icon

Mali by dospelé deti stále dostávať financie od rodičov?

muzzz
24. okt 2025

ahojte, sledujem toto forum len som sem nejako neprispieval.

Dlhsie mi vrta v hlave, kolko hrozne vela mladych (aj v nasom okoli, skoro kazdy) je aj v dospelosti financne podporovanych rodicmi a rodinami, to tym mladym (ale aj rodicom tych mladych) nepride divne? Aby ma v dospelosti zivili rodicia? Neviem, mozno je to tym ako sme boli vychovani aj ja aj manzelka, nikdy som si nic nepytal od rodicov, dostaval som pravidelne vreckove, jasne, co bolo treba som dostal, ale akonahle som odosiel v 20tke z domu, uz som sa staral o seba pekne sam, prve "vacsie" peniaze sme dostali po svadbe, aj to len teraz pred par rokmi, par tisic eur (ani to nevykrylo uplne naklady na svadbu). Na dom som si pekne 20% nasetril, aj na auta, dovolenky, zahradu..

Samozrejme rodicia, stari rodicia nas podporuju nefinancne, psychicka podpora, poradia, postrazia vnucata, pozvu nas na obed, nieco nam nabalia, daju nam ovocie, zeleninu, vajicka a cokolvek zo zahrady..ale zeby nam davali desattisice eur, byty, auta (ako je to asi bezne), to nie..mne by to bolo aj blbe, ja nic take ani necakam.
Vrchol, kolegyna, dospela baba pred 30tkou, zaraba aj s priatelom pekne, ale dostava stabilne vreckove 500+ eur mesacne od starych rodicov (na konci mesiaca aj dodatocne €, ked im to "nevyda", co je casto), plus nieco (par stoviek) od rodicov ak treba, dalej samozrejme ma od nich nove SUV, "startovne" na dom a podobne..to vazne?
Dalsi, svagor, 35+, neschopny sa o seba postarat, doteraz byva s rodicmi, stazuje sa ako zle sa ma, ale zaraba celkom nadstandardne, no vecne nema nic, len akoze pekne auto (stare, sice zachovale, stara sa o neho, ale inak je to diera na peniaze). A takych je fakt ze vela.

Aky na to mate nazor?

anonym_a29c21
25. okt 2025

Podľa mňa je podpora od rodiny a rodine dôležitá, aj keď odtiaľ potiaľ, zas nikto asi nechce nesamostatneho trulka, čo len nastrkuje ruku, z dieťaťa.
My sme nášmu dieťaťu ponúkli byt, ale ono bude radšej platiť prenájom niekomu inému, to mi príde choré tiež a neviem sa s tým zmieriť, ale keď to tak chce, nič s tým neurobím.
V rodine si pomáhame. Môj súrodenec dostal byt od rodičov, aj úver, keď potreboval preklenúť zlé obdobie.
Aj ja mám teraz požičanú väčšiu sumu od rodičov, tiež mám za sebou zlú investíciu a potrebujem sa z toho dostať. Rodičia vedia, že budú čakať minimálne pol roka, sú s tým ok a samozrejme je to bezúročne. Tak isto, oni potrebovali súrne väčšiu sumu, nemali voľné peniaze, tak sme im požičali. Mne to príde úplne normálne. Keď mám, dám. Do hrobu si tie peniaze nezoberiem a aj tak to potom tie deti zdedia.

tilly
25. okt 2025
@spongebob1

@anonym_6273e6 Mama samozivitelka si ma najst druhu pracu. Netreba skucat, ale robit. Ja robim 10-11hodin denne, ale robim sama na seba. Tiez by som si mohla povedat dost po 8 hodinach. Komu sa neleni, tomu sa zeleni.

