Mám si doprosovať o peniaze počas rodičovskej?
Ahojte,
chcem vedieť váš názor. Som na rodičovskom, hypotéku mame spolu s manželom, ale ide z môjho účtu. Veľa som zarábala. A proste som s malou na rodičovskej a cela moja podpora zo štátu ide na hypo. Ostanu mi 4 eura. Muž platí ostatné. Jediná jeho finančná podpora je v tom, ze mi dal gastrokartu do potravín, ktorú som si "vyžobrala". Akože ja si mam míňať úspory? Neni to trochu od veci? Ja sa mu mám doprosovať? Mám za to, že to má byť u mužov samozrejmosťou. Som maximálne sklamaná z jeho prístupu. Tak povedzte či som ja mimo.
Keby ste niektore citali, tak by ste vedeli ze sa to medzitým vyriesilo. Poziadala som o zrušenie tohto celeho príspevku a tymto koncim s konikom. Jeden velky hnus a zloba. Cest vynimkam.
Teraz sa uz tomu žltemu slonikovi nečudujem.
@tiezjedna a ? vedia vynat z BSM predsa darmo oci prevracias dat sa to da
Vieš, ale ty si to tak nešťastne napísala. Naprv že to riešite, vysvetluješ mu to, ale on to nevie pochopiť. A teraz zrazu že stačilo mu to povedať a všetko vyriešené.
Tak napríklad mne tie prvé príspevky vyzneli, že ste to spolu neraz preberali, no o peniaze sa musíš doprosovať.
Žiaľ, tak si to napísala a potom nečudo, že mali ženy tvojho muža za blbca. A teraz aj teba. Lebo mne by nenapadlo, že žena píše naprv na koníka a potom až rieši problém s mužom. Hlavne že to máte vyriešené.
A vôbec to nepíšem nejak hnusne, aby si to tak nezobrala. Proste ti vysvetlujem ako to vyznelo.
@rivini kde pisem ze som to musela robit? Chcela som to urobit, myslim, ze je to celkom mudre, ze si zeny na toto obdobie odkladaju ;) aby to trosku tomu chlapovi ulahcili a nevypisovali kazdy mesiac na mk, ze kedy pride davka od statu ;)
@hederamonstera To je všetko vporiadku, že si si nesporila.😉 Len počas toho, ako používaš nasporené prachy sa jemu nezmení nič a sporí si ďalej. To mi príde také no. To dieťa je hádam spoločné a nielen ženine. Asi o to ide.
@enmery vsak nech si spori, su to aj moje uspory ;)
@hederamonstera Chápeš, ako som to myslela. Už tu bolo dosť tém, kde neboli zobratí, žena míňala úspory a chlapovi sa štandard vôbec nezmenil a jej úspory to teda nebudú🙂
@mamina7070 a ty si naozaj myslíš, že on by súhlasil, hej ??
@enmery tak u nas to tak nie je. Mne je lepsie, ked to mame kazdy oddelene, nepotrebujem sa mu spovedat, kde co minam 🙂
@enmery presne to som myslela…setrenie je predsa dolezite. Len mi nechapem, ked si zena „nasetri“ na cas na rodicovskej, aby „sa nemusela spovedat muzovi, na co mina“. Super emancipacia😂No tiez som si setrila a na rodicovskej minala nase spolocne peniaze a o minani uspor rozhodujeme spolocne.
Odkedy mame deti tak musí navalit celú výplatu.
Nepisala si nadarmo, mk zeny su bestie a tvoj chlap gavalier, od 17.hodiny 10.12.2024.🍀
chcem vedieť váš názor. Som na rodičovskom, hypotéku mame spolu s manželom, ale ide z môjho účtu. Veľa som zarábala. A proste som s malou na rodičovskej a cela moja podpora zo štátu ide na hypo. Ostanu mi 4 eura. Muž platí ostatné. Jediná jeho finančná podpora je v tom, ze mi dal gastrokartu do potravín, ktorú som si "vyžobrala". Akože ja si mam míňať úspory? Neni to trochu od veci? Ja sa mu mám doprosovať? Mám za to, že to má byť u mužov samozrejmosťou. Som maximálne sklamaná z jeho prístupu. Tak povedzte či som ja mimo.
tak úspory sú tvoje ale manželova výplata má byť spoločná? máte to zvláštne poriešené.....buď úspory a aj peniaze do domácnosti spoločné, alebo si stanovte pravidlá že každý svoje a výdavky sa delia...vy to máte nastavené tak, že výdavky sa delia.....to že ste sa nedohodli pred otehotnením čo v prípade že sa zmení jednému z vás príjem je váš problém.....ale musíš sa o ňom rozprávať s mužom, nie so ženami na modro koníku.....žiadne stravu raz platí jeden raz druhý....ak to chce riešiť takto nech platí celú stravu alebo ti dopláca toľko koľko ti cca chýba.....
@mogaa pokial mam úspory pred manželstvom, tak áno. Sú len moje. Detto muz, su jeho. Ale neviem, prečo by som na RD mala "zit" z nich, keď sa starám o spoločné naše dieta. Vsak to je chore. Ale v drvivej väčšine prípadov si za to ženy jednoducho môžu samw, keďže sa predtým hrajú velice na emamcipovane, ze platia všetko pol na pol. Tak potom nech sa nečuduju, ze chlap v tom pokračuje aj ďalej.
Chvalabohu, že môj mm nepatrí do takejto skupiny neandertalcov, ktorému to treba hovoriť.
@bielasovicka tak isto, ako keď niekto ide 2x ročne na dovolenku. Čo je na tom?
@luciaruz nikdy taketo manzelstva nepochopim.my mame spolocne peniaze,rozhodujene spolocne o velkych nakupoch.platime skoro vsetko kartou,takze vidime navzajom co kto kupoval,nic si netajime .
Ja som tiez aj pocas materskych a rodicovskych platila zo svojho uctu vydavky spojene s bytom, kedze to tak bolo dlhodobo nastavene a nechcelo sa mi to prehadzovat. Pocas tehotenstva a pocas materskej som si pomerne dost navysila rezervu na ucte a pocas rodicaku sa mi trochu postupne ta rezerva zmensovala, ale bola stale dostatocna. Nemala som dovod to s muzom riesit, platil vacsinu vydavkov, keby mi chybala a poziadala by som, tak by mi peniaze dal, zaroven doma vzdynechaval nejaku hotovost. Pri druhom mi posielal 300 eur, lebo to bola suma, ktoru som potrebovala dostavat mesacne na ucet, aby som splnala podmienky vedenia uctu zadarmo. Ale inak ma to vobec netankovalo, rezervu som mala stale dostatocnu, ale aj rezerva na muzovom ucte je nasa a aj spolocne investicie. Kazdopadne vzdy mame rezervu na svojich uctoch obaja, povazujem to za dolezite, keby nieco…
Nebola by som s takým chlapom. Vec vyriešená ...
Teda pokiaľ je zdravý chlap čo vie zarobiť a ty doma sa staráš o dieťa a domácnosť tak je to riadny chuj a pošli ho mamičke s odkazom že dodrbala výchovu

@hederamonstera ty si si sporila na casy, ked nie si zarobkovo cinna, lebo sa staras o VASE spolocne dieta? 🤦🏼♀️. To kde na tieto exemplare chodite, zeny?