Majú živnostníci bez odvodov nárok na dôchodok?
Ahojte, popisem Vam situaciu.
Clovek bol zivnostnik cely zivot. Neplatit si odvidy do dochodku.
Pride dochodkovy vek ide poziadat o dochodok.
Na ktory sme sa skladali my.
Podla vas je to ok?
Ved ti mali zivnostinici nemusia olatit, ale nech neziadaju dochodok. A potom to bude vsetko lege artis. Nebudu platit nebudu mat dochodok.
@lienka.7 ak by si ako zamestnanec mala mať zdravotné poistenie 107,25 € mesačne, musela by si mať hrubú mzdu 2700 €, možno máš. Ty nevieš koľko ja platím a predstav si, že platím všetko a poctivo. Ja som len reagovala na tú hlúposť čo si napísala, že živnostník si neplatí zdravotku. Lenže tá je povinná pre každého.
@leni1977 nemozes porovnavat % zamestnanec bez casti, ktoru plati zamestnavatel. To su len take populisticke cisielka potom. Realne sa za zamestnanca zaplati 14% odvod a bodka. Szco je zarovnej "zamestnanec aj zamestnavatel" v podsate.
@anonym_cc2957 moja otázka je, z čoho potom realne žiješ? Keď zarobíš 250€ mesacne. To máš viac za brigádu v tescu ci lidli. Prepac
@anonym_243829 tak to potom nie je podnikanie a mala by si zvazit pracu ako zamestnanec. AK nevyzijes z toho a mas nizky prijem = je to len tvoja volba. Ciel podnikania je zisk a nie zarobit 250EUR a super tesime sa.
Ale rozumieme, v podnikani je to ako na hojdacke, naozaj sa nevie kedy nevyjde nieco/vyjde, ci vobec bude co fakturovat. ALe to je to riziko podnikania. Za mna ak mam zit z podnikania, ziadne stovecky... tam musi byt obrat rastuci stabilne po par rokoch inak to nemam absolutne vyznam robit ako "hlavnu pracu". Max ako hobby prijem popri praci.
@lienka.7 ak by si ako zamestnanec mala mať zdravotné poistenie 107,25 € mesačne, musela by si mať hrubú mzdu 2700 €, možno máš. Ty nevieš koľko ja platím a predstav si, že platím všetko a poctivo. Ja som len reagovala na tú hlúposť čo si napísala, že živnostník si neplatí zdravotku. Lenže tá je povinná pre každého.
@leni1977 pri hrubej mzde 2700€ sú zdravotne odvody 405€ (108+297).
Cize o akých 107 tu píšeš??? Zamestnanec tak platí skoro 4x viac ako ty, szco. Keby si nahodou matematiku neovládala.
@leni1977 pri hrubej mzde 2700€ sú zdravotne odvody 405€ (108+297).
Cize o akých 107 tu píšeš??? Zamestnanec tak platí skoro 4x viac ako ty, szco. Keby si nahodou matematiku neovládala.
@lienka.7 ja píšem o tvojom podiele, ktorý ty platíš zo svojej hrubej mzdy, nie to čo za teba platí zamestnávateľ
@lienka.7 ja píšem o tvojom podiele, ktorý ty platíš zo svojej hrubej mzdy, nie to čo za teba platí zamestnávateľ
@leni1977 ale presne ako pise Lienka. ty musis pocitat aj to aj to, ved szco je zamestnanec a zamestnavatel v jednom. ci ako sa to tu vlastne prezentujete?
ci to je ok je uplne jedno. O tom je demokracia a to sme si tu zvolili. Kto v tomto state robi na TPP je blazon. Systemu sa treba prisposobit a neriesit, ci to je ok.
ci to je ok je uplne jedno. O tom je demokracia a to sme si tu zvolili. Kto v tomto state robi na TPP je blazon. Systemu sa treba prisposobit a neriesit, ci to je ok.
@michal6677 s takouto mentalitou slovákov Slovensko nikdy prosperovať nebude
@michal6677 s takouto mentalitou slovákov Slovensko nikdy prosperovať nebude
@terus00 zial...ja volim tak, ze by som dane aj odvody platil s radostou v takej vyske, aby som mal adekvatny zasluzeny dochodok ale slovaci to nechcu, chcu sa mi radi poskladat na dochodok. Ja s tym viac spravit nemozem a tie peniaze aj ked neochotne si musim zobrat.
