icon

Majú vláda a prezident zavádzajúce opatrenia?

veklipo
17. apr 2024

Bez budenia politických vášní a bez akéhokoľvek urážania sa , verím, že sa vsetkym pomaly otvárajú oči -
- Zvysene poplatky na všetkých uradoch
- Zrušené benefity v zdravotných poisťovniach
- Znížené príspevky do 2.piliera
- Zastavenie dotácii na obnovu domu
- Zastavenie dotácii ma zelene riešenia
- Stopnute nové investície na Slovensku

A teraz zrušenie prorodinneho balíka
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/706969...

Toto všetko postihne strednú vrstvu, nielen najchudobnejsich.
Ešte prídu drahé energie a ďalšie prekvapenia.

Zato vláda si výrazne zvýšila svoje nezdanené príjmy (nezdvihli si plat, ktorý by museli danit, ale náhrady).
A prezident lieta súkromným lietadlom z Ba do Kráľovského Chlmca.
Naozaj nepripúšťate ani v kútiku srdca, ze vás oklamali?

lienka.7
17. apr 2024

@liv1 aj ten dôchodca mal dosť času si šetriť, keď mu už deti vyleteli z hniezda. A taktiež ma deti, ktoré sú potom povinné sa o neho taktiež postarať, či to vari už nie? Ono, keď je na tom chudáčik tak zle, moze požiadať aj on na vyzivne na seba.
A pevne verím, ze ty si tie nohy aj privrela...👌🤦‍♀️

jakubrianka
17. apr 2024

@zalka áno máš pravdu, boli len spolu vo vláde a zjavne sa Fico dobre podučil, lebo má také isté populistické vystupovanie ako Mečiar. Čistá jeho kópia.
Inak ale KSČ tiež o veľa hovorí.

jakubrianka
17. apr 2024

Fica a celý Smer hnala tak jedine basa. Sú si dobre vedomí, že keby sa nedostali do vlády, tak všetci skončia rad radom vo väzení. Veď vidíš, čo prvé po nástupe k moci rýchlo riešili. Presne tú podstatu načo sa museli ešte dostať k moci aby za sebou pozametali.
Je očividné z ficovej apatie, že by už najradšej ani do politiky nešiel (videli sme reakcie po výhre, keď prišiel namrzený čo centrály. Dobre on vedel, že musí konať rýchlo a poriadne to zahovoriť inými kauzami). Je si vedomý, že ho tu pol Slovenska nechce. Aj tento prezident je len jeho nahovorený pešiak. Všetko si poriadne premysleli a stavili na človeka, ktorý má najvyššie šance vyhrať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zalka
17. apr 2024

@jakubrianka a nemáš pocit, že tých populistov bolo viac ako len fico a mečiar? Taký matovič, čistý populista.
A čo sa týka KSC , pred rokom 1989 neboli iné politické strany len tri KSC s vedúcou ulohou a potom symbolické strany Strana slobody a Strana slovenskej obrody podla článku https://domov.sme.sk/c/20109229/za-socializmu-b... ked chcel robiť karieru, tak za socializmu to bez KSC nešlo.
Bud si vstúpila a karierne rástla, alebo nevstúpila a ostala si karierne stáť. Toľko historické okienko.

liv1
17. apr 2024

@sheila121 suhlasim. Bola to ina doba, neboli ludia tak financne gramotni, nemali tolko informacii ako investovat, ako sa zabezpecit. Makali cely zivot a co maju mnohi teraz.. almuznu. Snad sa teraz mladi poucia uz len z tohto, ze na stat sa spoliehat neda. Skoda ze to nie je ako v AT, zilo by sa aj im aj mladym lepsie, lebo ak ten dochodca vazne ochorie, alebo sa stane imobilny, este len vtedy pride realita, kto a za co sa o nich postara…

jakubrianka
17. apr 2024

@zalka áno bola len KSČ a si jediná ktorá to vedela, ďakujeme za poučenie 🏅. Fico k ním isto dokonale zapadol. A k populistom toľko, že Fico a Mečiar sú zďaleka najhoršie zlo aké sme tu kedy mali. Rozmach mafie za ich éry, hovorí veľa o ich praktikách.

zalka
17. apr 2024

@jakubrianka keď myslíš

erikavesela
17. apr 2024

@ekira1 na sk mame brutalnu prezamestnanost uradnikov, take japonsko ma polovicny pocet (ked sa to stiahne na pocet obyvatelstva)...takze ide, ked sa chce

erikavesela
17. apr 2024

@natalka13 za celych 30 rokov od 89 sa pre deti neurobilo NIC..dochodky su neudrzatelne...preco?..lebo nie su deti...

