Manžel mi dal 300 eur na stravu
Baby neviem co by ste urobili na mojjom mieste, som smutna, sklamana...proste je mi az zle, som vydata 5 rokov, mame spolu 2 male deti, som na materskej, manzel doteraz platil uplne vsetko...Hovori mi ze velmi vela minam a ze bez rozmyslania, bez setrenia...utracam. Ze neriesim peniaze, absolutne sa o to nezaujimam...(chodili sme raz za mesiac na poridany velky nakup do supermarketu a to tak bolo za 150 eur -potraviny...a este sem tam ved to poznate do potravin, aj nejake oblecko pre deti...)tak mi dnes dal ze mi bude davat na mesiac 300 eur a to na stravu pre nas (4 clennu rodinnu) + drogeria, oblecenie...(ucty, nafta bude platit on) ja neviem ale citim sa velmi zle...niezeby som bola zlatokopka alebo zeby som fakt ze rozhadzovala to nie ale on zaraba 4000 eur mesacne (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ma konicky ktore si dotuje...ved ja nehovorim aby mi dal 1000 alebo co ale tak uplne neviem co teraz, revem cely den...neviem...
nejake rady alebo ma zdrbkate ze ma pravdu a ze ja som ta zla a mam byt rada? vazne? co si myslite?
@simonka1789 toto je podla mna nepripustne 😨 a urcite by som vo vztahu taketo vydelovanie penazi neakceptovala!
Ak ma jeden z partnerov pocit, ze ten druhy nevie hospodarit tak sa o vydavkoch treba otvorene porozpravat a nie odstrihnut druheho od penazi (nejde vobec o tu sumu 300eur, pre niekoho je to malo a pre niekoho dost)...
Rovnako ako manzel tvrdi, ze prilis minas na potraviny ty mu mozes vycitat, ze on prehnane dotuje svoje konicky. Ak je zena bez prijmu lebo je doma s malymi detmi (stara sa o domacnost) povazujem za samozrejme, ze muzov prijem sa v tom case berie ako spolocny (a obaja spolu rozhoduju kam z neho pojdu peniaze).
@roamers no to nie je celkom dobrý príklad, 10 rožkov po 0,07 EUR je 70 centov a mlieko 0,50 aj viac, tak za tu sumu uvarí dobrá kuchárka pre jedného /ako píšeš kúp mu/ aj celkom dobrý obed . Teraz je mäso pomerne lacné napr. bravčové. kuracie štvrte, pečeň , stále mám na pamäti pre jedného. Veď sú v mrazničke aj nejaké zamrazené ingrediencie z leta, zavarené, no to musela myslieť na to v lete. Drahšie mäso by som mu nevarila napr. hovädzie, morčacie, kačky, husky
@chovancova27 ty sa hanbíš pýtať od chlapa a čakáš ,kým ti niečo dá sám o d seba? no,ideálna to žena....spať spolu sa nehanbíš,ale komunikovať sa hanbíš....ale stačí ti to,hoc nikam nechodíte,nič neužijete,žiadne spoločné zážitky,nič naviac pre deti....no,ak ti to takto stačí.....
@papricka33 ved prave preto je nerovnopravne podla mna!...asi mu to robi dobre ked si od neho musis pytat :-/ ach jaj....ale ak to tebe takto vyhovuje ziadna z nas ti do toho nemoze kecat. 🙂 ale ja by som to takto nemohla....
@janinah 🙂)) nemám potrebu ti nič vysvetľovať, ale nedá mi to🙂 je mi blbé pýtať od chlapa, lebo som rada samostatná. keď pracujem, zarábam nadpriemerne. Tak asi preto🙂 čo už somnou. zážitkov máme viac než dosť. to že nikam nechodíme som myslela nejaké pravidelné večere, reštiky, pri mori som nebola dva roky. To sa dá prežiť. tento rok už pôjdeme. a čo viac pre deti myslíš? nechápem? prečo mnou hneď pohŕdaš a prečo vôbec taký úžočný komentár na moju osobu? možno mám viac ako ty a ani o tom netušíš. Máme nový dom - novostavbu, luxusne zariadenú. na krásnom mieste. a máme toho oveľa viac. nemám rada takéto primitívne reakcie. Inak by som ta odignorovala.