@mogaa staci mat 15 rokov na minimlny dochodok? nie 30?
@anonym_c765c5 nie na minimalny, ale na dochodok vobec potrebujes 15r. Na sumu minimalneho mas narok od 30r. To su dve rozne veci.
@anonym_c765c5 nie na minimalny, ale na dochodok vobec potrebujes 15r. Na sumu minimalneho mas narok od 30r. To su dve rozne veci.
@anonym_07cc79 ja som to pochopila. 15 rokov mam uz davno odrobene.
Áno, platím úplne minimálne odvody a čakám s minimálnym dôchodkom. A nie absolútne sa za to nehanbím a je mi to jedno. Radšej si peniaze investujem ako by som mala odvádzať tomuto štátu prachy a mat aj tak smiešny dôchodok. A situácia bude ešte horšia. Nebude tu kto mat robiť. Mam svoju krajinu rada ale budem rada ak moje dieta oddialto odíde. Môj otec odvádzal velmi vysoke odvody a ma mensi dochodok ako mama. Platím tu odvody ale ak potrebujem lekára musí to byt súkromný inac ma nikto nevzem a termíny aj 3 mesiace, do kosic cestujeme ako cestujeme o vlakoch ani nehovorím. Úrady strašne. Zamestnanci na úradoch nekompetentni. Ale ked ako podnikateľ s niečím meskam tak uz sa musia pokuty platiť. Ked meškajú oni je vsetko ok. V žiadnom prípade sa nebudem spoliehať na tento štát a jeho smiešny dôchodok. Ci uz minimálny alebo aj pri vysokých odvodoch. Dostojne sa tu nedá žiť ani podnikať a to nehovorím o ľuďoch ktorí žijú sami, na invalidnom alebo s chorým dieťaťom. Nedivím sa toľkým samovraždam..
Pani podnikatelka nevie, ze cca 30 rokov su vsetci lekari sukromni? 😄
@anonym_cee69f jasne, ty platis minimum, ale čerpas maximum možného. Vysvetli nám tu prosím, ako je môžme, keď tvoj otec platil také ukrutne odvody, ako môže mať dôchodok menší ako tvoj matka. Toto nejako proste nesedí.
A verím, že si rada, že sa my všetky skladáme na tie dochosly tvojim rodičom. A samozrejme, nezabudni frflat, ako čakáš k lekárovi, všetko do školy kupuješ a podobne. Keď neplatis dane, tak budeš toho kupovať stále viac a viac. Davky na dieta si predpokladám vybrala všetky, a jasne, nech ide pekne do zahraničia. Robiť tu predsa nebude.
A ze všetko ukradnú politici. Ako vidno, bežní občania za nimi nijako nezaostávajú.
@anonym_243829 co maximum, prosim ta dostávam? Polená nám tu hádžu transakcnymi daňami, odvodmi a buzeraciou. Dávky na dieta? Pracovala som na materskej aj rodičovskej. Nesedela som na riti. Mňa sa nepýtaj prečo ma ucitelka vyssi dochodok ako podnikatel,čo tu lial prachy úplne zbytočne. A keďže majú dovhodok ako majú tak mama este po 70tke pracuje a nesedí na riti. Nič nekradnem. Ak by som videla, ze sa tu dá fungovat a skončila by som so slušným dôchodkom tak nemám problém. Tu sa vsak všetko rozkladá, takze nie, budem platiť minimum. A uvidime kto na dôchodku sa bude mať lepsie.
@derdia ono nie je to len pre zivnostnikov, celkovo aj konatelia sro atd...
ANO ak niekto neplati ziadne odovdy cely zivot, je to za mna to iste ako keed nepracoval. Vsetci rozumni vieme, ze ten co neplati odvody a tvari sa ze vyzije z toho nizkeho prijumu = je proste podvodnik, ktory ma zvycajne cierny prijem. Ina vec je to co vlastne aj teraz je najvacsi problem = subeh prác, a tym padom poisteni.
NAJspravodlivejsie by bolo normlane rocne zuctovanie aj socialky = tym padom neboli by minimalne/maximalne odvody, ale tak ako zdravotka, presne percentualne by sa to doratalo + ak je jeden prijem nizky= tak minimalne odvody by boli. Presne ako ZP.