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
18. apr 2024

@liv1 dnesni dochodcovia sa maju najlepsie ako sa kedy dochodcovia mali a budu mat

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
18. apr 2024

Všetko je v poriadku, zbytočne sa namahas s témou.

jana_eyre_2
18. apr 2024

Už keby si aj priznali voliči, že ich oklamali, na najbližšie 4r to je vlastne jedno... Potom pred voľbami rýchlo vymyslia nové stratégie, klamstva a zlodejina sa rýchlo zase zabudne a budeme opäť v srackach ako dnes.. čo už, Slovensko si vybralo, je to tak ako je...

jednoduchomaria89
18. apr 2024

@jana_eyre_2 ved vyhral PP, takze voliči sú naďalej spokojní . A tiež vyhráva prieskumy ako najdôveryhodnejší politik , takze musíme konštatovať väčšina je spokojná , Asi nepracujú a doma ležia , ináč si to neviem vysvetliť

lienka.7
18. apr 2024

@sheila121 aj ja ta mam rada a v mnohom s tebou súhlasím, ale v tomto nie. Ano, žili v inej dobe, ale tiež mali svoje možnosti oni vtedy. Ci myslíš, že naše babky (poniektore aj mamy uz) sa takto naháňali ako my? Ale prosím ta...
Ja mam okolo seba na sídlisku kopec dôchodkyň, co stále frflu ako sa majú zle. Už viackrát mi to nedalo a vravím im, vymeníme si to? Myslíš, že nejaká chcela? Jednoducho, treba hospodáriť s tým, na co mas. Keď raz nenas na to, aby si si platila byt/dom v ktorom žiješ, ideš predsa do menšieho, nie? Všetky to tu automaticky vzdy pisete. Takže kde je problém u dôchodcov? Jaj, ci ti nemusia? No budú musieť aj oni. Bohužiaľ.
Bodka. Samozrejme, niekto sa ma horšie, niekto lepšie. Ako aj u pracujúcich ľudí. Ale vo všeobecnosti sa dôchodcovia nemajú zle. Ale samozrejme, srdcervucejsie znie, keď pelle opisuje ako nejaká 80 ročná babička ma chuderka vyzit zo 450€... ale matka samozivitelka s dieťaťom už moze, ze?

natalka13
18. apr 2024

@ailiba UA ide bud cez charitu alebo z EU podpory. Paradoxne aj kopa projektov ako skoly dialnice z ktorych Fico nakradol cez stavebne firmy miliony alebo vid.grofka ROSKOVA.

natalka13
18. apr 2024

@lienka.7 matka samozivitelka moze pracovat a mat dieta bolo jej rozhodnutie.
Ma narok na vyzivne alebo vodovsky ci sirotsky dochodok , ale to uz sa budeme stazovat, ze ake su nizke ze?

monichetta
18. apr 2024

matovicovci rozkradli stat za 3,5 roka 10 nasobne viac ako smeraci. ale vdaka mediam ktore hraju len jednu pesnicku, a manipuluju, klamu - lebo su za nimi ti, ktori su za terajsiou opoziciou - o tom ludia nevedia. A pre tych co tu placu nad eurofondami 1, komu mozme dakovat ak nam ich zoberu? kto robi nenormalnu rozvratnu protislovensku cinnost v EU parlamenete?? PS, SaS a KDH! 2, eurofondy nie su peniaze zadarmo. nalievame do EU priamo a nepriamo obrovske mnozstvo, nehovoriac a nemoralnych agendach na ktorych musime participovat za 'vdaku'. Z mojho pohladu je to vypalnictvo ktore drzi krajinam hubu a krok.

