icon

Mám 37 rokov a chcem mať vlastný domov

29. jan 2022

Baby ja už neviem čo mám robiť. Mam 37 bývam v podnájme ale chcela by som vlastne bývanie lenže keď sa dívam na tie ceny.. . Som sama banka mi zjavne nedá na byt peniaze. Neviete ako to poriesit. Za 6 rokov mam nasetrenych iba 2800 eur jednoducho mi to nevychádza a teraz keď všetko ide hore.....

alchemilkazltozelena
29. jan 2022

@hrabovo 900 v cistom asistent? Zabudaj. Asistenti maju 6.platovu triedu tak nepis hluposti 🤨

katkami123
29. jan 2022

Tak nájsť ešte brigádu niekde cez víkend. Inak viac nenasestríš

danik1505
29. jan 2022

@alchemilkazltozelena ja mám 12 rokov praxe ako učiteľka, mám triednictvo, 12% príplatok a koordinatorstvo a čistý plat 860 € ako učiteľka

zuzanka.zuzu
29. jan 2022

PRECO mas prenajaty byt a nie izbu? 🙈 ak byvas v meste kde sa da prenajat byt za 200e (tzn urcite nie ba,tt,nr,...) tak izba vyjde kolko? 70e?

pracu si zohnala 30km dalej, ok. preco nie aj byt pri praci? to potom rovno aj auto predaj. ps: fakt staci ta izba

fiffinkaa
29. jan 2022

Akoze kto z nasetrenych peňazí kupuje byť alebo dom, to by sme museli šetriť asi 100 rokov že áno. Chce to hypotéku, jednoizbový byt, ktorý si dáte prerobiť na 2 izbový a splácať, možno sa pritrafí seriózny celoživotný partner a v budúcnosti ísť do väčšieho.

hellwant
29. jan 2022

@fiffinkaa presne, nie sme Ficove deti...500 k v hotovosti za byt v Blave🙂

nafka0483
29. jan 2022

Az teraz si si zohnala pracu? A mas dlhy? Ako vznikli ked to nie je hypo/uver na vlastne byvanie? Ako si fungovala od skoncenia skoly?

rastika
29. jan 2022

ja teraz celkom nerozumiem, autorka má 600 eur, čo je žalostne málo vzhľadom na odrobené roky a učiteľka s 12-ročnou praxou 900, a to už sú podľa viacerých dobrý plat a učitelia sa stále sťažujú... To ako fakt má byť človek s VŠ spokojný a nedúfať vo zvýšenie platu? Prepáčte, že mimo témy, ale nedalo mi.

hellwant
29. jan 2022

@rastika Moj nazor- je to plat(tych 900) s ktorym sa da rozumne zit ak nemas hypo, ak mas hypo- napr 200 e/m uz to je na hrane,ale to neznamena, ze nemaju chciet viac. Casom, roznymi kvalifikaciami sa im moze zvysit, ci zmenia pracu ak chcu lepsi.

marsmykkok
29. jan 2022

Autorka potrebuje plat nad 1000 eur v čistom aby získala hypotéku okolo 100 000 eur, čo je taký priemer za 1-2 izbáky, ak nie je z BA. Tie kritériá sú dosť prísne a naozaj pokým človek nezdedí, nemá rodiča Fica, tak je v dnešnej dobe ťažko získať hypotéku ak keby zarobí na ženu relatívne dobre... Bohužial lepšie už nebude, len horšie, stredná vrstva aj vdaka cena realít a všetkého vymizne a budú len bohatý a chudoba.

alchemilkazltozelena
29. jan 2022

@danik1505 ano, to je realny plat a nie ako @hrabovo napisala ze asistentka ma 900 v cistom 🙉

katkami123
29. jan 2022

@alchemilkazltozelena
Ona si to asi pomýlila s asistentkou v automobilovom priemysle 😀

katkami123
29. jan 2022

Inak, ak ti to nevychadza, hľadaj podnajom veľkú izbu a v byte ešte s niekym bližšie od bydliska. Keď máš vikendy voľne, dávno si si ešte na víkend mohla poriešiť prácu brigádnika niekde v shopoing centre, hypermarkete, v gastre…podľa toho, čo píšeš deti nemas, žeby si bola nejak časovo obmedzená, tak trochu nechápem, tú tvoju zaspanosť.

