Mám 37 rokov a chcem mať vlastný domov
Baby ja už neviem čo mám robiť. Mam 37 bývam v podnájme ale chcela by som vlastne bývanie lenže keď sa dívam na tie ceny.. . Som sama banka mi zjavne nedá na byt peniaze. Neviete ako to poriesit. Za 6 rokov mam nasetrenych iba 2800 eur jednoducho mi to nevychádza a teraz keď všetko ide hore.....
Ak dokazes platit najom,tak dokazes splacat aj hypo,len si najst byt,na ktory ti postaci hypoteka. S tvojim prijmom,ale nedostanes vysoku hypoteku a zvlast ak uz mas dlhy. Skor by si sa mala zmierit s tym,ze budes zit v podnajme. Vela ludi tak zije. U nas je bezne mat vlastne nehnutelnosti,ale uz ani to nebude take bezne podla sucasneho vyvoja cien a trhu. Najdi si stabilny podnajom,mestsky,obecny byt a mas istotu,pokial budes riadne platit,nevyhodia ta.
Tak keď máš 2 deti, príjem 600€ a z toho ešte ušetríš tak klobúk dole…
Môžeš mi napísať správu? 😊
@zoro9836
Vieš, sk je sama na 2 deti bez pomoci, tam už veľa času nie je…. S deťmi sa aj do školy treba učiť, atď,…
Najdi si financneho poradcu, odbornika. On ti vsetko vysvetli, poradi. Potom si byt kup. Ci uz budes s niekym byvat u teba, alebo ty unho, svoj byt mozes aj prenajimat...bez poradcu zmluvy nepodpisuj, nevyberaj si sama banku, ani neries sama poistenie nehnutelnosti. Drzim palce
Mam 12 ročnú dcéru a 6 ročného syna. Deti sú doma samé keď som v práci nemá ich kto postrazit. Zarábam kde sa dá a každý mesiac sme v mínuse. Tých 2800 eur mam rezervu na horšie casy
Neskúšala si požiadať o mestský byt? Skus si dat žiadosť. Pokiaľ budeš platiť ta vyhodiť z bytu nemôžu...... Z nás dali možnosť po čase si mestsky byť odkúpiť za zostatkovu cenu. Mame síce jednoizbak, ale odkúpili sme ho za v podstate nič keď si zoberiem po koľko teraz sa Jednoizbaky predávajú. Teraz ho mam v osobnom vlastníctve. Ale možno je bývať v mestskom byte lepšie ako v podnájme. A možno aj lacnejšie
A v ktorom okrese bývaš? Možno pomôžeme
Ja som tiež sama s dvoma detičkami. Mesačne mame necelých 500 eur. Rodinné prídavky im posielam na účet. A využijeme z toho. Nemáme internet len telku. Stačí mi net v telefone. Mam ešte úver. A cez víkendy ak sa dá ( co sa teraz nedá kvoli korone) som chodila na brigádu. Co nám veľmi pomohlo. Dá sa vyžiť aj z toho... Ak chceš môžme si o tom popísať, poradiť.
@autorka
chod do socialneho najomneho bytu, staci dvojizbacik.
S takym prijmom a dvoma detmi nemas sancu na hypo.
+ pises, ze si rozvedena, mas vyzivne na seba? Na deti? Toto vybavuj
Vobec by som nerozmyslala nad hypotekou. Byvas v socialnom byte. Ak budes mat nedoplatok na najomnom, s mestom sa vzdy da dohodnut. Pri vlastnom byte a hypoteke, banku nic nezaujima. Iba jej profit. Pri dlzobach, malych detoch a nizkom plate treba dosnivat. Poznam xy rodin, ktore byvaju v socialnych bytoch, uz davno maju nadstandartne prijmy (aj ked oficialne minimalne mzdy), a uzivaju si zivot. Namiesto platenia hypoteky, cestuju, jedavaju v restauraciach a pred bytmi zaparkovane auta v hodnote cca 15-20 tisic.
Zaplatit 500E hypoteku alebo mat 500E extra na zitie je rozdiel.
Popravde, ja by som radsej isla do karavanu ako kúpila byt za tieto ceny 😂🤦🏻♀️ pokym to budu ludia kupovať tak sa bohužiaľ ceny budú zvyšovať donekonečna.
Ak na to proste človek nema sam, tak snivanie o byte za 100-200t je úplne zbytocne
@desore ano.aj to je pohlad.. zivot je iba jeden
@nely1704 ako otec zaplatí škôlku, kúpi keď treba topánky a také... Pomocné že mladší ma po starsom aj keď nie vždy sa dá.... Zaplatí lieky... To je pomoc.. Ale ináč mi nedáva nič.. Ze výživné... Ale otec by jej mal dávať nejaké peniaze...becitala som všetky príspevky ci písala autorka ci dostáva výživné na detičky... Ale pomohlo by jej to velmi
Príbeh z reality: chlapík so ženskou brali hypotéku, splácali 8 rokov, babenka si našla iného, chlapík ďalek makal ako kamionista. Byt sa rozhodli pustiť, veď načo ďalej ťahať hypotéku. Dražba bytu. o 4 roky žaloba z banky na doplatenie zvyšnej hypo. Dnes: exekúcia na 79 tisic. Len berte tie hypotéky s idiotmi, berte, berte...

Vyzivne na deti mas?