Len toto keby sa zaviedlo, tak pre vsetkych obcanov ;) nie len podnikatelov = lebo aj medzi nepodnikatelmi su taki, ktori nikdy neplatili nepracovali a dochodok mat budu.
Vsetko ostatne co z tych odvodov mame, nemame bla bla bla su kecy... su ludia co roky poctivo platia odovdy a ako ti k tomu pridu, ze "peniaze nie su" a ini si hucia, ze "ked bude taka a onaka vlada, ked bude to alebo ono " = budu platit. NIE nebudu. NIkdy nebudu, vzdy sa snazili a snazia ludia platit statu najmenej dani, odvodov alebo vobec neplatit, uz len z principu. Pretoze tieto blaboly ja osobne pocuvam od podnikatelov cez 20r a bolo uplne jedno KOLKO zarabaju, kto je vo vlade, co sa robi nerobi... za 5EUR aj koleno si vrtat niektori nechaju ale ked treba= nieco sa stane tak to uz im je vsetko zo "systemu" dobre...
@anonym_892048 prajem Vám riadiť firmu v týchto podmienkach...by ste rychlo zmenili názor.
Pani podnikatelka nevie, ze cca 30 rokov su vsetci lekari sukromni? 😄
@anonym_07cc79 ??? Prajem krásny sociálny dochodok.😃😃
Na Slovensku (a vo väčšine krajín) existujú dva hlavné typy lekárov:
1. Štátni / verejní lekári – pracujú v nemocniciach, poliklinikách alebo zariadeniach, ktoré patria štátu, samospráve alebo verejnému zdravotníctvu. Ich služby sú hradené zo zdravotného poistenia.
2. Súkromní lekári – majú vlastné ambulancie alebo kliniky. Niektorí z nich majú zmluvu s poisťovňami, takže pacient neplatí nič navyše, iní pracujú bez zmluvy a pacient platí priamo.
Hádaj ktorých navštevujem?
@anonym_892048 prajem Vám riadiť firmu v týchto podmienkach...by ste rychlo zmenili názor.
@anonym_cee69f mame firmu 20rokov, dokonca zivnost s riadnym obratom. Skôr fnuckovia by sa mali prebrať. Podnikat nie je povinnosť. Nie je povinnosť nikoho podniaktelov zachraňovať ale rovnako to štát nemá preháňať. Ano je to tu ťažké v posledných rokoch uz extrémne ale to nie je ospravedlnenie na nic. Nemám rada tu vetu ale koho volíme, tak sa mame ale tu pravicovu vládu ktora by bola vhodnejsia ani nebudeme nikdy mat.
A hlavne, aj ked bolo dobre, odvody neplatil nik kto nebol nejak donútený .
@anonym_cee69f mame firmu 20rokov, dokonca zivnost s riadnym obratom. Skôr fnuckovia by sa mali prebrať. Podnikat nie je povinnosť. Nie je povinnosť nikoho podniaktelov zachraňovať ale rovnako to štát nemá preháňať. Ano je to tu ťažké v posledných rokoch uz extrémne ale to nie je ospravedlnenie na nic. Nemám rada tu vetu ale koho volíme, tak sa mame ale tu pravicovu vládu ktora by bola vhodnejsia ani nebudeme nikdy mat.
A hlavne, aj ked bolo dobre, odvody neplatil nik kto nebol nejak donútený .
@anonym_892048 netrep. keby sme neplatili odvody myslis ze by sme mali aspon tu trochu co mame? a ked sa ti zda podnikatelske prostredie narocne, este raz to pisem, treba sa zamestnat na tpp. ake jednoduche
ja nepisem ze system je a ci nie je dobre nastaveny ale viem ako krasne sa da podnikat ked si das strasne vela veci do odpisov napriklad. zase nezierme travu na luke. tak kebyze stale z toho nemas kopec vyhod, autocicko a podobne pocitace mobily a neviem co tak by sa ti to tak neoplatilo. teraz uz je to narocnejsie suhlasim. ale myslim ze stat bol dost benevolentnosti a tolko danovych unikov a na odvodoch za tych par rokov po 89 , je naozaj vela.