@arasidka11 Neviem či je to skromnosť, skôr je to prispôsobenie sa situácii. Kedže sme tento rok dokončovali náš domček novostavbu, všetky peniaze išli tam. Fasáda, chodníky, ploty... mne to vyhovuje, neriešim to, žijeme od výplaty k výplate. no a čo. keď pojdem o rok do práce, zas bude dobre. Stačí sa prispôsobiť aktuálnej situácii. a nemať veľké oči, ked na to práve nemám. všetko kupujem deťom, sebe nič. načo. som spokojná, šťastná, nič mi nechýba. nechápem prečo tu stým máte niektoré problém. to že máte málo - tak nesed doma a chod do roboty a budeš mať dosť. mna volajú späť do práce od malého 6 mesiacov. Keďže som matka telom aj dušou, má 19 mesiacov, kojím ho, šatkujem. Stále odmietam. pritom mi ponúkajú zvýšený úžasný plat, auto. Nechcem. som doma s deťmi. a som šťastná. ak ma budú chcieť, zoberú ma aj o rok. ak nie, nájdem si niečo iné, možno ešte lepšie.
Inak mne je to tiež nepríjemné pýtať si od chlapa, aj od hocikoho iného. Vždy som si zarobila, svoje peniaze si môžem minúť ako chcem. Proste mám radšej svoje. Čo je na tom?
Podľa mňa vysvetlenie tejto situácie nájdeme v zakladateľkinom blogu. Neustále niečo vymýšľa, furt žerie, furt sa mu podkladá a chce mu preukazovať lásku. Možno by stačilo začať sa chovať ako dospelá žena, manželka a matka.
@natalym veď aj ja mám svoje ( naše ), ja si nikdy peniaze nepýtam , jednoducho vyberiem a cítim sa úplne samostatná a sebestačná .
Ani ja nepýtam rovnako ako
@chovancova27 , len s tým rozdielom že ja nečakám čo mi dá manžel ale jednoducho si to vezmem 🙂. A rovnako ako ona mám dom a všetko to ostatné + ešte pridám k tomu navyše dve deti .
@maminuska asi máte spoločný účet, tak to je v tomto prípade výhoda🙂
@chovancova27 My nemáme tiež. Mali sme, ale manžel stále kontroloval a mal s tým problém. Stále mal pocit, že veľa míňam a ja zase, že on si myslí, že všetko je zadarmo. No kompromis to chce.
@chovancova27 kdeže nemáme spoločný účet 🙂, len je medzi nami dôvera a žiadne hanbenie sa . Bežne si chodíme na účty, teda hlavne ja manželovi, a či pociťujem nejakú hanbu ? Žiadnu , ani za máčik.
Tak ja neviem, asi zijem v nejakej bubline ale kupovat menej kvalitnu sunku? Ked su v dome nadsrandardne prijmy? Detom? 😲 A pytat si od muza peniaze na veci do domacnosti, jedlo, kruzky, oblecenie- hoci aj moje? Keby si idem kupit kozuch za 600€ tak OK ale toto? To sa mam prosit za kvalitnejsie tampony?.... mne vlasy dupkom stavaju!
Samozrejme vyskakovat si do vysky prijmov, ale spolocne, predsa ked sa staram o nase deti tak nebudem zit len z rodicaku!
Ak som citala pozorne, tak tych 300€ ma na stravu, drogeriu, oblecenie- proste celu beznu reziu domacnosti okrem uctov, auta... A moje podozrenie je ze rodicak a pridavky idu na ucet (jeho), kam nema zrejme pristup a on jej vydelil len tych 300. Zrejme nie je pripecena a nebude minat horibilne sumy ak na to nemaju! Ale niekomu sa aj 0,69€ za sunku zda vela...
A teda o tie sumy uplne nejde ale o princip, cele zle! Cele zle! Mne az slzy vyhrkli aki su niektori chlapi charaktery!
@maminecka2 tu nejde len o tých chlapov ale aj o ženy, ktoré toto dovolia a mnohé aj ospravedlňujú . .
Ja takéto témy z duše nenávidím, naserú ma neskutočne. Dvaja ľudia čo sú manželia/ partneri sa dokážu takto ponižovať vydeľovaním peňazí . Ja som prvého manžela teda nemala nič moc , nebol to žiadny borec v ekonomickom zabezpečení rodiny , nerozumeli sme si v mnohých veciach , hádali sme sa, ale čo sa týka prístupu k peniazom , tak tam sme boli absolútne si rovnocenní a nikto nikoho neprosil o almužnu .
Žena na materskej, alebo invalidná manželka, ťažko chorá manželka a vôbec aj menej zarábajúca manželka má mať rovnaký prístup k finančným prostriedkom a zdieľať rovnakú životnú úroveň , samozrejme to platí aj naopak, inak je to prasprosté zneužívanie ekonomicky silnejšieho člena rodiny.