@spongebob1 matka samozivitelka väčšinou nemá tie deti kam dať. Druhú prácu si môže nájsť až keď deti podrastu a sú samostatné

mandzula
25. okt 2025
@spongebob1

@katica06 Vidis a v mojom okoli je to uplne normalne. Skor je hanba, ked roodicia nemaju pre dieta nasporrene peniaze. Co robili? Prepili,prefajcili, boli lenivi?
Ja som dostala od rodicov nehnutelnosti a deti tiez dostanu. Uz ich maju, len cakam, kedy skoncia studium. Preco by mali zivorit? Zato, ze Jano od susedov ma holu rit, lebo tatko vsetko prepil v krcme? Alebo matka pominala na drahe oblecenie, kadernicku a kozmeticku, ked sa hrala na bohatu?

@spongebob1 o generacnej chudobe si uz urcite pocula, ty si, naopak, priklad generacnej prachatosti, vezies sa na vlne toho, co dokazali tvoji rodicia, mala si teda inu startovaciu ciaru ako vacsina beznych ludi. Ok, za to nemozes, ale za to, aka arogancia z teba ide, to uz si ty. Zlez zo svojho Olympu domnelej dokonalosti a pozri sa na zivot beznych ludi, az potom si dovol sudit. Spomen si na svoje slova, ked ti raz bude v nemocnici utierat zadok niekto, kto ma za to minimalku.

anonym_ec2f63
25. okt 2025

Ja by som rada videla, kde vidis tolko mladych podporovanych rodicmi…
Ja som tiez v tvojom ponimani mlada. Rodicia mi nesporili, vreckove som nikdy nedostavala, ale platili mi intrak a stravu pocas vysky, lebo tak narocne studium by som bez ich podpory nedala. Ked som v 24r dostudovala, tak som od nich nedostala ani cent na start do zivota. Absolutne so mnou ani nekomunikovali na temu penazi co sa tyka startu do zivota - na najom, ako utiahnut prvy mesiac do vyplaty, proste sa na to vyflakli. Asi to brali tak, ze uz ked mam priatela, postara sa. No nastastie vdaka nemu sme utiahli do mojej prvej vyplaty, vsetky € som mu potom postupne dodatocne vratila. Doteraz sa ma neopytali, ci nieco nepotrebujem, ich to asi netrapi. Som im vdacna za financnu podporu pocas studia a vazim si to, lebo bez toho by som to mala sakra tazke, ale ze mi nedali aspon tych 500€ na prvy mesiac a ani neriesili, pritom museli vediet, ze na ucte mozem mat tak od 0 do 100€ max, je dost blbe. Doteraz mam z toho taky cudny pocit, akoby im na mne ani nezalezalo a v momente, ked uz nemali vyzivovaciu povinnost, tak ani mu, ani bu. No a teda, ja som tu napriklad ako priklad „mladej”, ktorej rodicia nedali nehnutelnost, auto, mesacne mi neprispievaju do plusu a vlastne sa vobec nestraju ani ako sa mam. Takze nie vsetci su taki, ja vlastne takych, ako opisujes, skor vidim len na socialnych sietach. V realite co poznam ludi, vsetci sa prebijaju sami ako vedia. A zas takto na zlatom podnose by som dostat nechcela, ale dat dietatu na start nejaky mensi financny obnos je podla mna uplne normalne.

anonym_4d209b
25. okt 2025

@muzzz trochu som prebehla prvu stranu a sice “zavist je svina” ma cosi do seba, ale ja som toho nazoru, ze dieta musis naucit lovit ryby a nie ich ulovit za to dieta, aby sa naucilo zit same. Ked ma nejake problemy, som za, aby sa podala pomocna ruka. ALE. Mam aj vo vlastnej rodine taky priklad, aj v manzelovej, kedy prehnana pomoc dietatu bola skor na skodu pre to dieta ako na osoh.
Samozrejme, aj mne rodicia pomohli, ked bolo treba, podporovali ma pocas studia, brigadovala som par rokov, som im za to vdacna, dali mi par stoviek na prve auto, dostali sme aj peniaze na svadbu. Ale vidim v mojom okoli aj taku pomoc, kedy nie je dospele dieta schopne vyzit zo svojej mzdy, pricom nie je zla a rodicia mu splacaju kazdy jeden dlh a to dospele dieta nevie fungovat samostatne a neviem si predstavit situaciu, co bude robit, ked sa rodicia pominu. Taktiez vidim priklady, kedy dospele dieta zaraba, tiez mu to nejak financne nevychadza, potom si rozmysli, ze ide na urad prace na polroka aj so svojou polovickou a rodicia mu zadotuju dve nehnutelnosti a pod.
Nezavidim, len popisujem. Na jednej strane by bolo mozno prijemne sa obohatit o nejake peniaze, nehnutelnosti a pod, ale na dobre si clovek rychlo privykne a potom sa akosi nevie postarat sam o seba, nevychadza mu na zivot a vzdy treba mysliet na to, co budu robit tie deti, ked raz rodicov nebude. Podla mna padnu na dno, ale to je vo hviezdach.