@anonym_07cc79 ??? Prajem krásny sociálny dochodok.😃😃
Na Slovensku (a vo väčšine krajín) existujú dva hlavné typy lekárov:
1. Štátni / verejní lekári – pracujú v nemocniciach, poliklinikách alebo zariadeniach, ktoré patria štátu, samospráve alebo verejnému zdravotníctvu. Ich služby sú hradené zo zdravotného poistenia.
2. Súkromní lekári – majú vlastné ambulancie alebo kliniky. Niektorí z nich majú zmluvu s poisťovňami, takže pacient neplatí nič navyše, iní pracujú bez zmluvy a pacient platí priamo.
Hádaj ktorých navštevujem?
@anonym_cee69f mne skolenie robit nemusis. Iste s chripkou ides do statnej nemocnice 😁. Bola som vcera na ortopedickej pohotovosti v statnej FNsP. Boli sme traja a 3 hod sme cakali na lekara, aby napr. mne predpisal volnopredajny liek. Toť statne nemocnice 🙈 Nezavidim ti, ak chodis za odbornymi lekarmi do statnych nemocnic v case, ked ambuluju. Dufam, ze mas dost trpezlivosti, aj dovolenky. 🙈
@anonym_892048 netrep. keby sme neplatili odvody myslis ze by sme mali aspon tu trochu co mame? a ked sa ti zda podnikatelske prostredie narocne, este raz to pisem, treba sa zamestnat na tpp. ake jednoduche
ja nepisem ze system je a ci nie je dobre nastaveny ale viem ako krasne sa da podnikat ked si das strasne vela veci do odpisov napriklad. zase nezierme travu na luke. tak kebyze stale z toho nemas kopec vyhod, autocicko a podobne pocitace mobily a neviem co tak by sa ti to tak neoplatilo. teraz uz je to narocnejsie suhlasim. ale myslim ze stat bol dost benevolentnosti a tolko danovych unikov a na odvodoch za tych par rokov po 89 , je naozaj vela.
@anonym_c765c5 neviem cim ja trepem, tym ze pisem ze maju platit odvody? :DD A tym, ze proste maju viac makat, ak im to nevychazda alebo prestat podnikat? :DD NEviem ci si na mna len omylom nereagovla:DD
a nie, vyhody ako auticko a kraviny z toho nemam, nam firma funguje dlho, prave preto ze si ju netunelujeme sami na osobnu spotrebicku. Komentujem to tu, lebo ma nebavi citat nezmysly, ako hrozne to vymysleli, z eniekto ma platit odvody :D A ze stat bol benevolentny? tak to je jeho problem, v provom rade miesto zvysovania dani a zatazenia, maju robit riadne kontroly a riesit prave tych co vyuzivaju vyhody a uplatnuju vydavky ktore nic s podnikanim nemaju (a ze takych je :DD)
@anonym_c765c5 neviem cim ja trepem, tym ze pisem ze maju platit odvody? :DD A tym, ze proste maju viac makat, ak im to nevychazda alebo prestat podnikat? :DD NEviem ci si na mna len omylom nereagovla:DD
a nie, vyhody ako auticko a kraviny z toho nemam, nam firma funguje dlho, prave preto ze si ju netunelujeme sami na osobnu spotrebicku. Komentujem to tu, lebo ma nebavi citat nezmysly, ako hrozne to vymysleli, z eniekto ma platit odvody :D A ze stat bol benevolentny? tak to je jeho problem, v provom rade miesto zvysovania dani a zatazenia, maju robit riadne kontroly a riesit prave tych co vyuzivaju vyhody a uplatnuju vydavky ktore nic s podnikanim nemaju (a ze takych je :DD)
@anonym_892048 ale bla bla bla, jasne nevyuzila si nikdy nic, trepes
@anonym_892048 ale bla bla bla, jasne nevyuzila si nikdy nic, trepes
@anonym_c765c5 nemas sa s kym hadat po ranu? nie nevyuzila, predstav si, ale nevidim dovod preco to tu vobec obhajovat a riesit. Radsej si precitaj na co si reagovala a ako, lebo pises MNE totalne nezmysly.
@derdia neviem o čo Ti ide. Že štát dá niekomu vysoký dôchodok, ak nepracoval, alebo neplatil odvody?
To fakt? Poznám pani, čo ma 5deti, takže bola 15 rokov na materskej. Inak nechodila do práce. Ja si teda neviem predstaviť že čoho žila, ale keď jej vypočítali dôchodok 95€, povedala, že málo....
