Mám si dopriať vyrovnanie zubov?
Nikdy nič som si nedopriala sebe,vždy som si myslela na druhých.A odkedy mám deti tak ony sú na prvom mieste.
Mala som jedno prianie už dlhé roky len nikdy som sa k tomu nedostala a bolo to finančne drahé.Teraz mám 42 rokov,pomaly som si našetrila 5000 eur.Sice trvalo mi to päť rokov ale podarilo sa.Chcela by som si dať vyrovnať zuby a všetko čo mám našetrené vy išlo na to.Rozpravali sme sa o tom s kamarátkou a ona ma tak zneistila,či blaznim že som sebecka,že radšej by som mala deťom si niečo dopriať a nie minúť si peniaze na takú blbosť.Ze keď doteraz som žila s krivymi zubami tak mi to už môže byť aj jedno.Tak ma zneistila a teraz rozmýšľam čo ak má pravdu.
@autorka Do konca mesiaca by mi mali prist dlahy, tak ak chces sa mi potom ozvi a dam ti spatnu vazbu, ake su. Bolo mi povedane, ze Invisalign sa musi stale posielat do zahranicia a dlho to trva a na tejto klinike si to vyrabaju sami a tym padom aj ak by nieco nesedelo, tak ti to rychlo upravia. Takze uvidime. Len som ti to proste pisala, ze vies to mat aj lacnejsie, teraz su uz rozne znacky tych neviditelnycy strojcekov.
Zuby🙂 jednoznačne. Držím palce🙂
Ak ti môžem poradiť choď do kovového. Vyrovná zuby skôr. Rýchlo si naňho zvykneš.
@radkaradix Ale veď ja šetrím ďalej,nikde som nepísala že prestanem šetriť.Ja som taký človek čo chcem mať rezervu keby niečo sa stalo.
@bonboniera Pod akým názvom ich nájdem v Trnave?
@pusinka_1 Áno vždy nieco bolo čo trebalo vyplatiť alebo kúpiť.Ako som začala zarábať zo začiatku som platila rodičom,potom si šetrila na vlastné bývanie,potom došli deti,stále niečo čo bolo dôležitejsie než na seba si minúť.
@surama Aký má názov ten strojcek čo budeš mať dlahy?Ja poznám len invisalign.
@katulienka85 Čítala som že kovový je horší keďže tie kovové časti a sroby tlačia všade.
Keby som si konecne nasetrila na zuby, nevaham! Ja som zacala v malom, zatial sa tesim z ipl epilatora 😇 moje deti maju co potrebuju a este oooomnoho navyse...cize vobec nemam vycitky, vobec! A zuby su tiez moj sen
Nosím strojček už spolu 10 rokov
(Najprv od 9 do 15 a teraz od 22 do 26 znovu lebo som ako pubertiačka nenosila ten co už na furt musim nosiť.)..a všetko je v poriadku keby si naozaj chcela ušetrit tak nehladas výhovorky sorry ale my mame prijem určite vyšší ako vy a do invasilign by som nešla aj keby som na to mala ;) pretože ty sa ideš zakrývať takou perinou na akú nemáš..pochop ste doma 4 a ostane vám rezerva 1000 eur úplne vidno ze nemáš finančnú gramotnosť ale kto chce kam pomôžme mu tam 🙂
No neviem, či by som z tak "mála" našetrených peňazí míňala na seba. Tiež mám štyri deti a hľadím tiež v prvom rade im, ale pred koronou sme s manželom mali našetrených podstatne viac ako ty/vy a počas korony všetko pošlo.. Nepoviem, že máš aspoň niekoľko desiatok tisíc eur, ale 6000 eur je v dnešnej dobe "nič"..
Family dental care
milá autorka, chcem ťa povzbudiť a povedať ti, aby si do toho šla a zuby si dala spraviť. Dlhé roky som sa hanbila za svoj úsmev, zuby krivé, dlhé roky som sa ani na fotkách neusmievala. Nikto z môjho okolia to neriešil, veď všetci boli zvyknutí, že mám krivé zuby ... ale ja som sa jednoducho necítila dobre. Ani vlastne neviem, prečo som to tak dlho neriešila, ale odhodlala som sa a zuby som si začala riešiť ako 46 ročná .... dnes, krátko pred 50, mám zuby, po akých som roky túžila, nie sú síce bielo-biele ako celebritné, ale sú rovné a sú moje .... je to pocit na nezaplatenie
Autorka, prepáč,ale vy ste chudobní a ty uvažujes o míňaní na seba???? Ok,daj si opraviť kazy,ale mať nasetrenych 5000€ a nič viac? Uf, hardcore,ťažký život.