sense
25. okt 2025

Nuž keby to tým rodičom alebo starým rodičom vadilo tak to nerobia. Ja osobne by som dobre zarábajúce dieťa nefinancovala

zuzinka888
25. okt 2025

Nasi nas financne nepodporuju - "pravidelne". Ake raz za cas dostaneme obalku. Nasi maju 70 a pekny dochodok. Platia si len stravu a kurenie- nastastie ziadne lieky, kozmetiku......Na dovolenky ci wellnes nechodia( ich oddych je zahradka.) Oblecenie nekupuju- podla ich slov doderu co maju. Realne nemaju kde minut dochodky- tak porozdavaju obalocky- aby sme sa nevadili ak sa pominu na druhy svet. A ked sa ogradim - nech si nechaju- tsk povedia- len ber, zajtra mi moze prepnut a vyhodim ich bon oknom podvodnikom?! Nic neman, nic mi nezoberu....🙉🙈

simca06022011
25. okt 2025

@muzzz mne to nepride ok, ani standard = jeidne fakt v zamoznejsich rodinach mozno. Ale je to na kazdom ako si urobi. Podla mna vela mladym je to medvedia sluzba... lepsie naucit sa vystartovat a pracovat na seba ako byt zvyknuty na podporu a flakat veci, lebo viem, ze niekto sa postara.. potom ked maju rodinu, zrazu nevedia vyjst. Kohutika sa zavrie z nejakeho dovodu od rodiny = detto.

anonym_f1d202
25. okt 2025
@anonym_440c13

@anonym_f1d202 mne napriklad rodicia nedali bytik, nasetrila som si a zvysok pozicala, predavala som ho ked sme kupovali spolocny byt s manzelom. Aj on mal svoj ktory prenajimame, Od rodicov ho tiez nedostal. Kupovali sme byty cca po skonceni VS, on uz zamestnany a ja s prijmom doktoranda, Este nejaka vyhovorka preco sa to neda? 🙂

@anonym_440c13 ja som reagovala na uplne inu situaciu. Nepochopila si, na koho a preco som reagovala. Reagovala som na blbe reci spongebob, skus si dohladat spatne jej prispevky

muzzz
autor
25. okt 2025

pekna diskusia, to som presne chcel, poznat nazory dalsich ludi

jasne kedysi som zavidel, ale casom som dosiel na to, ze nemusim, lebo:
1. tym, ze som nic nedostal, som sa naucil "obracat sa" a napriek tomu, ze z nasho sirokeho okolia sme s manzelkou jedini, ktori byvaju vo vlastnom, vsetci ostatni dostali minimalne na byvanie, aspon jeden z dvojice. Naucil som sa hospodarit s peniazmi v nizkom veku, v 20tke som na tom bol lepsie ako vacsina v 40tke. Tym, ze som nic nedostal, som zarabal vyrazne viac asi ako vsetci kamarati a znami. Lebo som bol motivovany
2. nie, zeby rodicia nic nemali, maju, ale nie az tak vela "cashu",skor byt v centre BA, dalsi byt, zahradu s domom..nechceli to predavat, lebo su "stara skola" a byty sa drzia, nepredavaju, kym to nieje nutne. Teda viem, ze to raz napoly so sestrou zdedime. Plus bezdetne tety a stryko, nieco po babkach a tak, manzelka detto.
Rodicia neskor aj peniaze mali, ale potrebovali ich na rekonstrukcie bytov, zahrady, domu..
Cize nezavidim, lebo sa mam lepsie ako drviva vacsina ludi napriek okolnostiam, a pred dochodkom toho podedim tolko, ze sa budem mat este lepsie.