Zavidiš? Neodvadzala , nedostane.
Aj živnostnik ak neplatil, nedostane.
@leni1977 "ktorý ty platíš zo svojej hrubej mzdy, nie to čo za teba platí zamestnávateľ"
Toto ma fascinuje uz roky. Nie, zamestnavatel nic neplati "za" zamestnanca. Zamestnavatel da peniaze na vyplatu zamestnanca a urcitu cast da do kolonky zamestnanec a dalsiu cast zamestnavatel. Preco? Je na to nejaky historicky dovod ze zamestnavatel musi tie iste peniaze rozdelovat do dvoch koloniek? Preco to nie je v jednej kolonke zamestnanec? Alebo skorej v kolonke zamestnavatel - kedze aj tak ten prevod robi on. A robi 2 prevody ci to posiela v jednom prevode do statu? Jednoducho tomu nerozumiem. To ako keby v predajni nieco stalo 10€ a bola tam namiesto povedzme 23% dan - boli 2: 10% ktoru ma zaplatit clovek ako zakaznik a 13% dan ktoru ma zaplatit obchod. Tak ci tak stale to je rovnakych 10€ ktore musi zaplatit a stale to je spolu rovnakych 23% dane. Ci to bude v 2 polozkach alebo v jednej tak sa nic nemeni a hranie na slovicka je hlupost. Stat dostane rovnako, clovek zaplati rovnako, predajca dostane rovnako.
@leni1977 "ktorý ty platíš zo svojej hrubej mzdy, nie to čo za teba platí zamestnávateľ"
Toto ma fascinuje uz roky. Nie, zamestnavatel nic neplati "za" zamestnanca. Zamestnavatel da peniaze na vyplatu zamestnanca a urcitu cast da do kolonky zamestnanec a dalsiu cast zamestnavatel. Preco? Je na to nejaky historicky dovod ze zamestnavatel musi tie iste peniaze rozdelovat do dvoch koloniek? Preco to nie je v jednej kolonke zamestnanec? Alebo skorej v kolonke zamestnavatel - kedze aj tak ten prevod robi on. A robi 2 prevody ci to posiela v jednom prevode do statu? Jednoducho tomu nerozumiem. To ako keby v predajni nieco stalo 10€ a bola tam namiesto povedzme 23% dan - boli 2: 10% ktoru ma zaplatit clovek ako zakaznik a 13% dan ktoru ma zaplatit obchod. Tak ci tak stale to je rovnakych 10€ ktore musi zaplatit a stale to je spolu rovnakych 23% dane. Ci to bude v 2 polozkach alebo v jednej tak sa nic nemeni a hranie na slovicka je hlupost. Stat dostane rovnako, clovek zaplati rovnako, predajca dostane rovnako.
@hiro možno to je len na "oklamanie" zamestnanca aby nevidel koľko mu z výplaty berie štát
hrubá mzda by sa mohla zrušiť a mať na výplatnej páske superhrubú mzdu/reálne náklady zamestnávateľa + všetky odvody
@hiro celkovo mame prehistoricke zakony. kde je daka aktualizacia? ved realne vymierame , realne, preco stale platia tie iste zakony z rokoch 70 a ci kedy to bolo. kde sa robi daka inventura tych ich nezmyslov? to co platilo pred par desiatkami rokov, kedy zeny plodili a boli vetrom opelive, dnes uz fakt neplati.
@hiro celkovo mame prehistoricke zakony. kde je daka aktualizacia? ved realne vymierame , realne, preco stale platia tie iste zakony z rokoch 70 a ci kedy to bolo. kde sa robi daka inventura tych ich nezmyslov? to co platilo pred par desiatkami rokov, kedy zeny plodili a boli vetrom opelive, dnes uz fakt neplati.
@anonym_c765c5 my sme konzervativna krajina a ziadny progress tu nechceme, chceme zakony z roku pana
@anonym_c765c5 my sme konzervativna krajina a ziadny progress tu nechceme, chceme zakony z roku pana
@michal6677 sak toto.
Nie je to také jednoznačné. Ja som SZCO.. Pracujem cca 25r. V službách.. Stále platím odvody aj zdravotné aj sociálne. Ak mi nevychádzalo byť povinný platca vždy som bola dobrovolny platca (ten mimochodom platí viac ako povinný) aktuálne sú odvody z minima soc. +zdr. Cca 345€ a samozrejme idú hore.