Myslela som si ze na konci toho prispevku bude ze penaize chces minut na nejaku zbytocnost ale zuby ?! Jasne ze si ich daj urobit.
Autorka, co si budeme vravieť, vhodná doba nebude nikdy. Daj si spraviť zuby teraz prepac, ale budem trosku krutá- nech sa aj deti za teba nemusia hanbiť.
Muž si svoje sny plní a ty si kde? Jednoznačne nevahaj👌
chod na konzultaciu najskor k ortodontistovi. on ti odporuci strojcek aj naceni. Inak len tapas a nic nevies.
Je kopa ludi ktori invisalgin ani nedostanu odporuceny, pripadne bude podstatne drahsi. Napr. aj ak maju velmi krive zuby, treba "vela" posuvat atd. Tiez som isla s dcerou s tym ze ja by som radsej ten, a zubarka nas zrusila ze nic take, ze bude mat riadny (kovovy). viac dovodov tam bolo, jednak bolo treba velmi posuvat horne zuboradie, rotovat zuby a kadeco.. kopec dlah by sa muselo robit a casto.. dlho by to trvalo... a zavazilo ajto , ze ludia s invisalginom su neporiadni v noseni.
Dceru netlaci nic. Uplne si za 2-3 dni zvykla, nebolelo ju nic (dostala vosk na tie zamky, ale teda ani to riadne nepouzivala), zje uplne vsetko. kovove kruzky sa davaju na zadne zuby a o tych dcera ani nevie ze ich ma...
naozaj chod a porad sa a uvidis co ti povedia, inak je to rozpravanie len do vzduchu. odporucia typ, bavrhnu liecbu, ak budes suhlasit spravia skeny, urobi plan, cennik a ides do toho.
Ak sú deti zaopatrene, musíš, máš priam povinnosť myslieť aj na seba. Len spokojná mamička má spokojné detičky 🫠
@barka2003 Ja ze nemám finančnú gramotnosť,tak to si ešte nevidela takých ľudí čo žijú od výplaty do výplaty.Potom neviem čo by si na to povedala.Ja vzdy som mala nejaku rezervu našetrenu.Moje deti maju všetko čo potrebujú.Starsia mala prijímanie,aj bola v škole v prírode.Z našej triedy viaceré deti neboli,lebo rodičia nemali na to peniaze.
@mimusha3 My máme 2 deti..6000 eur je nič?No neviem kde ty žiješ v ktorej časti Slovenska,no u nás je 6000 eur veľa peňazí,keďže poznám ľudí čo žijú od výplaty do výplaty.
@bonboniera Ďakujem.
@jajo1 Ja sa cítim tak isto ako si sa cítila ty kedysi.Moje okolie čo ma poznajú tiež už si zvykli a neriešia ako vyzerám.To len cudzí ľudia majú také pohľady.
@anita6666 Ako môžeš tvrdiť že sme chudobný,vôbec nás nepoznáš.?Sme niekde v strednej vrstve,teda nie sme ani chudobný ani bohatý.Hypoteku na domček už máme splatenu,deťom si doprajeme čo potrebuju,chodíme na výlety.A hlavne sme zdravý.Alebo keď nemám na účte aspoň 50tisic tak som chudobná??Mimochodom nemám kazy žiadne,mám len krivé zuby.
@haraburdova Podľa kamarátky je toto zbytočnosť.Ale ona má pekné rovné zuby,možno keby mala také ako ja tak by ináč rozmýšľala.
@lienka.7 Asi tak nejak vhodná doba asi nebude nikdy.Nie si krutá,je v tom niečo pravdy aby sa deti nehanbili za mňa a aby sa im nevysmievali deti kvôli tomu.
@simca06022011 Zatiaľ si to nastudujem čo všetko bude treba a hlavne kde kto sa s niečím takým zaoberá.No určite to budem riešiť s odborníkom a pôjdem na konzultáciu.Dalej sa uvidí.
@lonely66 Ani ja sa necítim chudobne.
