Mám 37 rokov a chcem mať vlastný domov
Baby ja už neviem čo mám robiť. Mam 37 bývam v podnájme ale chcela by som vlastne bývanie lenže keď sa dívam na tie ceny.. . Som sama banka mi zjavne nedá na byt peniaze. Neviete ako to poriesit. Za 6 rokov mam nasetrenych iba 2800 eur jednoducho mi to nevychádza a teraz keď všetko ide hore.....
Tak nájsť ešte brigádu niekde cez víkend. Inak viac nenasestríš
@alchemilkazltozelena ja mám 12 rokov praxe ako učiteľka, mám triednictvo, 12% príplatok a koordinatorstvo a čistý plat 860 € ako učiteľka
PRECO mas prenajaty byt a nie izbu? 🙈 ak byvas v meste kde sa da prenajat byt za 200e (tzn urcite nie ba,tt,nr,...) tak izba vyjde kolko? 70e?
pracu si zohnala 30km dalej, ok. preco nie aj byt pri praci? to potom rovno aj auto predaj. ps: fakt staci ta izba
Akoze kto z nasetrenych peňazí kupuje byť alebo dom, to by sme museli šetriť asi 100 rokov že áno. Chce to hypotéku, jednoizbový byt, ktorý si dáte prerobiť na 2 izbový a splácať, možno sa pritrafí seriózny celoživotný partner a v budúcnosti ísť do väčšieho.
Az teraz si si zohnala pracu? A mas dlhy? Ako vznikli ked to nie je hypo/uver na vlastne byvanie? Ako si fungovala od skoncenia skoly?
ja teraz celkom nerozumiem, autorka má 600 eur, čo je žalostne málo vzhľadom na odrobené roky a učiteľka s 12-ročnou praxou 900, a to už sú podľa viacerých dobrý plat a učitelia sa stále sťažujú... To ako fakt má byť človek s VŠ spokojný a nedúfať vo zvýšenie platu? Prepáčte, že mimo témy, ale nedalo mi.
Autorka potrebuje plat nad 1000 eur v čistom aby získala hypotéku okolo 100 000 eur, čo je taký priemer za 1-2 izbáky, ak nie je z BA. Tie kritériá sú dosť prísne a naozaj pokým človek nezdedí, nemá rodiča Fica, tak je v dnešnej dobe ťažko získať hypotéku ak keby zarobí na ženu relatívne dobre... Bohužial lepšie už nebude, len horšie, stredná vrstva aj vdaka cena realít a všetkého vymizne a budú len bohatý a chudoba.
@alchemilkazltozelena
Ona si to asi pomýlila s asistentkou v automobilovom priemysle 😀
Inak, ak ti to nevychadza, hľadaj podnajom veľkú izbu a v byte ešte s niekym bližšie od bydliska. Keď máš vikendy voľne, dávno si si ešte na víkend mohla poriešiť prácu brigádnika niekde v shopoing centre, hypermarkete, v gastre…podľa toho, čo píšeš deti nemas, žeby si bola nejak časovo obmedzená, tak trochu nechápem, tú tvoju zaspanosť.
@alchemilkazltozelena tak potom si aj s hellwant vymyslame, ja to moja nemám za potreby
@hrabovo prostr asistent 900 nema ani omylom.. to je cele.. ucitelka ma tych cca 850, tak nemoze mat asistentka 900
Chod do zahranicia....trebars aj do skladu..robit chyznu.....casnicku....su velmi ciste prace aj.pre zeny.....zarobit si na vlastne zdroje....plus potom hypo.....dnes nekupis ani garsonku pod nejaku sumu.....
......
@alchemilkazltozelena tabuľka nepusti
@alchemilkazltozelena moja zena ma okolo 1000 - raz 995 ci 998 potom 1020, daju sa tu poslat foto z mobil bankingu? Inak bolo pisane 850 pri 12 rocnej praxi, moja ma tych 15 rokov, moze to byt ten rozdiel? Uci anglinu na cirkevnej skole.
Ide doba, ze nie kazdy, co zije sam, bude mat na vlastne byvanie a bude musiet zit v prenajme. Bud sa s tym zmier, alebo sa snaz ziskat hypo, kym este splnas vek pred dochodkom(15-20 rokov).
Dalsia moznost je dedicstvo, alebo doopatrovat stareho cloveka bez rodiny.
Som z detského domova. Hľadala som všade prácu brhala som len po pohovoroch a štve ma ze ľudia ma vnímajú ako nejako datmozracku co oj....a tento štát lenže Vy mate niekoho. Ja nemám nikoho. Môj bývali ma zatiahol do dlhov teraz to musím splácať a ten byt som dostala od mesta na 3 roky. Ja som chcela pracovať aj zadarmo som chodila len aby som získala zmluvu
Navyše mam 2 deti takže na to môžem rovno zabudnut
@zahrajzlato hľadala pracu chodila po brigádach a snažila sa uzviti a uživiť svoje deti
Skus si robit mesacne naklady a prijem....vsetko si spisat...aby si mala predstavu do buducna....ci mozes prijat fakt ako hypoteku bezny vydavok...niekde aspon v mensom meste....ako male mas deti?

@hrabovo 900 v cistom asistent? Zabudaj. Asistenti maju 6.platovu triedu tak nepis hluposti 🤨