icon

Mala mi prísť platba z účtu hneď ako SEPA prevod?

15. apr 2025

Požičala som sestre 200eur s tým, že mi to o mesiac na výplatu vráti. Posielala som jej to na účet a automaticky mi to hodilo sepa platbu takže jej to prišlo hneď ten deň po odoslaní.
Včera mi sestra písala, že mi to vrátila a že to mám poslané. Ale mne nič neprišlo včera. Nemalo by mi to tiež prísť hneď po odoslaní?

viestta
15. apr 2025

Tak pride dnes

lucia13022023
15. apr 2025

Nemusí.. Ved keď máš pochybnosti nech to pošle screen

janocka
15. apr 2025

všetky banky ešte nemajú okamžité odosielanie platieb. Ak má banku, ktorá nemá okamžité odosielanie platieb, príde ti to dnes

autor
Autor odpoveď zmazal
krasneleto
15. apr 2025

ak ich poslala, vie poslat aj screen platby... jednoduche

viestta
15. apr 2025

Ty poznas svoju sestru, ty mas vediet ci by ta bez hanby oklamala alebo nie.

tiezjedna
15. apr 2025

Ak ti do večera neprídu, tak neposlala...

patka06
15. apr 2025

Neposlala ich ako okamžitú platbu.
Ale
Ak ich včera naozaj poslala s dátumom splatnosti včera/dnes ....dnes by si ich mala mať pripísané na účet

taktotedanie
15. apr 2025

Nech ti ukaze screen ze poslala
Inak ty vies ci by ti vlastna sestra klamala

maranco
15. apr 2025

ak poslala včera a dátum splatnosti dala včera prišlo by ti dnes okolo obeda
ak poslala včera večer a dátum splatnosti dala dnes príde ti to zajtra na obed

ak pošle ako okamžitú SEPA platbu príde ti to do 10 sekúnd

patka06
15. apr 2025

@maranco ak poslala včera s dnešným dátumom splatnosti - prídu najneskôr dnes poobede

maranco
15. apr 2025

@patka06 asi záleží od banky, banka má povinnosť poslať najneskôr do nasledujúceho pracovného dňa od dátumu splatnosti, ale nič jej nebráni poslať skôr
viem že najpomalšia je v tomto ČSOB

patka06
15. apr 2025

@maranco máš pravdu ČSOB je v tomto veľmi pomalá
V ostatných prevod prebieha ako píšem - vlastné skúsenosti s rôznymi prevodmi medzi rôznymi bankami
Hneď po polnoci peniaze odídu z účtu odosielateľa a cez obed, najneskôr poobede sú pripísané na účte adresáta.

chrobak7
15. apr 2025

Počkaj ešte deň. Ak ti neprídu zajtra, tak kontaktuj sestru.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
maranco
16. apr 2025

No lebo nerozmýšľala a nedala to poslať ako okamžitú platbu, vtedy by si mala platbu do 10 sekúnd. Spýtaj sa ju prečo takto neposiela.

Okamžitá platba je bez poplatku alebo za rovnaký poplatok ako bežná SEPA platba, je na to nariadenie EÚ, že to nemie byť drahšie ako obyčajne.

autor
Autor odpoveď zmazal
majka99999
16. apr 2025

Nech ti posle screenshot s datumom, ako odisla platba prevcerom.

janocka
16. apr 2025

zo slsp na vúb by si to mala mať okamžite.

0silvia0
16. apr 2025

ale veď ty si poznáš sestru, vieš, či to je čestný človek alebo "bájkar", lebo aj takí oblbovači existujú medzi nami. Veď sa jej spýtaj, či zadala všetko správne, lebo peniaze stále nemáš, nech ti radšej pošle potvrdenie o platbe, nech si to prekontroluješ.

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
16. apr 2025

no tak si si odpovedala, chyba bola vôbec požičať jej. Teraz sa s vrátením budete naťahovať ktovie dokedy a ktovie, či peniaze niekedy uvidíš

maranco
16. apr 2025

Tak ako si dopadla?

chrobak7
16. apr 2025

@maranco Dopadla tak, že si vymazala svoje príspevky okrem zadania (keby mohla, tak asi aj to vymaže). Takže namúti tu vodu a potom zmizne ako gáfor.

0silvia0
17. apr 2025

@maranco uvedomila si, ze peniaze asi viac neuvidi, lebo ich pozicala sestre, s ktorou sa nebavi cela rodina. Cize sestra klamala, ze peniaze poslala. A radsej to vymazala, asi ma jej sestra ucet tu na mk