Prikazujem ti vôbec nerozmýšľat a ihneď si tie zuby sprav🙂 no a čo keď minies úspory. Tebe to dodá sebavedomie , snažila si sa. Uži si ten úsmev🙂 peniaze vždy boli aj budú, ak sa máš stále báť, že čo ak ..tak ti život ujde pomedzi prsty.. držím palce nech to zvládneš u zubára
a co si chces nastudovavat? zaoberaju sa s tym ortodontisti, hod si do googla, vyhodi ti mapu s kontaktmi a pojdes na stranky/recenzie/vyberies/objednas sa. tebe na to netreba nic okrem toho ze tam prides... pripadne sa opytaj tvojej zubarky koho ona odporuca, nam rovnk povedala dve mena a bolo vybavene, ani som nespekulovala hladanim. Este kym dostanes termin, a budes cakat, mozes studovat kolko chces...
Ale pochop načo ti je strojček za 5000 eur keď ho vieš mat za 980 na dve splátky? A z rezervy moc neubudne 🙂 lebo naozaj s dvomi deťmi tu rezervu bude treba...
A hlavne sa netreba radiť s ľudmi na fóre😉 keď si našetrím 5000 alebo hocikoľko eur môžem ich minut na seba, môžem ich poslať psiemu útulku keď chcem, môžem ich prepit, vytapetovat si nimi toaletu, hodiť do trezoru, kúpiť brilianty, spraviť prsia, kúpiť papagája….mozem si s nimi robiť čo len chcem. A autorka to iste. Chceš zuby? Daj si spraviť zuby aké len chceš. Kamarátky to do toho nemajú čo hovoriť.
@barka2003 lebo si nasetrila a treba minut ;) nechaj, nech si kupi po com jej srdce pisti
@autorka Neviem ti napisat znacku, ale klinika sa vola Demident a sami to vyrabaju. Najprv sa robi scan zubov (asi 5 min to trva) a potom ti poslu vizualizaciu, ako sa ti budu zuby posuvat, kolko krokov bude mat proces a kolko to bude stat. A az potom sa rozhodnes ci do toho ides. Scan stal 200eur a ta suma sa potom odratava z celkovej sumy. A ked sa rozhodnes, ze do toho ides, tak do 3 tyzdnov ti vyrobia dlahy.
V prvom rade si nájdite dobrého čeľustného ortopéda, ktorý Vás vyšetrí a povie Vám Vaše možnosti a postup liečby. Potom rozmýšľajte o financovaní. Zatiaľ neviete čo potrebujete, aké sú možnosti, ako dlho to bude trvať a koľko to bude stáť? Veľa šťastia želám.
@simca06022011 ja len reagujem na to že keď sa boji o financie či jej to vyjde, tak radšej nech si dá klasicky strojček 🙂
5000 stoji strojcek? Neda sa niekde lacnejsiu alternativu najst? Myslim ze v poslednych dnoch davala Simona komicka nejaky zlavovy kupon na strojcek
@barka2003 ja tomu rozumiem, ale neive o tom nic ona este, je to iba plan / sen. Bez thoo aby k tomu lekarovi isla sa ani nema o com rozhodovat, lebo naozaj "nic nevie". to je ako ked sa ja rozhodujem teraz len tak z brucha si dam zabradlie na balkon kovove, ci drevene... no najskor okrem +-, musim zistit kolko budu stat a ake mam moznosti a ake dalsie "procedury" s tym musim urobit = pokym nemam oblhliadku a cenu, neviem sa zariadit.
Pisala som aj ja, isli sme po invisalgin, odisli sme s kovovym. Cena bude cca 2900EUR ale vobec sa to neplati naraz. Ale postupne ako sa robia procedury, cize asi co lekar to ine postupy. Ta cena bude zalezat aj od toho ako to pojde... a liecba bude trvat dlho 2,5r + 2,5r este tie dlahy. Mozno naozaj jej strojcek ak ma take strasne zuby, bude stat vela...
Dala by som si ich spraviť, ale nie priesvitný.Ked si ušetrila 100 eur mesačne tak tiež +- žiješ od výplaty k výplate.Ja by som nechcela mať drahšie zuby ako auto čo vozi deti.

Na zuby veď si písala že stále bol na 1. mieste niekto iný veď dopraj aj sebe😃