su inak aj bohaci (tusim aj bill gates, a este nejaky herec myslim, tusim ashton kutcher a mila kunis, a dalsi), ktori neodkazu detom nic, alebo takmer nic. Aby neboli rozmaznani. Ich majetok pojde na charitu.

Dalej mam znameho, ktory sa dostal do velmi velkych dlhov, spamatal sa vcas, a dlhy ho motivuju obracat sa, zarobi viac ako 99,5% ludi na slovensku, proste tie dlhy ho tlacia.

Vacsina ludi, co ma pohodlny zivot, proste nemusi. Tak si len tak preziva a nesnazi sa.

Ja mam len odlisnu filozofiu a nazor. Dieta sa ma vediet o seba postarat, a samozrejme,raz zdedi majetok rodicov, ale idealne je ked uz od osamostatnenia sa, vie zarobit a postarat sa o seba uplne same.

anonym_587744
25. okt 2025

Mám 1 dieťa. Všetko naše bude jeho
Čo to mám dať bezdomovcom? Jasné, že dám dieťati.

elzu
25. okt 2025

A ja bych bez mých rodičů nedostudovala a nemela job, který me nejen bavi, ale i zajisti.
Umim makat tvrde, jak pises “umim se obracet” a o sbee postarat, mam tri deti, se dvemi jsem zustala sama, a diky sve praci, jsem nemusela menit zivotni standard ani muj, ani mych deti.
Takze jsem vdecna za investici mých rodičů do me budoucnosti. A to stejne nabidnu svym detem.

Ve chvili, kdy uvidim, ze mi seriu na hlavu, flakaji se, nedelaji nic pro ne samotne nebo pro spolecnost užitečného, financni kohoutek se utne a na sve flakani si budou muset vydelat sami.

Takhle to ale u nas funguje se vsim- vyhody bez povinnosti, zavazku a zodpovednosti nikdy nemeli. Uz jako mala decka ne.

anonym_3a738a
25. okt 2025

Podľa mňa autor nezávidí ale ukazuje na to že niektorý ľudia čo dostanú od rodičov peniaze alebo rovno byty nič si nevážia a aj naďalej si vystrčia ruku lebo vedia že rodičia dajú len tak. A tým pádom mladý sa nemusia snažiť sa nemajú žiaden motor čo by ich pohanalo dopredu.
Ja som tiež nič nikdy od rodičov nedostala, ani vreckové mi nikdy nedali. Po 18tke som sa musela zamestnať a zarábať lebo ďalej ma nechceli živiť rodičia. Pomaly som našetrila na vodičák sama potom na auto a potom pomalým tempom na 20 percent aby som si mohla zobrať si hypotéku.
A keď rodičia zomrú takisto nič nezdedim po nich lebo bývajú v podnájme a majú dlžoby.

anonym_f4912a
25. okt 2025

napíšem ti môj pripad. Naši sa maju slušne, maju viac než potrebujú. Preto mi pri štarte do života finančne pomohli. Nikdy sme neboli z mužom lenivci, vždy sme šetrili, robili, snažili sa. Ale pomohlo nám to, skôr sme sa mohli osamostatniť a založiť si rodinu. Našich nerobí štastnými nové auto alebo drahá kabelka ale ich deti a vnúčatá, a najmä ten fakt keď sa majú dobre a sú spokojní. Takže velmi rada svojim deťom dám na štart do života peniaze, oveľa radšej ako si kúpiť drahé auto, aj tak tie peniaze raz zdedia deti, nech sa im dostanú vtedy, kedy sa im hodia. A ešte k tomu, že ty “poznáš” takéto prípady. Aj ja som sa o nás dozvedela od iných ako sa rozpráva, že mi rodičia kúpili to a to, prispievajú na to a to a je to blbosť. Ludia takéto klebety mile radi zveličia a totálne prekrútia. Aby to nebol tiež prípad tých, ktorých poznáš.

