objektivnych zlych veci..
@oblecenie99 tiež som nepísala o histórii, duchu mesta alebo architekture. len o špine, neporiadku a to tam bohužiaľ je:(
@natalka13 Nakoľko sa ten problém v meste už viackrát vyskytol, bude, akurát sme to riešili s pediatričkou, popravde, ináč by mi to nenapadlo, ona však pre istotu odporučila. Mal už dostať jednu dávku, lenže ochorel, tak sme to presunuli.
@slniecko5 Fakt som ťa nechcela uraziť, či na nepa vypustiť akúsi frustráciu.. možno už prítomná nejaká aj je, ja som to fakt nemyslela ako urážku na mesto, ako také. Ja sa nerada hádam, ani virtuálne :D
@oblecenie99 veď jasne, peace✌️
@zuzinabila no ja zas nerozumiem preco si mna oznacila za slepo pozerajucu sa ... povedala som, ze viem kde mame v KE problemy aj kam sa presne pozriet a co treba riesit ...ty si ma nazvala konspiratorkou... napriek tomu, vsak nemozes sa na Kosice pozerat, ze cele je take ako si precitas...ved jedno sidlisko je velke jak Svidnik
Baby, ale aby som napísala aj pekný zážitok (a urobila tak reklamu): dlhé roky som si odkadala návštevu Dolnej brány, tak sme tam minule KONEČNE boli. Bol víkend, prekvapivo tam bolo veĺmi málo ľudí (preto aj taká reklama), a boli sme nadšení, aké pekné a zaujímavé to je, aj interaktívne, fakt odporúčam.
Asi sa treba sem tam zahrať na turistu vo vlastnom meste a objaviť niečo iné aj očami (ne)obyvateľa ;) Peace, ako sa písalo aj vyššie a majte pekný deň
@slniecko5 za 20 r som dala otaznik🙂prave preto,lebo to bol hruby odhad. tak 10 r dozadu? vies, ja si za svojimi tvrdeniami stojim na rozdiel od teba, ked bezne vymazes v diskusiach, co napises.
@zuzinabila vidis, dobry point, idem na to🙂
@zuzinabila a este raz pripajam link
https://standard.sk/715833/ako-stastni-kosicani...
tu je odpoved na vsetko.
@najjulinka ano, preto si trufam veci kritizovať, lebo som si vedoma toho, koľko veci som zmenila, menim a že mi nie je jedno, ako to tu vyzera. a suhlasim, neznasam bezbrehu kritiku bez aktivneho konania. nastastie, nemam spasitelsky komplex, ale zdrave sebavedomie.
@slniecko5 dakujem, na vytvorenie dojmu nepotrebujem statistiky ,ako vnimaju nieco ini. prenesene na ine- vacsina ludi v tejto krajine nadŕža mafiánovi. môj dojem je úplne iný ako väčšiny. rovnako dojem z KE sa nemení prečítaním nejakej štatistiky.
@zuzinabila Ok, Ok
Tak dám jednu radu, neprichádzaj do Košíc a budeme všetci spokojnejší.
Že tu ja strácam čas, hanba mi. Ale už stačí naozaj.
@najjulinka ano viem ze mas adoptovane zo skupiny o adopcii. ano presne je to len o stanoveni priorit ♥
@slniecko5 ale,Zuzi,no tak, toto uz je ozaj velmi sebavztazne🙂 neutocila som na teba osobne a pritom to beries tak velmi osobne..na tolko tu omielanej Terase(kde pisali Kosicanky,ze je velmi zla situacia s neprisposobivymi) ste predsa roky byvali a stale tam prenajimate,ci? Cize vsetko je tak,ako ma byt a je tam len krasne,hm.proste neverim.aj to,ako sa snazis urazat je uz cez ciaru.ale ta Terasa to vysvetluje.proste,citlive miesto asi..
@slniecko5 alebo dokonca Lunik 8 to je?ak nie,oprav ma. Lebo o Luniku 8 sa tu dnes popisalo toho az az.
@zuzinabila ta posledná veta odo mňa ma mrzí, to nebolo fér odo mňa, ku zvyšku sa už nevyjadrujem naozaj, Vdaka za pochopenie. Už nemám záujem prilievať do ohňa.
@zuzinabila ah podla mna by si sa nemala hadat ked nevies presne info... tym lunikom 8, ktory je vedla lunika 9 sa chcelo len tym povedat, ze clovek co nepozna kosice napise ze na terase je zle alebo ze sa tam stalo ono ci hento... terasa ma 5km2 a 50tisic obyvatelov a to je len sidlisko Kosic... pre porovnanie cely Svidnik ma nrcelych 10tisic obyvatelov.... ale ako chces ked sa ti paci rypat
Samozrejme, kazdy je v Ke vítaný.
Drzte sa.
@fairyy preto sa na presne info pytam,aby som neukrivdila...so Zuzkou sa poznam vyse 20 rokov,preto ma udivuje to,ako utoci a snazim sa tomu prist na koren. Teba sa to netyka.
@yoxinka uplne chapem. do akej krajiny idete?
Nemala sa tema skôr volať:
Majú sa v Košiciach ľudia naozaj tak zle? 😉
@mnamko a tie daňové triedy no konečne. Vôbec človek nemá motiváciu oracovat vollzeit keď máš steuerklasse 5
@bykaterina a dávajú v tvojom okoli? Včera bola som na trhu, nedostala som. Ok. islo o par eura, nechcela som ich otravovať s bločekom ale ten zubár v minule uz bol naozaj cez ciaru.
@tl999 nechodím tam kde nedávajú. Lebo nič neusetris pri kúpe niečoho, dajú ti tú istú cenu ako s blockom

@fairyy Máme tam (mimochodom skvelú) pediatričku, ktorá tam má ordináciu, ja to môžem ovplyvniť tým, že ju proste vymením, ale to zase nechcem.
Napísala som len a len svoje skúsenosti z posledného obdobia. Bolo tu už aj lepšie, a verím, že bude.
@slniecko5 Ty sama si napísala, že ste odtiaľ odišli pred 2 rokmi, a neľutujete. Ja som tu žiť (ešte) zostala. Baby, ja chápem, že som sa vás dotkla, ale ja som len napísala svoje posledné skúsenosti. Išli nám výdavky hore (a o dosť) a keď už to mám platiť, proste by som bola rada, ak by za tým bol aj nejaký výsledok, alebo aspoň aby to nebolo horšie. Nejde tu o pekné centrum (páči sa mi, nie náhodou sme ani len neuvažovali o inej lokalite v rámci KE), či o ľudí, alebo duch mesta.
Nehovorím že sa tu žije vyslovene že ZLE, len že sa tu žije horšie, ako pred pár rokmi. My, moja rodina, to momentálne tak cítime. A dovolila som na to poukázať, že čo by sa dalo zlepšiť. To je všetko.