@maminuska, co ospravedlnuju, oni sa tym este chvalia. Ako si chlap dopraje a oni poctivo do haliera svoj rodicak alebo iny prijem investuju do hajzlaku, lebo ONI SU SAMOSTATNE!!!! Takze nechat chlapovi, nech si dopraje, s detmi sa uskromnovat a uvazovat, ci si kupim silonky teraz, ci az o mesiac alebo ci vobec sa vola ja som samostatna.... Nie, mile damy, to sa vola SOM BLBA AZ TO HUCI A MOJ MUZ TO ZNEUZIVA!!!! Tiez mame spolocnu kasu a hoci muz prispieva niekolkonasobkom toho co ja, on sa pride opytat, ked chce kupit nieco drahsie - Mame? Vyjde nam to? Mozeme si to (financne) dovolit? - lebo vie, ze peniaze spravujem ja a ja som tak, ktora ma prehlad o vydavkoch (zase za nechodi pytat, ci moze ist do kaviarne na kavu. Ale dovolenku, nove auto alebo jeho (drahy) konicek najprv prepocitavam a "schvalujem" ja). A vobec sa preto necitim nesamostatna.
@simonka1789 Vydelovanie penazi u nas funguje normalne. Ako na mojej strane, tak na manzelovej. Na stravu a drogeriu mame vydelenu presnu sumu, rovnako na sporenie, auto, konicky, atd. Ja na tom nevidim nic zle, ako ja mam svoje limity na minanie, rovnako aj muz. Vedieme si domace uctovnictvo, mame sporiaci plan, ktory na 100% dodrziavame a sme s tym obaja stotozneni. Aj ja viem minut na stravu bez problemov 900 eur, ale rovnako bez nejakych extra obmedzeni viem zit z 400. Staci prestat kupovat sladkosti, sladke vody, 2x to tyzdna restauracia, to su najvacsie polozky. Ak tvoj muz napr. na nieco spori, chce invenstovat, nevidim nic zle na tom, ze ti dal limity. Jediny pripad, ktory by mi vadil, ze by som nemala prehlad o muzovych financiach a nevedela na co sa minaju peniaze. V tom uz vidim vazny problem, to by som zacala okamzite riesit.
a toto je dnešný svet :/ kto má veľa chce ešte viac ..... polovica ľudí tu toľko nezarobí a vyžijú a čo taký rodičia čo majú minimálne mzdy ? alebo ked zostane len jeden rodič sám s deťmi ? ľudia si v dnešnej dobe nič nevážia a tak to potom vyzerá ... keď si váš muž myslí že moc míňate tak asi je to pravda a keď vyplakávate pre 300 eur mesačne tak to vás ľutujem asi musíte byť pekne rozmaznaná a nevedieť čo je to tvrdo pracovať a živiť rodinu !!! ( mám síce len 18 a sme na tom finančne super , ale toto nikdy nepochopím ... ja teda osobne radšej venujem peniaze na opustených psíkov ako ich niekde preflákať )
@maminuska aj ja by som vybrala. Ale nemám prístup k účtu 😀
@papricka33 vieš rozmýšľala som nad tebou ...tvoje príspevky mám veľmi rada a keď si toto napísala, skoro ma prehodilo . Vravíš že ti prideľuje 50 EUR z materskej ... nuž a čo takto si založiť vlastný účet a tam si presmerovať svoj rodičák a prídavky na deti ?
A aký prístup k učtu ...ako napísala jedna pani v minuloročnej diskusii ...jakpak copak navaľ kartu od účtu. A jednoducho vydržať jeho sprosté komenty. Pokiaľ nie je násilný , jeho to prejde. Ty si si zvolila cestu privyrobenia , čím si ho zas odbremenila.
@papricka33 A čo on robí s peniazmi? Ako on má na účte XY eur a Ty nemáš za čo kúpiť decku topánky, alebo si šetríš? Nerozumiem.
Môj muž tiež nedá, lenže on si ani sebe nič nekupuje.

Baby rozculujete sa tu nad tym ze jej vydelil peniaze... Ale ziadna neviete co je za tym... Mozno naozaj minala vela a nechytajte sa prijmu 4000eur, kedze to je v hrubom a sama napisala ze dan a odvody musim dost vela platit.... Cize nevieme kolko realne mu ostane a 300eur + 200rodicak a skoro 50pridavky.... Neviem ako vy, ale z 550eur pre styroch ludi na stravu.... Vazneee? Este pise ze mine na nakup 150eur + mensie nakupy, ved ma min. 300eur mesacne na oblecenie, drogeriu a pod..... Ako nehnevajte sa baby, ale ak z tohto niekto nevyzije tak asi niekde bude chyba.... Vidite ze on je ten zly, ale ako mozte vediet, ze neminala autorka na hluposti, zbytocnosti alebo ako sama napisala je pazravka, asi vela prejedla.... Neosocujte sa na hned na muza, nevieme ake su realne veci v ich vztahu, asi jej to musel vydelit, ked doteraz si zila ako prasa v zite, mozno nevie hospodarit s peniazmi.... Nehovorim ze to tak je, ale preco inak by jej muz vydelil peniaze, ked doteraz to tak nebolo?