elzu
25. okt 2025
@anonym_3a738a

Podľa mňa autor nezávidí ale ukazuje na to že niektorý ľudia čo dostanú od rodičov peniaze alebo rovno byty nič si nevážia a aj naďalej si vystrčia ruku lebo vedia že rodičia dajú len tak. A tým pádom mladý sa nemusia snažiť sa nemajú žiaden motor čo by ich pohanalo dopredu.
Ja som tiež nič nikdy od rodičov nedostala, ani vreckové mi nikdy nedali. Po 18tke som sa musela zamestnať a zarábať lebo ďalej ma nechceli živiť rodičia. Pomaly som našetrila na vodičák sama potom na auto a potom pomalým tempom na 20 percent aby som si mohla zobrať si hypotéku.
A keď rodičia zomrú takisto nič nezdedim po nich lebo bývajú v podnájme a majú dlžoby.

@anonym_3a738a a ted je otazka- chces to takto stejne pro svoje deti, a nebo se jim tu startovací caru proste pokusis trochu ulehcit, aby to nemely tak tezke jako ty?
A kdyby ti rodice na ten ridicak dali, protoze by na to meli, udelalo by to z tebe horšího cloveka? Jsem si jista, ze neudelalo, usetrila by sis na neco jiného užitečného.

Lidi nelze hazet do jednoho pytle- ne kazdy, kdo ma jednodussi start do vlastniho zivota je rozmazleny flakac-autor prispevku urcite nezavidi, ale haze lidi do jednoho pytle a navic si tak trochu mysli, ze kdyz si to vydrel sam, dava mu to pravo ostatni soudit a stavet se moralne nad ostatni- ja si myslim, ze jsou pilni a zodpovědní mladi, stejne jako jsou flakaci…ale za to si muzou rodice sami, kdyz to nechaji zajit tak daleko, my ostatní se o to vubec starat nemusime.

muzzz
autor
25. okt 2025

nie, ja si len myslim, ze ma to, ze som nic nedostal, vela naucilo, "zocelilo", bez toho by som nebol tam, kde som, a takym clovekom, aky som. Lebo by som nemusel, lebo vacsina ludi je taka, je to ludom prirodzene, nesnazit sa tolko, ked nemusia.

anonym_b63719
25. okt 2025

@muzzz v našej rodine normálne. Aj moji starí rodicia dávali "voľné" peniaze svojim dospelým deťom, rodičia zase nám. A nie preto, že by tie deti boli neschopné sa o seba postarať, prípadne naťahovali ruky, ale preto, že tí rodičia chceli a mohli a tie deti si to vážili. A o tom, či tie peniaze dieťa prijme sa u nás naprieč generáciami nediskutovalo😁 .

anonym_9fcfb0
25. okt 2025

@muzzz v mojom okolí dosť finančne podporujú známi svoje dospelé deti s rodinami.Su to mladé rodiny pred 30 tkou prispeli na bývanie, kupujú vnúčatám, doložili na auto, zoberú na dovolenku.Maju tak dajú .Budem taká istá len dúfam, že budem mať z čoho😜ešte, že máme iba jedno dieťa.V našej rodine to tiež tak bolo pomohli.Lahko sa pomáha, keď je z čoho.

anonym_3a738a
25. okt 2025
@elzu

@anonym_3a738a a ted je otazka- chces to takto stejne pro svoje deti, a nebo se jim tu startovací caru proste pokusis trochu ulehcit, aby to nemely tak tezke jako ty?
A kdyby ti rodice na ten ridicak dali, protoze by na to meli, udelalo by to z tebe horšího cloveka? Jsem si jista, ze neudelalo, usetrila by sis na neco jiného užitečného.