Všetci ktorý kričite ako živnostníci odrbavaju štát lebo platia z minima, prosím pozrite si svoje výplatné pásky koľko platíte na odvodoch vy.
Predpokladám že menej ako my malý živnostnici.
Pre príklad, moja sestra pracuje v štátnej správe a na ženu ma povedzme že slušný plat. Benefity, platené dovolenky, nárok na OČR, alebo návštevu Dr. Platené PN.. Atď..
V čistom jej zostane viac ako mne, na odvodoch platí menej ako ja ale keď ma PN ma na deň 40€ (ja som si o PN požiadala len raz - bola som zvedavá koľko dostanem) Krásnych 8€/deň.. Takže dôchodok bude aký? Asi žiadny a platím rovnako alebo možno aj viac ak bežný zamestnanec. Píšem bežný nie ľudia čo majú plat niekoľko tisíc..
Takže prosím nehačte nás všetkých do jedného vreca.
Niekto hore písal že si platí poistku aby pre prípad PN niečo dostal. Budem vďačná za radu aká poistka to je. Práve preto som vždy odvody platila že keby dačo.. Dlhodobá choroba alebo čosi také ale uznajte 8€ na deň to nepokryje ani základné potreby nie ešte lieky. Bolo to dávno neviem aká je suma PNky aktuálne lebo po tejto skúsenosti som si už ani nenarokovala, ale veľké terno to asi nebude.
Netreba len kričať že živnostníkom dôchodok netreba dať.. Mnohokrát je na to veľmi skreslený pohľad..
Nie je to také jednoznačné. Ja som SZCO.. Pracujem cca 25r. V službách.. Stále platím odvody aj zdravotné aj sociálne. Ak mi nevychádzalo byť povinný platca vždy som bola dobrovolny platca (ten mimochodom platí viac ako povinný) aktuálne sú odvody z minima soc. +zdr. Cca 345€ a samozrejme idú hore.
Všetci ktorý kričite ako živnostníci odrbavaju štát lebo platia z minima, prosím pozrite si svoje výplatné pásky koľko platíte na odvodoch vy.
Predpokladám že menej ako my malý živnostnici.
Pre príklad, moja sestra pracuje v štátnej správe a na ženu ma povedzme že slušný plat. Benefity, platené dovolenky, nárok na OČR, alebo návštevu Dr. Platené PN.. Atď..
V čistom jej zostane viac ako mne, na odvodoch platí menej ako ja ale keď ma PN ma na deň 40€ (ja som si o PN požiadala len raz - bola som zvedavá koľko dostanem) Krásnych 8€/deň.. Takže dôchodok bude aký? Asi žiadny a platím rovnako alebo možno aj viac ak bežný zamestnanec. Píšem bežný nie ľudia čo majú plat niekoľko tisíc..
Takže prosím nehačte nás všetkých do jedného vreca.
Niekto hore písal že si platí poistku aby pre prípad PN niečo dostal. Budem vďačná za radu aká poistka to je. Práve preto som vždy odvody platila že keby dačo.. Dlhodobá choroba alebo čosi také ale uznajte 8€ na deň to nepokryje ani základné potreby nie ešte lieky. Bolo to dávno neviem aká je suma PNky aktuálne lebo po tejto skúsenosti som si už ani nenarokovala, ale veľké terno to asi nebude.
Netreba len kričať že živnostníkom dôchodok netreba dať.. Mnohokrát je na to veľmi skreslený pohľad..
@artmaka ale noo , ved aj ty mozes byt PN aj OCR. jaj a co ty places, co places 8 eur na den, sa normalne zamestnaj a budes aj ty mat 40 eur na den. co tu places? si platis z minima a my ti mame nohy bozkavat? ESTE RAZ SI PLATIS Z MINIMA. A KEBYZE TA TO NEUZIVI TAK TO DAVNOM NEROBIS. TAKZE SA NEHRAJ NA CHUDERKU CO MALINKO ZARABA.

@anonym_cc2957 moja otázka je, z čoho potom realne žiješ? Keď zarobíš 250€ mesacne. To máš viac za brigádu v tescu ci lidli. Prepac
@anonym_243829 250€ mám výživné na deti, tak musím si vystačiť s 500-kou.