liv1
18. apr 2024

@erikavesela poviem svojej mame, ktora ma 660 eur, ze vlastne ona sa ma vyborne😁. Ona sa nikdy nestazovala, ale ved vidim, mam oci. Pracuje na dochodku sukromne uz roky rokuce, lebo jej dochodok je uplne smiesny. Byva v 3izbovom byte a 1 z toho ma pracovnu. Byva v BA, a tak zivotne naklady su dva krat take drahe ako inde, ale ja ju budem dnes informovat, ako sa ma vyborne a lepsie este nebolo 😂. Inak robila cely zivot, VS vzdelana, vysoko kvalifikovana praca.. A zo 660 eur ma zaplatit byt, telefon, infernet, stravu, lieky, fyzioterapiu, zubara, oblecenie, drogeriu, dane, poistku, obcas aj niekam vyjst s kamoskou, darceky pre vnucata, kultura nejake divadlo a pod. A este tu mame neocakavane vydavky, ked sa nieco pokazi, napr. nejaky spotrebic, o prerabke ani nehovoriac, to je bez sance.
Ja nepoznam dochodcov ktori sa stazuju, ja ale mam oci a vidim ako ziju. Ako sleduju letaky aby nakupili co najlacnejsie. Ako vypinaju kurenie v izbach, v ktorych nebyvaju. Ako jedlo nikdy nevyhodia. Do restauracii nechodia a jedlo si neobjednaju. Ako nemaju na kvalitne protezy, nemaju na dovolenky, pobyty atd. Ale kazdy by si mal brat priklad ako to treba robit inak a na dochodok sa zabezpecit, neodkladat len “nieco”, ale poriadne…

natalka13
18. apr 2024

@erikavesela to ze su RD 3 roky, otec na MD k tomu v praci /za mna totalne vyzieranie systemu/ je nic?
Po revolucii sa mali tieto dovolenky utat ako v inych statoch.
Sediet doma za 470e a dieta v skolke je taaaak socialne.
A hlavne stat nema zivit nase deti.
Matky tu stale nariekaju ze z rodicaku nevyziju. Halooooo z toho ony zit nemaju.
Tu stale vsetci ocakavaju husakov socializmus.

la_dolce_vita
18. apr 2024

Som si absolutne ista, ze si tito volici nepripustia nikdy nic. Ak by si pripustili, tak by nebol Smer opatovne pri moci.

gribka1
18. apr 2024

@liv1 Áno, nemajú to ľahké, tí naši dôchodcovia, ale majú sa lepšie, ako sa budú mať dôchodcovia v budúcnosti, o 15, 20 a viac rokov.

gribka1
18. apr 2024

@la_dolce_vita Čítaš, že to berú tak, že Matovič nás zadĺžil na 100 rokov, s tým to si oni vystačia.

cinky16
18. apr 2024

@ekira1 ale aj ludia s nizsim prijmom pri podani DP mohli svoje prijmy scitat a tiez im vyssiel vyssi danovy bonus

hiro
18. apr 2024

@sheila121 "naši dôchodcovia nežili v takej dobe ako my" - noo, od padu socializmu to je 34 rokov. Ten co ide teraz na dochodok drvivu vacsinu zivota odrobil za kapitalizmu ;)
"poviem im to dneska v robote keď dostanú dôchodok" - povies toto?
"Významne medziročne poskočila aj priemerná výška novopriznaného starobného dôchodku. V decembri dosiahla 815 eur, kým v decembri 2022 bola na úrovni 607 eur"

loolaa
18. apr 2024

A toto je iba začiatok. Je mi ľúto, že sa to dotkne aj slušných ľudí, ktorí túto sebranku nevolili.

gribka1
18. apr 2024

@hiro S kapitalizmom, ktorý sa tu ešte len vyvíjal a nikto v tomto nebol zbehlý, to myslíš, že sa hneď ľudia dokázali preorientovať? Dôchodkový systém fungoval a mimochodom sa stále uťahovali opasky. Neboli to dobré časy.

gribka1
18. apr 2024

@loolaa Vydržíme so zaťatými zubami, len aby ich osvietilo.