Lidi nelze hazet do jednoho pytle- ne kazdy, kdo ma jednodussi start do vlastniho zivota je rozmazleny flakac-autor prispevku urcite nezavidi, ale haze lidi do jednoho pytle a navic si tak trochu mysli, ze kdyz si to vydrel sam, dava mu to pravo ostatni soudit a stavet se moralne nad ostatni- ja si myslim, ze jsou pilni a zodpovědní mladi, stejne jako jsou flakaci…ale za to si muzou rodice sami, kdyz to nechaji zajit tak daleko, my ostatní se o to vubec starat nemusime.

@elzu Ja svojim deťom pomôžem, zaplatím im všetko ohľadom školy aby mohli ísť aj na výšku keby chceli, poprípade ten vodičák. Ale toľko nikdy nebudem mať aby som im kúpila byty ako niektoré.
No aj tak si myslím že je lepšie keď deti sa snažia keď chcú niečo dosiahnuť než keď im rodič dá všetko bez námahy a berú to potom ako samozrejmosť.

janka1011
25. okt 2025

@muzzz neviem, o čom je tvoj príspevok, ak nie o závisti. Ja síce osobne nepoznám nikoho, koho finančne v dospelosti podporujú rodičia, ale ak to tak niekto má, poviem len tolko, že super. Pozri, keby tí rodičia či starí rodičia nechceli, tak nedajú. Chcú, majú na to, tak dávajú. Netreba závidieť.

nikha2809
25. okt 2025

Ja sa praveze čudujem koľko ľudí stále svoje dospelé deti podporuje, poprípade ze im nieje blbé tie peniaze prijať.Mne uz síce rodicia nežijú, ale hanbila by som sa ako pes keby si mame od svokrovcov požičať co i len euro
Samozrejme zabezpečiť detom, aký taky start do života to je jasne, poprípade doložiť na prvé auto, zaplatit školu, vodičák.Skor myslím také to, ze deti uz majú svoje rodiny a rodicia im musia robiť nákupy lebo im to nevychádza, doplácať za dovolenky poprípade si poziciavat

mmoni89
25. okt 2025
@nikha2809

Ja sa praveze čudujem koľko ľudí stále svoje dospelé deti podporuje, poprípade ze im nieje blbé tie peniaze prijať.Mne uz síce rodicia nežijú, ale hanbila by som sa ako pes keby si mame od svokrovcov požičať co i len euro
Samozrejme zabezpečiť detom, aký taky start do života to je jasne, poprípade doložiť na prvé auto, zaplatit školu, vodičák.Skor myslím také to, ze deti uz majú svoje rodiny a rodicia im musia robiť nákupy lebo im to nevychádza, doplácať za dovolenky poprípade si poziciavat

@nikha2809 ja nechápem čo je toto za trend požičiavať si na dovolenky.ked nemám tak nejdem.potom ľudia plaču ze nemajú peniaze ale all inclusive dovolenka musí byť lebo však čo by druhí povedali🫣

nikha2809
25. okt 2025
@mmoni89

@nikha2809 ja nechápem čo je toto za trend požičiavať si na dovolenky.ked nemám tak nejdem.potom ľudia plaču ze nemajú peniaze ale all inclusive dovolenka musí byť lebo však čo by druhí povedali🫣

@mmoni89 tak asi aby susedia závideli, tiež mi to rozum neberie

anonym_6273e6
25. okt 2025
@spongebob1

@anonym_6273e6 Mama samozivitelka si ma najst druhu pracu. Netreba skucat, ale robit. Ja robim 10-11hodin denne, ale robim sama na seba. Tiez by som si mohla povedat dost po 8 hodinach. Komu sa neleni, tomu sa zeleni.

