Máme brať úver?

6. nov 2021

Ahojte mame dilemu a nevieme sa rozhodnúť. Išli by ste do toho bývať v jednom dome (všetko osobitne okrem vchodu a záhrady) s súrodencom kde obydvaja majú vlastnu rodinu. Alebo sa toho vzdať zobrať úver a postaviť dom taký aby nám stačil na žitie. Mám obavy či by sme vladali platiť splátky ale v dnešnej dobe nikto nemá tak hotovosť na dom. Dá sa to vporiadku zvládnuť? Taktiež máme obavy že keď ostaneme tak budú nezhody a hádky. Predsa každý má svoj názor a chce po svojom aj keď máme osobitné bývanie. Ale čo keď jeden bude chcieť zatepliť druhý nie.

pribinak
6. nov 2021

Zobrať úver. Súkromie a kľud.

romy258
6. nov 2021

Urcite do vlastneho.

luccija
6. nov 2021

Musíš ten dom teraz prerábať či brat nejaky úver?
Aspoň by som to vyskúšala a, keď to nepôjde tak svoj dom

papillon_noir
6. nov 2021

Určite do vlastného, ak teraz máte pekné vzťahy, časom by sa to mohlo týmto spolužitím pokaziť

autor
6. nov 2021

@luccija tak chceli sme začať prerábať podľa svojho a pomaly sa pripraviť na bábätko. Aj to horné poschodie kde by oni bývalú neni ešte vhodné na bývanie trebalo by to prerobiť a neviem ako dlho by to trvalo. Tiež nechceme na niekoho stále čakať a chceme začať budovať svoju rodinu ale nechcem dieťa mať tak keď vlastné nevieme kde budeme bývať.

andreagartnerova
6. nov 2021

A rozmýšľala si ako si to papierovo vysporiadať? Na koho je RD? Ono je to pekné ale pokiaľ to máte na polovicu tak každý má podiel v každom. Museli by ste to mať delené ako dva byty a tak zapísané. Nešla by som do toho, poznám takých a vadia sa, či farba na zateplenie alebo ako to má vyzerať v záhrade, atď .

autor
6. nov 2021

@andreagartnerova dom je ešte na rodičov ale chceli to dať pol na pol.. a no o to ide. Čo bude budú chcieť zatepliť mi nie lebo v dome je pre nás až horúco. Alebo ako píšeš o záhradku. Budeme sa hádať kto sa viac venuje záhradke atď

sissy27
6. nov 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vlastnite-dom-na-polovicu-so-surodencom/

Málo názorov a rád si tu dostala?
Nie, nie a ešte raz nie.

marca12
6. nov 2021

Zalezi,ci ste tolerantni a prisposobivi ludia na oboch stranach. Pokial nie je ina moznost,ja osobne by som si to vedela predstavit s mojimi surodencami,lebo sme tolerantni a nekonfliktni. Ale to by bola naozaj posledna moznost,ked uz clovek naozaj nema na byvanie,tak sa vie uskromnit. Ale vzdy je lepsie byvat sam.

annamalaga
6. nov 2021

Postaviť dom to nieje len tak! Nato tiež musíš mať financií dosť. Zatiaľ choďte do podnájmu a uvidíte.