Mám 18 rokov a potrebujem pôžičku bez toho, aby vedeli o tom rodičia
zdravim mam 18 rokov a chcel by som si pozicat 600-800€
byvam este s rodicmi a nechcel by som aby sa o tom dozvedeli...takze potrebujem pozicku ale bez ziadnych papierov domov a podobnych veci...som schopny to splacat bez problemov a nemam ziadne dlhy....akvsak moje skusenosti s tymto su nulove...vedel by mi niekto poradit ako a ci je to vobec mozne?
vopred dakujem sa vsetky NORMALNE reakcie
@cosiblazon ak máš 18 rokov, svoj bankový účet a svoju kartu k účtu, môžeš zrušiť disponentstvo rodičov k tvojmu účtu a potom už neuvidia tvoje platby ani zárobky.
Alebo si založ nový účet v inej banke.
Ale ak chceš samostatne hospodáriť tak sa priprav, že musíš rodičom prispievať na bývanie, energie, potraviny.
@cosiblazon ak zarabas 150e/mes plus mas 100e/mes na ruku stale je to iba 250e/mes ako chces z toho splatit 800e za 2-3mesiace?? 800:3=266.6666
Radsej si preopakuj natematiku 1stupen zs predtxm ako sa zadlzis s nebankovkami...
Banka ti ua takyto prijem ziadnu pozicku neda.
Add1 oficialny prijem mas 150e/mes
Add2 tvojich 100e/mes na ruku banka do uvahy ani brat nebude
Add3 namas ani zivotne minimum a banku nezaujima ci ty nieco platis alebo mas all inclusive u rodicov
@solange7 prepac uz som to napravila
@cosiblazon skús sa normálne porozprávať s rodičmi, vysvetliť im prečo je to pre teba dôležité minúť z tvojich nasporených peňazí, predpokladám, že si chceš niečo kúpiť.
Časom na to aj tak môžu prísť a stratíš ich dôveru keď niečo robíš poza ich chrbát.
To že máš nasporené, je vďaka rodičom, že ti poskytujú zázemie a svoj zárobok si tak môžeš odkladať. Najprv dokonči školu a potom rieš odsťahovanie.
@jarka_black chceš tu tvrdiť, že existuje banka, ktorá dá úver 18ročnému bez príjmu. Človeku bez žiadnej bonity, kde je evidentné, že splácať nebude mať z čoho.
Zeny, mne to skor pripada, ze peniaze sice ma, ale pod dozorom rodicov a nemoze s nimi robit co chce. A tych 600€ potrebuje na nieco, co mu pomoze sa odstahovat (mozno si nasiel studentsky podnajom a chce zaplatit zalohu, ktovie) a do par mesiacov vypadne od rodicov a bude nad svojimi peniazmi rozhodovat sam, tak to bude vediet splatit. Akokolvek by si tie peniaze teraz nasetril, nepomohlo by mu to, pokial su rodicia proti a maju moc nad jeho uctom. Tak ci tak mi nepozicaju, ja len ze chlapec nemjsi nevyhnutne byt financne negramotni, len nepozname celu situaciu. Ked si chce len kupit novy mobil, to je uz druha vec :-D
@cervenaruza123 ma 18, takze ak s nimi nemoze disponovat teraz, zrejme ucet nie je na jeho meno. V konecnom dosledku teda nemusi mat vobec nic, ak sa tak rodicia rozhodnu, nemyslis?
@cosiblazon ahoj no, ak chceš pôžičku síce neviem ako to je pri takejto sume ale pri vadcich je to tak ze banka má svoje percenta alebo eura ktoré musia odratať co je cca životné minimum 330 tuším tak ty už ani prvú podmienku nesplnas.
A to nehovorím o úrokoch aké by si mal.
@cosiblazon ahoj, pôžičku síce neporadim, lebo ako už bolo spomenuté, nemáš poriadny príjem, takže žiadna ne/bankovka nepožičia. ALE.
Ak si vieš na to našetriť za 2-3 mesiace, je to určite lepšie. Neviem síce, o čo ide, ale predpokladám, že to nehorí.
V niektorom komentári si písal, že keď sa osamostatnis, tak samozrejme si nájdeš prácu - tu by som len poznamenala, že to sa tiež nie vždy udeje zo dňa na deň a môže to reálne trvať aj niekoľko týždňov, az mesiacov, kým si nájdeš prácu.
Práca s platom "na ruku" - tu by som si dala pozor, jednak neplatis odvody, čiže sa Ti neráta do dôchodku. Ale ešte momentálne horšie pre Teba - keď sa raz zamestnávateľ rozhodne, že Ti to nevyplatí, tak máš smolu, lebo sa nemáš kde sťažovať ... Takto vyplácať alebo prijímať peniaze je nelegálne.
Požičiavanie si peňazí obvykle vedie do bludného kruhu - človek si zvykne, že si môže kúpiť aj to, na čo nemá a tak si požičia... Jeden mesiac je chorý, tak si potrebuje pripozicat, aby mohol splácať.... Ani sa nenazda a už robí len na splátky a nemá z čoho jesť. Nevravím, že to musí byť aj Tvoj prípad, ale človek sa v tom často zamoce.
Nepozičiavaj si, pokiaľ to nie je nutné. Situácia sa ti môže zmeniť zo dňa na deň a aj 600 € sa zmení na 6000 €. Pokiaľ máš dobrý dôvod na čo to potrebuješ, požiadaj radšej rodinu. Hlavne nie nebankovky.
@nelca84 Moze byt na jeho meno, ale kym je pod rodicovskou strechou, platia rodicovske pravidla, rodicia mu mozu ucet kontrolovat a robit sceny, ked minie na nieco s cim nesuhlasia. Stretla som sa uz s kadecim.
@cosiblazon máš 17 a čo brigády .
Moj 17 ročný maka zarobil si na vodičak ..
Prispieva na polovicu svojich veci ako na oblečenie ...atd..
Raz začneš s pôžičkou a neskončis.
Poprípade,nepomôže rozhovor s rodičmi .
Ja so synom komunikujem ...
@dankagirl Téma má 2 roky a zakladateľ je neaktívny.
600€ splácať 3 roky, čo si 😀 ty si radšej žiadnu pôžičku neber. Nikdy 🤦

@kulumulu123 to asi nebolo na mna