hrabovo
29. jan 2022

@alchemilkazltozelena tak potom si aj s hellwant vymyslame, ja to moja nemám za potreby

alchemilkazltozelena
29. jan 2022

@hrabovo prostr asistent 900 nema ani omylom.. to je cele.. ucitelka ma tych cca 850, tak nemoze mat asistentka 900

pieksamaki
29. jan 2022

Chod do zahranicia....trebars aj do skladu..robit chyznu.....casnicku....su velmi ciste prace aj.pre zeny.....zarobit si na vlastne zdroje....plus potom hypo.....dnes nekupis ani garsonku pod nejaku sumu.....

......

danik1505
29. jan 2022

@alchemilkazltozelena tabuľka nepusti

ailiba
29. jan 2022

@rastika všetci učitelia nemajú 900 eur...

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
hellwant
29. jan 2022

@alchemilkazltozelena moja zena ma okolo 1000 - raz 995 ci 998 potom 1020, daju sa tu poslat foto z mobil bankingu? Inak bolo pisane 850 pri 12 rocnej praxi, moja ma tych 15 rokov, moze to byt ten rozdiel? Uci anglinu na cirkevnej skole.

rastika
29. jan 2022

@hellwant Ak má nadčasové hodiny, môže mať napr. za ne aj +80 eur. Preto má okolo 1000.

hellwant
29. jan 2022

@rastika nema nadcasy, ake spytam sa jej, ci tam cosi nema este🙂

evinqua
29. jan 2022

@hellwant Tabuľky nepustia, musi mat bud nadčasy alebo osobne príplatky. Sestra s 20rocnou praxou a triednictvom ma pod 1000 a to ma aj nejaký menší osobný príplatok 30e myslim

hellwant
29. jan 2022

@evinqua aha takze zena uz pocas studia robila, toto som nevedel😆cize 20 rokov odrobene, triedny priplatok, dalej nejaku predmetovku vedie...a doma je stale za kompom pracovne....viac nez so mnou🤣

rastika
29. jan 2022

@hellwant a ešte možno atestačky... Tie tiež vedia pomôcť..ale to je jedno. Najmä keď v niektorých odvetviach najmä v bratislavskom kraji je to menej ako nástupný plat.

liljana
29. jan 2022

Ide doba, ze nie kazdy, co zije sam, bude mat na vlastne byvanie a bude musiet zit v prenajme. Bud sa s tym zmier, alebo sa snaz ziskat hypo, kym este splnas vek pred dochodkom(15-20 rokov).
Dalsia moznost je dedicstvo, alebo doopatrovat stareho cloveka bez rodiny.

autor
29. jan 2022

Som z detského domova. Hľadala som všade prácu brhala som len po pohovoroch a štve ma ze ľudia ma vnímajú ako nejako datmozracku co oj....a tento štát lenže Vy mate niekoho. Ja nemám nikoho. Môj bývali ma zatiahol do dlhov teraz to musím splácať a ten byt som dostala od mesta na 3 roky. Ja som chcela pracovať aj zadarmo som chodila len aby som získala zmluvu

autor
29. jan 2022

Navyše mam 2 deti takže na to môžem rovno zabudnut

autor
29. jan 2022

@zahrajzlato hľadala pracu chodila po brigádach a snažila sa uzviti a uživiť svoje deti

pieksamaki
29. jan 2022

Skus si robit mesacne naklady a prijem....vsetko si spisat...aby si mala predstavu do buducna....ci mozes prijat fakt ako hypoteku bezny vydavok...niekde aspon v mensom meste....ako male mas deti?