@spongebob1 sorry, ale ty si múdra ako rádio. Mama samoživiteľka bude mať dve práce a s deťmi bude kto? A ja som teda nepracovala celé dni a noci, aby som môjmu dieťaťu našetrila na byt. Dopriala som si aj kávičku s kamarátkami, aj kaderníčku. Svojmu dieťaťu som zafinancovala VŠ v zahraničí, aby malo plat takmer dvojnásobný, ako mám ja a mohlo si ten byt kúpiť bez toho, aby sa muselo nejako zvlášť obmedzovať. Ak si prišla provokovať, tak si daj pohov, lebo so smiešna

anonym_6273e6
25. okt 2025
@spongebob1

@spongebob1 ešte ma napadlo, ako dlho by som musela žiť, aby som z tých financií, ktoré som dala za kaderníčku, kávičky, našetrila na byt v hodnote 150000 eur

sticker
anonym_6273e6
25. okt 2025
@anonym_f1d202

@spongebob1 zlatko, keby ti mamicka s oteckom nedali bytik, ale beries hypoteku, este ju s odretymi usami teraz splacas. Syty hladnemu neveri

@anonym_f1d202 tá osoba musí byt z niečoho veľmi frustrovaná, perlila aj v iných témach

mandzula
25. okt 2025
@anonym_6273e6

@spongebob1 sorry, ale ty si múdra ako rádio. Mama samoživiteľka bude mať dve práce a s deťmi bude kto? A ja som teda nepracovala celé dni a noci, aby som môjmu dieťaťu našetrila na byt. Dopriala som si aj kávičku s kamarátkami, aj kaderníčku. Svojmu dieťaťu som zafinancovala VŠ v zahraničí, aby malo plat takmer dvojnásobný, ako mám ja a mohlo si ten byt kúpiť bez toho, aby sa muselo nejako zvlášť obmedzovať. Ak si prišla provokovať, tak si daj pohov, lebo so smiešna

@anonym_6273e6 Zle to robis. Mas tahat dve prace a na kadernicku, kozmeticku len smutne kukat cez vyklad, inak si spita socka, co dietatu na byt nenasetrila. Niekomu sice boli darovane nehnutelnosti, no zdravy rozum, pripadne aspon stipka pochopenia, sa, bohuzial, na katastri prepisat nedaju.

elizita
25. okt 2025

Nechápem trochu postoj niektorých,že kto dostane,tak nemá motiváciu. Ja som dostala 2i byt v dezolatnom stave, ale šťastná ako blcha,že nemusím riešiť hypo.Bola som dostatočne motivovaná natoľko,že som odjakziva počítala každé euro a odkladala si maximum od prvej brigády. Vďaka tomu som si byt aspoň čiastočne prerobila,a keď som sa vydala sa a narodila sa prvá dcéra,tak už s manželom sme byt predali a kúpili nový 3i byt v novostavbe. Bez hypo.A po dlhých rokoch sme postavili dom tiež bez hypo.Cely život obaja makáme,nebola som prakticky ani na materskej,na dovolenke sme neboli už 5 rokov,deti nikdy neleteli.Verim,že sa nám tiež podarí dať deťom aj nejaký finančný základ.Ja som ho dostala,je to super a chcem to dopriať aj mojim deťom skôr ako otrcim kopytá. Práveže som celý život cítila na sebe pomyselný tlak,že musím rodičom aj okoliu niečo dokázať,že nie som len dieťa povolaním dcéra.

princezna_bosorka
25. okt 2025

@muzzz tiez to nechapem.... hlavne nechapem, ako ti ludia budu fungovat, ked im umru sponzori 😜

anonym_758eb2
25. okt 2025
@muzzz

nie, ja si len myslim, ze ma to, ze som nic nedostal, vela naucilo, "zocelilo", bez toho by som nebol tam, kde som, a takym clovekom, aky som. Lebo by som nemusel, lebo vacsina ludi je taka, je to ludom prirodzene, nesnazit sa tolko, ked nemusia.

@muzzz no a mam to. Svoju zavist si pretavil do samochvaly. Esteze si nic nedostal, bol by si najskor bezdomovec 😄